Најомилена (култна) сцена од филм

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524

Waynes World 2 Del Prestons Ozzy story : So there I am, in Sri Lanka, formerly Ceylon, at about 3 o'clock in the morning, looking for one thousand brown M&Ms to fill a brandy glass, or Ozzy wouldn't go on stage that night. So, Jeff Beck pops his head 'round the door, and mentions there's a little sweet shop on the edge of town. So - we go. And - it's closed. So there's me, and Keith Moon, and David Crosby, breaking into that little sweets shop, eh. Well, instead of a guard dog, they've got this bloody great big Bengal tiger. I managed to take out the tiger with a can of mace, but the shop owner and his son... that's a different story altogether. I had to beat them to death with their own shoes. Nasty business, really. But, sure enough, I got the M&Ms, and Ozzy went on stage and did a great show.

"I had to beat them to death with their own shoes" :pos:

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Не да ме сфатите погрешно дека имам некоа националистичка основа (затоа што во сценава се зборува против албанци) туку ми се допаѓа самиот стил и начин на кој што актерот ја пренесува пораката, сварно ми личи на нешто што може да се нарече култна сцена:

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269

Каков монолог, каква сцена. :cuc:
Ме потсети на филмов и го гледав баш вчера уште еднаш, што беше супер идеја со оглед на тоа што последнава недела скоро секоја вечер пред спиење гледам по една романса. :love: Овие две ми се омилени сцени од еден навистина добар филм.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Пуци, мачката пред зграда конечно стана мајка (или татко, појма немам) и ме потсети на сценава:

Kajgana Shop

На врв Bottom