Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека е паметен избор. Јас купив пред две недели, уште не ми е донесена. Ако ја нема на залиха јави им се на телефон, ќе ја донесат. Јас од Панасоник , одлична клима, се решив на оваа. Нема многу шминкерски работи, најбитно е да топли и лади. Со еден збор без скриени трошоци работи. Плус е со бесплатна монтажа.
Toa sto si pazarel e onaa poslabata verzija na Sensira so x2C vo sifrata i nema vrska so onaa drugata verzija FA...nesto ti si cul ama ne si docul dokraj
Taka e koga sekakvi "znalci" sto osven etiketata i markata nisto drugo neznaat i uste predlagaat na drugi :tapp:

Toa sto si pazarel e onaa poslabata verzija na Sensira so x2C vo sifrata i nema vrska so onaa drugata verzija FA...nesto ti si cul ama ne si docul dokraj
Taka e koga sekakvi "znalci" sto osven etiketata i markata nisto drugo neznaat i uste predlagaat na drugi :tapp:
Jbg,duri ima so da se strizi volna kolku sakas....

Остај тие финти фц,мц . Ништо не сум слушнал, знам дека ја вклучувам , ON, фан автоматски, температура по желба и заборавам дека имам клима.
Јас како незналец, одбрав и користев Панасоник инвертер клима, ако слушав ЗНАЛЦИ како тебе, ќе имав ТЕРМО печка на зид , таканаречена ГРЕЕ неинвенторска клима. Или по надимак пали -гаси.
Автоматски споено мислење:

Jbg,duri ima so da se strizi volna kolku sakas....
Ти вака поискрен си, Дали си имал контакт со климата што е посочена? Еве сподели го искуството. Баш ме интересира.

Последно уредено:
Остај тие финти фц,мц . Ништо не сум слушнал, знам дека ја вклучувам , ON, фан автоматски, температура по желба и заборавам дека имам клима.
Јас како незналец, одбрав и користев Панасоник инвертер клима, ако слушав ЗНАЛЦИ како тебе, ќе имав ТЕРМО печка на зид , таканаречена ГРЕЕ неинвенторска клима. Или по надимак пали -гаси.

Ти вака поискрен си, Дали си имал контакт со климата што е посочена? Еве сподели го искуството. Баш ме интересира.
Ko se pravis pameten pokazi koja e sifrata na nadvoresnata/vnatresnata sto si ja pazarel....sto ti pisuva na fiskalnata klima ured Sensira 5.5kw?
Ovaa li e taa?
IMG_20220304_221237.jpg
Sto ke grees so ovaa?

Ko se pravis pameten pokazi koja e sifrata na nadvoresnata/vnatresnata....sto ti pisuva na fiskalnata klima ured Sensira 5.5kw?
Ovaa li e taa?
35m2 ako grees
Не ми е донесена уште. И немој да ме заебаш со овие лепенки. 45 квадрати од искуство околу нула степени надворешна.
Daikin Sensira FTXC50C / RXC50C .
Еве ти карактеристики.
Daikin
Product codeFTXC50C+RXC50C
Type18000
Cooling Capacity:
Minimum4670 Btu/h
Standard17400 Btu/h
Maximum21150 Btu/h
Heating Capacity:
Minimum4640 Btu/h
Standard19180 Btu/h
Maximum22520 Btu/h
Power Input:
Heating1236 W.
Outside temperature operation:
Cooling10 ~ 46 °C
Heating-15 ~ 18 °C
Energy Features:
SEER6.45
PURPOSE4.42
Cooling Power ClassA++
Heating Power ClassA+
Power SupplySingle-phase
Compressor Typeinverter
Ај баш од ГРЕЕ кој модел со овие спецификации. Да видиме баш .

Не ми е донесена уште. И немој да ме заебаш со овие лепенки. 45 квадрати од искуство околу нула степени надворешна.
Daikin Sensira FTXC50C / RXC50C .
Еве ти карактеристики.
Daikin
Product codeFTXC50C+RXC50C
Type18000
Cooling Capacity:
Minimum4670 Btu/h
Standard17400 Btu/h
Maximum21150 Btu/h
Heating Capacity:
Minimum4640 Btu/h
Standard19180 Btu/h
Maximum22520 Btu/h
Power Input:
Heating1236 W.
Outside temperature operation:
Cooling10 ~ 46 °C
Heating-15 ~ 18 °C
Energy Features:
SEER6.45
PURPOSE4.42
Cooling Power ClassA++
Heating Power ClassA+
Power SupplySingle-phase
Compressor Typeinverter
Ај баш од ГРЕЕ кој модел со овие спецификации. Да видиме баш .
Nema da ti sporeduvam zatoa sto bezbroj neutralni postovi imam napisano na temava kako i kade se cita i energetska, Pdesignhitn itn ....ti tie informacii od moja strana si gi ignoriral i se vodis po rekla kazala informacii.....onda nevredi da si go trosam vremeto so tebe, a ti repliciram od edna edinstvena pricina....ti tvoeto neznaenje go siris i mozes drugi da zaebes.

Еве ако некој го интересира како модулираат Митсубиши АП 12ка и 18ка. 12ката монтирана во 35 м2 подесена на 21 степен, надворешна 5 степени локација Гевгелија работи со 300вати, 18ката монтирана во комшии 55м2 исто подесена на 21 степен, работи со 220 вати, подесена на 20 степени спушта и до 160 вати.

Nema da ti sporeduvam zatoa sto bezbroj neutralni postovi imam napisano na temava kako i kade se cita i energetska, Pdesignhitn itn ....ti tie informacii od moja strana si gi ignoriral i se vodis po rekla kazala informacii.....onda nevredi da si go trosam vremeto so tebe, a ti repliciram od edna edinstvena pricina....ti tvoeto neznaenje go siris i mozes drugi da zaebes.
Ти сакаш да кажеш дека нема да стопли 40 квадрати стан оваа клима?
И ќе предложам нешто од искуството што го имам. А предложи некој нешто друго, а не е Грее, одма си експерт и за Даикин, Мицубиши, Тошиба,Вивакс.
И се правиш наудрен ,постираш линк од лепенка, благе везе што нема со моделот.
Немора да се извиниш, ама земи измени го тој постот со лепенката, некој ќе помисли дека е тој модел. Немој да манипулираш.

Ти сакаш да кажеш дека нема да стопли 40 квадрати стан оваа клима?
И ќе предложам нешто од искуството што го имам. А предложи некој нешто друго, а не е Грее, одма си експерт и за Даикин, Мицубиши, Тошиба,Вивакс.
И се правиш наудрен ,постираш линк од лепенка, благе везе што нема со моделот.
Немора да се извиниш, ама земи измени го тој постот со лепенката, некој ќе помисли дека е тој модел. Немој да манипулираш.
Ti manipuliras zasto prvo sam neznaes sto si kupil a dokaz za toa e sto ne gi znaes oznakite na edinicite sto si gi platil.....cekas da ti stigne klimata pa tek togas ke gi doznaes....jak strucnjak si mi ti :)
I sea ti koa neznaes niedna sifra od toj da recam marketing model so poveke izvedbi i kapaciteti i neznaes sto si kupil mene ne me pravi manipulant jer mozam da ti dokazam so linkovi i sve....ama ti nemozes da dokazes deka lazam zasto nemas pojma sto sve pistoi, ti na marketi citas specifikacija i kvadraturi nemas pojma.

Kolku pausalni muabeti ke cues i komentari od inaet.
Edna rabota e jasna vo momentov vo MK, samo Gree go razmrda pazarov i postojano nosi novi modeli, se ostanato e drvo do drvo.

Ti manipuliras zasto prvo sam neznaes sto si kupil a dokaz za toa e sto ne gi znaes oznakite na edinicite sto si gi platil.....cekas da ti stigne klimata pa tek togas ke gi doznaes....jak strucnjak si mi ti :)
I sea ti koa neznaes niedna sifra od toj da recam marketing model so poveke izvedbi i kapaciteti i neznaes sto si kupil mene ne me pravi manipulant jer mozam da ti dokazam so linkovi i sve....ama ti nemozes da dokazes deka lazam zasto nemas pojma sto sve pistoi, ti na marketi citas specifikacija i kvadraturi nemas pojma.
Еве што сум купил. Нека трепка.
Еден модел е и тој е.
Ти незнаеш што си постирал. Си постирал модел со број ftxc50av1 b?
И сега ти знаеш повеќе од мене и Техномаркет, а и Даикин?
ftxc50av1 b Зашто скроз друг модел постираше? Што сакаше со тоа?
Да ми докажеш дека климата е добра или дека сум се заебал? Или гневот да го исфрлиш што се продал еден Даикин.
Знам и зашто спецификации бараш. Хартија трпи се. А во пракса, е скроз друго. Еве ти една италијанска песна со јапонски спот.

Kolku pausalni muabeti ke cues i komentari od inaet.
Edna rabota e jasna vo momentov vo MK, samo Gree go razmrda pazarov i postojano nosi novi modeli, se ostanato e drvo do drvo.
Катастрофа муабети. Се дрво до дрво експерти. Добри клими донесоа и конечно конзолната ја има.

Последно уредено:
Темава е за клими нее за телефони или компијутери за да ги менуваме на секој нов модел .. Стегаш дугмето лади/грее ТОЛКУ !

Мислам дека е паметен избор. Јас купив пред две недели, уште не ми е донесена. Ако ја нема на залиха јави им се на телефон, ќе ја донесат. Јас од Панасоник , одлична клима, се решив на оваа. Нема многу шминкерски работи, најбитно е да топли и лади. Со еден збор без скриени трошоци работи. Плус е со бесплатна монтажа.

Одлична Клима! Ја земав во Ноември . си преде и топли тивко и економично ја димензионирав за дневната со кујната 33 м2 со висна од 2.7 до 3.5 м (кос кров). Но заради енормната изолација која е 33 цм зидови и 20 цм кров , 3 стакла прозори, климата со помош на маслен радијатор уклучен на 500вати греач на пола ниво , пола час работи / пола одмара (отприлика) јас ја поминав зимата загреан на 21 /22 ц во целата куќа 61 м2 повеке ни е топло на сите по дома ( а за тест сум ја дигнал на 24 ц , не се дише внатре) но изолацијата си го прави своето. Потрошња 3700 декември максимална (секој ден маш. за перење , сушење и садови) со 2 деца мали сум.

Јануарската ми стигна 2000 ден незнам дали е мерено, иако еден период не беа децата дома , али греењете си беше уклучено нон стоп .

Се на се презадоволен сум ептен од климата, не сум мерел потрошња али ја слушам дека модулира топ и ниско, надополнува мали загуби, интересно е што имам добра јужна ориентација и сега кога е сончево може да се рече дека одржувам темп со сонце преку ден , климата надвор со часови не се уклучува а внтре 21 ц и на 8 метра од климата.

Attachments

• daikin.jpg
    daikin.jpg
    145,6 KB · Прегледи: 33
Одлична Клима! Ја земав во Ноември . си преде и топли тивко и економично ја димензионирав за дневната со кујната 33 м2 со висна од 2.7 до 3.5 м (кос кров). Но заради енормната изолација која е 33 цм зидови и 20 цм кров , 3 стакла прозори, климата со помош на маслен радијатор уклучен на 500вати греач на пола ниво , пола час работи / пола одмара (отприлика) јас ја поминав зимата загреан на 21 /22 ц во целата куќа 61 м2 повеке ни е топло на сите по дома ( а за тест сум ја дигнал на 24 ц , не се дише внатре) но изолацијата си го прави своето. Потрошња 3700 декември максимална (секој ден маш. за перење , сушење и садови) со 2 деца мали сум.

Јануарската ми стигна 2000 ден незнам дали е мерено, иако еден период не беа децата дома , али греењете си беше уклучено нон стоп .

Се на се презадоволен сум ептен од климата, не сум мерел потрошња али ја слушам дека модулира топ и ниско, надополнува мали загуби, интересно е што имам добра јужна ориентација и сега кога е сончево може да се рече дека одржувам темп со сонце преку ден , климата надвор со часови не се уклучува а внтре 21 ц и на 8 метра од климата.

Убаво ако ти е пријатно да седиш на 21 степен дома тоа не е комотно зимно време на 21 степен човек да се осека убаво пријатно но ти викаш ма 24 не се дишело интересно да напишеше 24 друга е работата без разлика за која клима станува збор.
Как мене дење ноке ставена на 24 степена и си одржува 24-24.5 не мрда и со потрошувачка од околу 1100w на саат но можеби пагаш во несвест од потрошувачката но грејам голем простор од 80м2 и седам комотно по дома со клима од 7 kw за јануар ми дојде 4900 за ноември 4100 е за фебруари не е стасала белешката.

Убаво ако ти е пријатно да седиш на 21 степен дома тоа не е комотно зимно време на 21 степен човек да се осека убаво пријатно но ти викаш ма 24 не се дишело интересно да напишеше 24 друга е работата без разлика за која клима станува збор.
Как мене дење ноке ставена на 24 степена и си одржува 24-24.5 не мрда и со потрошувачка од околу 1100w на саат но можеби пагаш во несвест од потрошувачката но грејам голем простор од 80м2 и седам комотно по дома со клима од 7 kw за јануар ми дојде 4900 за ноември 4100 е за фебруари не е стасала белешката.
Ако изолацијата е доволно добра да нема ладење на просторот од ладни ѕидови, подови и тавани.... 22 степени се сосема комотни.
Ако ѕидовите се ладни тогаш мораш 24-25 да бараш.
Затоа станче си е станче.... особено онака јужно ориентирано :)

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom