Станче си е станче....Среќна нова, многу здравје на сите.
Пошто декември заврши еве и колку имам потрошено за претходниот месец.
Прегледај го приврзокот 318106
Тошиба Даисеикаи 9 3.5ка за просторот и се друго во претходните постови...
Сетирана 24 степени ауто фан - цело време освен од 14-16h и од 05-07h наутро, тогаш дува на 26 степени 4 ниво.
Другата клима во спална се пушта по потреба, самсунг 2.5ка - SmartThings вели 85kwh потрошени, нека се и 100 пошто сеуште чекам мерач за неа неможам да потврдам точно.
Да пресметките ми се без данок...Ti fali DDV od 5%. Sega dnevnata e 7.7 Den, nocnata 3.85 Den.....
Znači ne ti e točna cenata po KWh....mene mi e bitna vkupnata cena bez razlika na danokot, bidejći jas go plaćam danokot, a ne nekoj drug.Да пресметките ми се без данок...
Ќе видиме од годинава дали ќе продолжи да биде 5%.... или ќе крене на 10% или можда веднаш на 18% уште од Јануари.
Најавено беше лани дека го намалија на 5% колку да не се осети покачувањето и дека во 2022ра постепено ќе го вратат назад на 18%...
Koga e postavena na 30 C ili bilo koja T povisoka od 2-3 C od T vo prostorijata i pri toa se izbere najvisok izduv, sekoj inverter toa go podrazbira kako signal da dade se od sebe i se trudi što pobrzo da se približi do pobaranoto, a toa go pravi preku što potopol vozduh.Ако може прашање за Lg инвертер клима ... ако е подесена на 25 степени дува млако, не топло, а ако е на 30 тогаш дува топло ... ова нормално е или нешто не е во ред? Колку топло треба да е издувот?