- Член од
- 27 јули 2020
- Мислења
- 344
- Поени од реакции
- 567
eve vekje e pustena 30 minuti na 18c , vecer koga ke dojdam doma vo 20h ke ja pojacam na 24c. Pa najaveno e okolu polnok deka ke ima minusni temperaturi pa ke vidime sto ke se slucuva bas sakam da vidam dali ke pravi df
Дефрости мора да прави. А тебе ќе ти направи брзо дефрост кога ќе дојдеш дома. Најверојатно за 40 мин.
Затоа што ја пушташ нагло од 18 на 24 ц. Јас пишав пред саат време , како ја користи човекот во деловен простор. Ти правиш спротивно и од него и од другите што ти одговорија, навистина добронамерно и корисно.
Повеќе работи не ги правиш по правило за користење на клими.
Една е димензионирањето на моделот.
Амбер Нордик, не треба да се купува за мали и добро изолирани простори. Ова е поради исплатливоста и начинот на работа. Најмалку поради дефростите. Има корисници со Митсубиши кои кажуваат дека кај некој модели дефрости климата прави по тајмер, без разлика колку мраз има на неа.
Друго е начинот на користење и влага во воздух, покрај река, езеро, долина ...
Немој нагли покачувања на температура на внатрешната да задаваш и немој да ја исклучуваш. Ѕидови и се во просторијата се лади. Климата работи после максимално и брзо замрзнува па мора дефрост да прави.
Не викам дека е како модел идеална, ама начинот на користење многу менува, посебно кај Нордик модели.
Има уште многу ситници. Ако можеш прочитај.