- Член од
- 26 јуни 2013
- Мислења
- 3.597
- Поени од реакции
- 14.641
Може јас да ја добијам картата?Можно е да имам бесплатна карта за ова, кој сака нека пише пп. Тој шо најмногу ми се свиѓа ќе ја добие, ако ја добијам и ја![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Може јас да ја добијам картата?Можно е да имам бесплатна карта за ова, кој сака нека пише пп. Тој шо најмногу ми се свиѓа ќе ја добие, ако ја добијам и ја![]()
A za pekacite za leb? Ke daes nekoj sovet i za niv?Imam,nekolku profili...kako "klima ured", "murto", "Gr-er"," illeo".....mislam deka e dovolno.
Daj zapej nekoj narodnjak sega.[DOUBLEPOST=1542749996][/DOUBLEPOST]Sto uplav ste fatile denes, nikade ve nema.
Ajde naspijte se, utre e nov den, pa ke vi dadam i nekoj drug sovet za koristenje na klima uredi.
Строго пп.Може јас да ја добијам картата?
Супер.Хумор беше![]()
Dobar den. Kako si ?Imam,nekolku profili...kako "klima ured", "murto", "Gr-er"," illeo".....mislam deka e dovolno.
Daj zapej nekoj narodnjak sega.[DOUBLEPOST=1542749996][/DOUBLEPOST]Sto uplav ste fatile denes, nikade ve nema.
Ajde naspijte se, utre e nov den, pa ke vi dadam i nekoj drug sovet za koristenje na klima uredi.
Prosto. So 1m3 drva (da receme 3200 so secenje i cepenje) se gree cel sprat od 40tina m2 mesecno. Segasnata prostorija koja ja gree klimata, plus spalna (za koja imam pisano deka malku se zagrevase vo denovite koga ima zgolemena potrosuvacka) plus hodnik i toalet. Dopolnitelno samiot kamin ima i furna pa moze da krcka nesto bez da odi na elektricniot sporetНезнам како може да е поекономично на дрва, никако не ми е јасна таа логика.
Pa zatoa rekov ako pomine potrosuvackata 800W na podolg vremenski period. Spored segasnive merenja toa ne bi trebalo da se sluci do momentot koga prosecnata temperatura ne padne pod 0 stepeni, ili da zalegne magla dolg period.900W на месечно ниво за да потроши климата треба да е страшно ладно и да се замара многу.
Pa klimata i raboti celo vreme.Едино што можам да сфатам е да се остави климата да си работи цело време,
Ne ja gledam poentata na ova. Ako veke pocnuvas da goris drva, veke si zavrsil 90% od neprijatnata rabota.а чат пат да се фрли по некое гранче да се спали.
23 setirana na dalecinskoto.Велиш грееш 20-тина квадрати, ме интересира на која температура
Uh mene bas i ne mi izgleda golema potrosuvackata. Eve kolku sto mozev da vidam i nazad vo postovite mi izgleda za normalna potrosuvacka. Kolkava e potrosuvackata kaj tebe?Незнам некако голема потрушувачка имаш