Најекономично греење и ладење

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.507
Поени од реакции
2.798
Леле леле ќумрам, како не земав грее, види за колку ефтино се ладат.
Ништо, следна клима обавезно грее. Треба повеќе вакви реални и неутрални корисници за да споделуваат искуства.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
A be zelenko...zelen si e zelen, i ke si ostane zelen.[DOUBLEPOST=1535995114][/DOUBLEPOST]
Mnogu si be profi @GT1 i @Strelec alal da vi e. prvo znaes deka meracov i komentarive so komsijata se za na pazar. kolku pari tolku muzika e kaj tehnikata. ni ti ni pa gree otkrile topla voda kaj AC. ednostavno e, Kolku pari tolku Muzika. inaku pak ke kazam po 100pat, ovie brendovi se za third world countries, quantity so evtina cena. apa da davas ista para za ova i japanese mi e non sense.
Ajde sega i ti ne preteruvaj, nikogas nebila ista para vo prasanje.Od sekogas bila 50% dole ili 100%. Dosta veke ne molzea "brendovive", ni prodavaa kineski klimi za japonski i plakavme kako goveda...ama bas kako goveda.
Sega barem znaeme za sto plakame, i sto dobivame.
Pocna Bosch da prodava klimi, made in PRC, za da stavi i on nekoj profit extra zaradi imeto. Umre toa veke. Nema veke idioti kako porano.

Последно уредено:
Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.507
Поени од реакции
2.798
od made in PRC samo GREE se dobri?
Ima i drugi dobri made in PRC. Problemot e sto site drugi nosat samo low level modeli, koi nemozete da gi najdete vo specifikaciite na nekoi od PRC brendovite ( podobro da ne gi imenuvam ). Nikoj ne dava selosna tehnicka specifikacija kako sto ja imas od GREE, tuka e najgolemata razlika.[DOUBLEPOST=1535999437][/DOUBLEPOST]
I do -30 great, i ne trosat. E samo ne e poznato kolki traat
Garancijata od 10 godini e potvrda, barem za GREE. Za drugite neznam.

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.093
Поени од реакции
1.198
Garancijata od 10 godini e potvrda, barem za GREE. Za drugite neznam
кога ќе давате без условна 10 год. гаранција ќе зборуваме за ова, а вака како што е дури е и недозволено рекламирање и доведување на потрошувачите во заблуда што е казниво и по македонски и по европски закони, ама ај нека ви биде.

Последно уредено:
Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.507
Поени од реакции
2.798
кога ќе давате без условна 10 год. гаранција ќе зборуваме за ова, а вака како што е дури е и недозволено рекламирање и доведување на потрошувачите во заблуда што е казниво и по македонски и по европски закони, ама ај нека ви биде.
Jas ne ja davam garancijata, ke se obratis na drugo mesto so baranjeto.
Isto takvo baranje mozes i da postavis kon site ostanati brendovi, vklucuvajki gi i " Japonskite", pa da ti se iznasmeat vo lice za gluposta sto ja kazuvas.

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.093
Поени од реакции
1.198
Jas ne ja davam garancijata, ke se obratis na drugo mesto so baranjeto.
Isto takvo baranje mozes i da postavis kon site ostanati brendovi, vklucuvajki gi i " Japonskite", pa da ti se iznasmeat vo lice za gluposta sto ja kazuvas.
зошто глупост имам: тв, фрижидер , перална, шпорет... кои имаат по 5 год без условна гаранција, како само за клими немаат можност да гарантираат без условно подолг периот

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.507
Поени од реакции
2.798
зошто глупост имам: тв, фрижидер , перална, шпорет... кои имаат по 5 год без условна гаранција, како само за клими немаат можност да гарантираат без условно подолг периот
Zatoa sto funkcionalsnota e zavisna od odrzuvanjeto, isto kako so kolite. Ako ne odis na redoven servis...NEMA GARANCIJA.
Kaj televizotor sto ima za odrzuvanje...
Razmisli malce.

Член од
19 декември 2014
Мислења
566
Поени од реакции
735
Za friziderot Samsung imam 10 god garancija na inverter motor bezuslovno,me cinel kolku klima 30000 den a ne plakam odrzuvanje za 10 god 8000 den ko Gree .E toa e garancija.

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.093
Поени од реакции
1.198
Zatoa sto funkcionalsnota e zavisna od odrzuvanjeto, isto kako so kolite. Ako ne odis na redoven servis...NEMA GARANCIJA.
Kaj televizotor sto ima za odrzuvanje...
Razmisli malce.
секој треба да дава гаранција онолку колку што е сигурен дека ќе му работи беспрекорно производот независно дали е тв или ракета,
ама ај нека биде и така ама зошто тогаш се кажува дека е најдобар производот за тие пари кога ако купи купувачот поефтина клима од грее ќе му дојде со 9 пати доплата скоро +50% од почетната цена,
после ова се доведува во прашање цело време потенцираното овде за тие пари е најдобра понуда но има скриени трошоци кои не се стават никаде во старт,
друго ако не ја возам колата многу може во цела гаранција од 5-7 год. да отидам на сервис два пати а јас и да не ја пуштам климата мора на грее да им платам "проверка" така да секој со својата математика но од грее ги доведуваат потрошувачите во заблуда со не фер рекламирање и да бефме нормална држава до сега ќе плаќаа огромни казни но тука се се може народ се тоа ќе плати.
сакаш признај сакш не но ова е факт.[DOUBLEPOST=1536005487][/DOUBLEPOST]
Za friziderot Samsung imam 10 god garancija na inverter motor bezuslovno,me cinel kolku klima 30000 den a ne plakam odrzuvanje za 10 god 8000 den ko Gree .E toa e garancija.
за ова зборувам години наназад на форумов на моменти и сум досаден но и овие од грее не се трпат, ако лажам нека постават еден скриншот со тоа каде 10 год. гаанција ја условуваат со годишна контрола и дека купувачот ќе треба да доплати уште 7200 ден, на клима која ја купил можеби 15000.

Член од
13 мај 2016
Мислења
494
Поени од реакции
941
Дечки...сакам да купам клима со намера за греење...некои си 20тина 30 квадрати...немам воопшто познавање што како околу климиве..е сега подразбрав дека климиве кога има магла не грееле...можи глупо е прашањево ама дали е тоа можно..доколку може да одговорите споделите искуства..

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
Дечки...сакам да купам клима со намера за греење...некои си 20тина 30 квадрати...немам воопшто познавање што како околу климиве..е сега подразбрав дека климиве кога има магла не грееле...можи глупо е прашањево ама дали е тоа можно..доколку може да одговорите споделите искуства..
Грее но со повремени дифрости (прекин во греењето, зависи од клима до клима).

Дај повеќе информации за објектот за да ти помогнат (изолација, куќа/стан, прозори, спрат...)

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.093
Поени од реакции
1.198
@Sv B дали ова е бестбај за парите кога ќе се стави и плус 7200 ден. (+50% на стартната цена) цената за да се добие гарнцијата од 10 год.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Баталите ги Gree климите и нивните диструбитери овде. Правите корисна дискусија.. Не се замарајте со непотребни работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom