- Член од
- 27 декември 2011
- Мислења
- 164
- Поени од реакции
- 89
Најголемата беља што ја направив беше пожарот (приближно до пожар) во населбата каде што живеев како помал
.
Бев некаде накај 9 години. Јас и уште двајца другари си немавме работа тој ден па решивме да палиме шкорчиња од кибрит во едно место каде што имаше сува трева али не кој знае колкава површина. Зедовме кибрит и отидовме кај местото. Палевме шкорчиња и ги гасневме. Али, еден мој другар сакаше да види колку трева може да запали едно шкорче па така, запали едно и го остави да гори, јас сакав да го изгаснам (оти бев страшлив) али не ми дадоа. Шкорчето ја запали тревата, а таа пошто беше сува за неколку минути почна целата да гори. Огнот си гореше, почна пламенот да расте и се појави многу чур. Јас испаничив
и отрчав до дома да наполнам чаша со вода
нели демек ќе го изгаснам огнот. Ја истурив чашата и нели
очекувано, ништо не се случи, огнот продолжи да гори. Од куќата која беше веднаш до местото испадна една жена да постила алишта на терасата, почна да се дере дека ќе ни викне полиција ако не го изгаснеме огнот (не знам како ли мислеше деца од 10 години да изгаснат оган кога немаат ни вода ни ништо). Жената си влезе, а оган и горе под терасата. Ние рипавме околе огнот од паника не знаевме што да правиме, но за голема среќа огнот почна да се гасни, оти тревата веќе изгоре затоа што беше сува. Местото целото изгоре, тревата ја снема и остана се црно.
Јас како попарен се вратив дома. Бев преплашен тој ден, но се заврши како што треба.

Бев некаде накај 9 години. Јас и уште двајца другари си немавме работа тој ден па решивме да палиме шкорчиња од кибрит во едно место каде што имаше сува трева али не кој знае колкава површина. Зедовме кибрит и отидовме кај местото. Палевме шкорчиња и ги гасневме. Али, еден мој другар сакаше да види колку трева може да запали едно шкорче па така, запали едно и го остави да гори, јас сакав да го изгаснам (оти бев страшлив) али не ми дадоа. Шкорчето ја запали тревата, а таа пошто беше сува за неколку минути почна целата да гори. Огнот си гореше, почна пламенот да расте и се појави многу чур. Јас испаничив

Јас како попарен се вратив дома. Бев преплашен тој ден, но се заврши како што треба.