- Член од
- 28 август 2008
- Мислења
- 2.321
- Поени од реакции
- 538
Human,ne te sovetuvam tebe poveke da gi razgledas emisiite okolu Istorijata na Islamot,veke svativ deka si jako tvrdoglav,gi sovetuvam site onie koi ja razgleduvaat temata,nazad ima video klipovi od Hristijanski istoricari. Samo ke kazam deka e laga tvrdenjeto deka Islamot dosol so krvo prolevanje,laga e i apsurd. Toa sto ne ti odgovara tebe faktot kako britancite i francuzite na scena dojdoa,nemoj Muslimanite so toa da gi mesas.Еее, Британците и Французите дошле онака како што дошле муслиманите во Европа... на Балканскиот и Пиринејскиот полуостров.
Со колење, убивање, масакрирање и сите оснатани лоши работи. Европјаните морале да се бранат од таквите варвари. И се одбраниле.
Но тука настанува проблемот, ако исламот и муслиманите биле доволно развиени, никогаш немало да дозволат да бидат разделени, освоени, окупирани. Тоа беше моето прашање. Живееле на своите простори 4 века нечепнати после нивното златно доба. И за тие четири века ништо не направиле, ништо не развиле за да се одбранат од туѓа агресија.
Da ne ispadne deka se negiraat vojnite sega... zatoa velime da se progleda malku kroz Istorijata,da ne zboruvame na prazno.
Vojni protiv Izrael ? Od ova se gleda deka,ili navistina poima nemate sto se slucuva vo svetot (veke ste vo kameno vreme),ili.... neznam sto e,,, da kazam deka ste tvrdoglavi,nio toa ne e mozno da covek do ovoj stepen moze da bide. Protiv Izrael,doprva ke se vojuva.Нафтата, само нафтата и ништо друго освен нафтата. Таа најмногу ја има на блискиот исток и таму најмногу има војска Американска.
Нафтата и преставува некаков си напредок за муслиманите во последните децении.
Што ќе се случи кога ќе ја снема??? Назад во камено време? Ќе гледаме Африка втор дел?
А колку Израел има поставено свои луѓе... хех, се гледа од многубројните војни против Израел...
[/quote] Не е точно дека црквата секогаш била против науката или дека секогаш палеле... тоа се само карактеристики од мрачното доба.[/QUOTE] Da da.... "ne e tocno" muslimanite gi palea kopernik i galileo i bruno i da ne ti nabrojuvam. Sto ima crkvata so naukata ziti se ? I den denes ? Ako vie ne gi prifakate naucnite fakti koi se naogjaat vo Kur'anot toa e vas problem,no nemozete da go negirate toa deka Islamot se ravni so naukata,deka Muslimanite preku Kur'anot zboruvaat za naucnite otkritija.