Научни чуда во Ку`ран

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
А зошто не ни ја опишал Алах дестинацијата,патеката,брзината и слично?
da ne sakas i hranata sto ja jades da ti ja izdzvaka
--- надополнето: 14 јули 2012 во 16:04 ---
И.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 12:39 ---

Потполно се сложувам.И ретардирано е да се обидуваш да ја претставиш како таква и да тврдиш дека во неа има нешто од наука или некои чуда.
nikoj ne vi tvrdi deka kuranot e naucna kniga tuku dava naucni vistini.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
nikoj ne vi tvrdi deka kuranot e naucna kniga tuku dava naucni vistini.
Курац дава научни вистини.
Од се досега напишано и постирано од ваша страна, не видовме никаква т.н. научна вистина. Се се само некои толкувања и ништо повеќе.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
И сепак, она што го пишува во куранот на никој начин не се совпаѓа со тоа што го вели науката.
toa e tvoe mislenje bas se sovpaga toa sto go veli naukata se sovpaga so kuranot, kako sto veli moris bikaj , povrzuvanjeto na kuranot so modernata nauka zacuduva zatoa sto ke stane zbor za harmonija a ne za nesoglasuvanje

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
toa e tvoe mislenje bas se sovpaga toa sto go veli naukata se sovpaga so kuranot, kako sto veli moris bikaj , povrzuvanjeto na kuranot so modernata nauka zacuduva zatoa sto ke stane zbor za harmonija a ne za nesoglasuvanje
Како се совпаѓа кога на 100 и кусур страни досега се дебанкирани сите ваши тврдења?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Да таквото поврзување е навистина за чудење, особено кога ќе се види дека не постои хармонија ниту согласување.

M

Muranyi

Гостин
priatele sekoj ima pravo da veruva vo ona sto misli deka e pravilno sekoj razumen covek ke ja svati vistinata , jas samo ti dadov primer;
A nebo - sazdali smo ga energijom - i uistinu, Mi smo Širitelji.(47)" obicnite luge neka zboruvaat kolku sakat , no onie koi se bavat so nauka zboruvat sosoema nesto drugo dali se razbirame , toa sto tie go soopstuvaat kako naucna doktrina vo denesnoto vreme so sovpaga so kuranskite aeti. makar tebe ili na nekoj drug toa im se dopagalo, ili ne im se dopagalo
Абе ти верувај,имаш право да бидеш слеп.Разумен човек само ќе се насмее на глупостите ваши,очекуваш некој што барем малку е школуван и мисли со своја глава да поверува дека со тие стихови се опишува Бинг бенгот?Кои курански аети се совпаѓаат со науката,сите ви ги дебанкираа дечките на форумов.Со глава низ ѕид не се оди,без разлика дали ти се допаѓало тоа или не.
Ајде барем еден научен факт кој е пишан во Куранот,а не е можно да бил познат пред 1400 години,напишете го и елаборирајте.Подигнете го малку нивото на дискусија,побарајте нешто низ нет,поставете релевантни линкови а не исламска пропаганда,па да направиме муабет како луѓе.Не само верглате со вашето а никакви докази не доставувате.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Од се досега напишано и постирано од ваша страна, не видовме никаква т.н. научна вистина. Се се само некои толкувања и ништо повеќе.
На моето петгодишно дете, дедо му му кажал дека Сатурн е поголем од Јупитер.
Готово, иди убеди го сега дека е обратното. Авторитетот, дедо, во овој случај го кажал своето.

Ќе треба да помине време, кога ќе сам увиди дека Јупитер е поголем од Сатурн.:)

Само кај него ќе с емери у години, додека тргне у школо, а кај другиве со поколенија и децении.

Отприлика ова е аналогијата.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
atebe sto tolku te zasega toa i zosto taka se odnesuvas mislam na tvojot recnik na govor, tvoeto mislenje ne nie bas nas mnogu bitno , dovolno e sto mnogu naucni lica se soglasuvat so iskazite na kuran kerim , a ti dali ke se soglasuvas ili ne tvojaa rabota ne videl nikakva naucna vistina , ako ti ne si ja videl taa naucna vistina nekoj drug ke ja vidi .

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
atebe sto tolku te zasega toa i zosto taka se odnesuvas mislam na tvojot recnik na govor, tvoeto mislenje ne nie bas nas mnogu bitno , dovolno e sto mnogu naucni lica se soglasuvat so iskazite na kuran kerim , a ti dali ke se soglasuvas ili ne tvojaa rabota ne videl nikakva naucna vistina , ako ti ne si ja videl taa naucna vistina nekoj drug ke ja vidi .
Наведи барем еден научник кој се согласува со куранот.

Научна вистина (терминов е сосем погрешен, но ајде) гледаат само тие што ја креираат пропагандата во исламот и никој друг.

M

Muranyi

Гостин
Кој се согласува?Ќе поставиш клипови од јутјуб,made in SA?

M

Muranyi

Гостин
pa ne ocekuvaj se do edno vreme opredeleno uzivanje, pa sekoj po svojot pravec na zivot,
Од кај знаеш дали уживам или не?Или ако не верувам во митови и легенди,по автоматизам станувам материјалист и хедонист?Дај бре доста со оваа логика за првооделенци.

Kajgana Shop

На врв Bottom