Насилства во Македонија

Т

Триптико

Гостин
Не можам да добијам, или ми спуштаат. Баталете го веќе, не е темава за него!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
„Си се осигурав и себеси оти утре може ќе ме упуца некоја будала“ - Јанко

Во право е за ова, секакви има.
Ахам, може ќе си го украде точакот по грешка и во акт на збунетост ќе се прободе.

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
дај да не ја уништуваме темата со јанковица мрсната

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Член од
16 јули 2010
Мислења
3.089
Поени од реакции
2.036
Чисто онака а?Заради таквите како тебе,чисто онака државата ја водат никакви, и чисто онака се убиваат млади...За минење на време,знаеш...
Не е тема за овој разговор, но бидејќи ме цитираше ред е да ти одговорам.
Јас несакам да изберам кој да ме краде, исти ташак се и Вмро и Сдсм и кој и да дојде на престолот. Тоа ни е во крвта и менталитетот.
А мојот глас тешко дека може нешто да смени, па затоа ќе си гласам за мои идеали и луѓе кои ме прават среќен и во кои верувам.

Инаку вчера пишав едно мислење во кое го осудив до некаде дивеењето во протестот. Но одкако го прочитав неколку постови на жители на Ѓорче и како Албанските поединци допринеле да се чуствува Македноското население поради тоа нивна “пештерска неиживеност“, а и решавањето на случајот со Ангел се повеќе сум убеден дека треба да се ослободни гневот на Македонската нација.
Секако дека не е решение геноцид ама па кога можат Албанските жители да ги заштитуваат нивните кримниалци можеме и ние да си ја штитиме слободната и мирот во нашава република.

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
Се повеќе како размислувам за случајот, кој крајно ме потресе, а понатамошните протести и реакцијата на државните власти и полиција кои ме разочараа целосно, како и тоа дека државава нема никогаш да ни се оправи и отидена ни е во к...ц, заклучив дека нас не дели судбината на Либан, буквално ист пример сме. Ќе живееме во релативно мирна состојба три-четири месеци, потоа пак убиства, тепачки, насилство на секој чекор, па пак мирен период и то се во круг, бесконечно.

П.С. Што убаво денес беше, мир и тишина во автобуси или што би се рекло затишје пред бура.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Се повеќе како размислувам за случајот, кој крајно ме потресе, а понатамошните протести и реакцијата на државните власти и полиција кои ме разочараа целосно, како и тоа дека државава нема никогаш да ни се оправи и отидена ни е во к...ц, заклучив дека нас не дели судбината на Либан, буквално ист пример сме. Ќе живееме во релативно мирна состојба три-четири месеци, потоа пак убиства, тепачки, насилство на секој чекор, па пак мирен период и то се во круг, бесконечно.

П.С. Што убаво денес беше, мир и тишина во автобуси или што би се рекло затишје пред бура.
Само висок ѕид како што гради Израел во Палестина. Јас повеќе оваа споредба би ја направил со Македонци и Албанци.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.102
Поени од реакции
7.068
@Vanlok

Сеа прочитав си пишал неколку страни поназад, дека полицијата требало да ги објави снимките од убиството. Тоа за жал не е возможно, затоа што таков материјал никогаш нема да биде објавен во јавноста. Лудост е да објавиш снимки од грозоморно убиство, во случајов како Насер го коле Ангел. На филм кога ќе видам таква сцена ми се гади, а не пак да видам дека некој стварно го направил тоа. :sick:

Иначе според мене постојат две опции зошто до сега МВР молчи.
1. Не сакаат да дигаат тензија со тоа што го откриле (ако откриле нешто). Пример: Најден е ножот со кој е убиен Ангел, не било самоодбрана и слично.
2. Пак прават некои мучки и на крај ќе испадне дека Насер е психички нестабилна особа и ќе биде минимално казнет, т.е. не повеќе до 10 години.

Се молам на Бога да не е втората опција, премногу ќе е тоа.
Да имаа некој доказ дека шиптaрот го убил у самоодбрана, ножот не бил негов и слично до сеа ќе искочеа со тоа да пробаат да намалат тензија. Вероватно првото е и не искачаат уште мислат ќе спласне работава.

Kajgana Shop

На врв Bottom