Навали народе! :)

• Креатор на темата Orion.
  • Време на започнување
O

Orion.

Гостин
На отворањето на новиот салон на Нептун, според очевидец, се случиле низа инциденти. Видеото го снимил револтиран граѓанин, кој под објавата на Јутјуб напиша:
„Поради лошата организација на отварањето на NEPTUN SHOP во Mr.Bricolage во Скопје, се случија низа инциденти. Поради лошата проценка, иако цел град беше преплавен со флаери, организаторите не успеаа да го проценат бројот на заинтересирани граѓани, па тоа доведе до големи турканици и повреди кај повеќе граѓани. Во моментот кога се пуштаа граѓаните на етапи да влезат настануваше турканица па организаторите беа принудени да го затворат отварањето. Иако безбедноста на граѓаните беше загрозена, полицијата не интервенираше.“

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Значи како што кажав и на другата тема:

„Па истата проста раја е тоа и во Америка и во Европа и кај нас, е па да го ебам не се понижавам вака за 5000 денара поефтин ТВ“

Што не значи дека овие сељандури од клипот ги оправдувам, не мораме капитализмот и конзумеризмот да ги прифатиме целосно нели?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ајмо ги чекам реакциите од душегрижниците кои ќе кажат :"бре колку сме ние некултурни, невоспитани, абе стока!"

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
Толку ли попуст имало бреј? Ај некој што беше (што се итурка) да каже некоја екстра цена :гик:

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Јас нема ништо да кажам само ќе кажам дека бизнисот со белатехника е пропали бизнис веќе има фирми што продаваат горе доле исти производи и горе доле исти цени.

Ова е само маркетиншки трик за да се зголеми потрошувачка одат со никаква заработувачка и чекаат да распродадат неколку производи со лош квалитет .

После се ќе биде по старо.

Мене ми кажаа некои пријатели земале бричалка и соковник за 500 денари јаки муда

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Сиромав народ ... се тепа да купи бела техника ... абе за греота бил народецов ... безпарица, брејјјј ...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Искрено, за 80% попуст и ја би се тепал :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Се сложувам со Љупчо, многу често производите со вавки големи попусти се лажни, односно се со лош квалитет. Јас сфаќам дека народот нема многу пари и дека ќе се истепа за перална од 100 евра, ама зошто да не си земеш перална за 300, од добра марка којашто ќе ти трае многу повеќе.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Значи како што кажав и на другата тема:

„Па истата проста раја е тоа и во Америка и во Европа и кај нас, е па да го ебам не се понижавам вака за 5000 денара поефтин ТВ“

Што не значи дека овие сељандури од клипот ги оправдувам, не мораме капитализмот и конзумеризмот да ги прифатиме целосно нели?
Народот секаде е ист. Без разлика колкав му е стандардот, ако му понудиш доволно добра причина ќе ја сруши продавницата. Кај нас и во светот имало безброј такви примери. Ми текнува во Рамстор во една женска продавничка кога имаше попуст од 70% жени за коса се кубеа која да ја земела маичката. Таков е системот, те прави животно за ситна или крупна пара. Најмногу ми пречи што луѓево мислат дека само македонецот има ваков проблем, а всушност секаде е исто. Еве еден клип кој удира критика на случувањата.

T

Tetro

Гостин
Се сложувам со Љупчо, многу често производите со вавки големи попусти се лажни, односно се со лош квалитет. Јас сфаќам дека народот нема многу пари и дека ќе се истепа за перална од 100 евра, ама зошто да не си земеш перална за 300, од добра марка којашто ќе ти трае многу повеќе.
грешка си.
Истите производи се, но овојпат во флаерот промотивно стоеше дека има намаление на производи во лимитиран број, 2-3 на пример, ама никој не го дочитал флаерот ко шо треба или мислел дека ќе "закачи" нешто на почетокот... ама..

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Јас лично ги знам газдите од оваа фирма и не сакам ни да правам реклама ни ништо значи тоа им се производи од залиха кои им стојат во магацин и се намерно ставени на распродажба за да се отарасаат со лимитирани количини значи на пример

3 фена за коса
4 телевизори
5 шпорети и така натаки

тука реков се оди без профит за да се направи фама дека они се господ и другите можат за муда да им се фатат а реалноста е утре кога ќе сакам на пример со купен шпорет да си правам јадење и ми откаже
ќе сфатам 3 работи

1)дека сум бил идиот
2)дека сум изгубил време
3)дека производот бил промашена инвестиција

Ќе барам мајстор и него ќе му ги платам останатите пари од мојот ебен попуст

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.005
Black Friday, Skopje edition.

Чекам извештај за повредени и мртви :)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Искрено нека иде у курац и конзумеризмот и се, просто им излегува алчноста од очи.

Од овие бетер ми се само оние што чекаа бесплатен појадок на камени мост и почнаа да собираат со ќеси. Им се смееме на циганите, а бетер сме од нив.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Во Македонија за разлика од западниот свет се развива посебен вид конзумеризам- социајлистички конзумеризам, ние ги прифаќање најлошите работи од западниот каптилаизам а никако не можеме да ги искорениме нашите лоши навики од социјализмот.

Затоа има разлика меѓу Македонците и овие другите, тие освен тепање за попусти по продавници знаат понекогаш да излезат на улица и да протестираат за своите права, кај нас освен тепање за попусти, беспалтен појадок на мост и гага возење у автобус не памтам поголема маса народ да се побунила за нешто.

Kajgana Shop

На врв Bottom