Музичко име на тапет : Coldplay

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
не ти праат само тебе feels, на сите така =)
и сеа ќе видиш дали неможам :D

Паметни се децата, мешаат математика во музиката. Фибоначевата низа ја има во Lateralus песната, а и во албумот (за албумот не е сигурно)

Mи се свиѓа што не се појавуваат по спотови и не претеруваат со интервјуа. Така, нели, си ја продаваат музиката, а не изгледот или имиџот. Немаат ни про-шот концерти, едино само еднаш ја имаат снимено Sober

Мејнард си е кул зашто секогаш става перики и облекува чудни работи. Он вика дека е за децата да не го поврзуваат таткото со пејачот, but its attention whoring

Tool was scheduled to play at the Garden Pavilion in Hollywood but learned at the last minute that the venue belonged to L. Ron Hubbard's Church of Scientology, which was perceived as a clash with "the band's ethics about how a person should not follow a belief system that constricts their development as a human being." Keenan "spent most of the show baa-ing like a sheep at the audience.
Хејтери, ѕверој.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Ја сум поише APC girl али да ви шкрабнам малце.
Тул е уште еден од оние бендови кои или ги почитуваш или ги мразиш. Мислам дека голем удел во тоа има Мајнард, his weirdness and stuff. :)
Покрај Sober, Lateralus, Schism, друго најчесто што вртам е

Штета што ништо не испадна од Tapeworm. :(

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Слабо некако овие тапетиве, морам да кажам. За Joy Division, кои се веројатно најголемиот рок бенд евер, три четири постови со линкови за песни. За Тул пак ќе биде така некако. За Архангел се изначитав еден куп глупости. Ништо вака не правиме...

:)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Прво нешто што слушнав од Тул беше Парабола. Го гледав спотот со големо внимание. Не паметам на колкава возраст бев, но отприлика крај на основно мислам, негде 7 или 8-мо одделение. Гледам, слушам и си викам, види мајката колку е чуден спотов и музиката. Тркнав до кај братучед ми, по обичај ме наоружа со музика и се вратив назад на преслушување. Најпрвин малку потешко ги варев песните, не ми влегоа в уво од прва, но им дадов и втора шанса која се покажа како клучна во тоа да добијам позитивен впечаток за бендот. Ги преслушав сите албуми за кои е тешко да речам дека се прогресив бидејќи бегаат од прогресивот, станува збор за некој вид њу метал, сум прошуркал што катара се, но сум изумил, немам намера на гугл да проверам повторно :)
Majнард има специфичен глас, специфичен текст, но мозокот јас во овој бенд го гледам во Адам, гитаристот и креаторот на нивните спотови и воопшто на таквиот вид анимација како нова појава во тоа време. Она што ми се допаѓа е музиката која интересно варира од песна во песна, таа чудна боја на гитарата и гласните тапани на Дени.
Во последно ги слушам многу поретко, еднаш на 5-6 месеци, ако ми текни да ги пуштам и така.

Одиме со стомачен танц

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Слабо некако овие тапетиве, морам да кажам. За Joy Division, кои се веројатно најголемиот рок бенд евер, три четири постови со линкови за песни. За Тул пак ќе биде така некако. За Архангел се изначитав еден куп глупости. Ништо вака не правиме...

Епа помогни и ти колку можеш, да има квалитетна дискусија. Не само од страна да коментираш :)
Те за тул пиши нешто.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Епа помогни и ти колку можеш, да има квалитетна дискусија. Не само од страна да коментираш :)
Те за тул пиши нешто.
Сакав за Joy Division ама бев баниран тогаш. За Tool и не сум некој експерт да коментирам.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Сакав за Joy Division ама бев баниран тогаш. За Tool и не сум некој експерт да коментирам.

Дај пиши за Дивижн, сигурно нема да се налути некој, ќе прочитаат на крајот на краиштата добар пост. :)

B

Blade Torch

Гостин
Прво нешто што слушнав од Тул беше Парабола. Го гледав спотот со големо внимание. Не паметам на колкава возраст бев, но отприлика крај на основно мислам, негде 7 или 8-мо одделение. Гледам, слушам и си викам, види мајката колку е чуден спотов и музиката. Тркнав до кај братучед ми, по обичај ме наоружа со музика и се вратив назад на преслушување. Најпрвин малку потешко ги варев песните, не ми влегоа в уво од прва, но им дадов и втора шанса која се покажа како клучна во тоа да добијам позитивен впечаток за бендот. Ги преслушав сите албуми за кои е тешко да речам дека се прогресив бидејќи бегаат од прогресивот, станува збор за некој вид њу метал, сум прошуркал што катара се, но сум изумил, немам намера на гугл да проверам повторно
:mad: No.

Не е битно да се даде дефиниција каква музика свират Тool. Битно е дека е добра. Ептен .

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
:mad: No.

Не е битно да се даде дефиниција каква музика свират Тool. Битно е дека е добра. Ептен .
http://en.wikipedia.org/wiki/Nu_metal
http://www.last.fm/tag/nu-metal/wiki

Мене ми беше така запомнето. Еве го проверив гуглов, на две арни страни ги има во наведените бендови. Што значи и да не се целосно њу метал, имаат ито како допирна точка со истата катара. Само не ме убедувајте дека се прогресив :icon_lol:

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.868
Поени од реакции
6.678
Прва песна што ја слушнав од Tool беше Sober, у Маракана нормално :D, песна што уопште не ја доловува големината на бендов. Имаат многу добри песни али на моменти ме напиња Мајнард незнам. А глеам некој погоре ги пишал њу метал lel, Tool се све освен њу метал, ја би ги стаил у алтернативен/прог рок категорија.
--- надополнето: 15 септември 2013 во 01:19 ---
http://en.wikipedia.org/wiki/Nu_metal
http://www.last.fm/tag/nu-metal/wiki

Мене ми беше така запомнето. Еве го проверив гуглов, на две арни страни ги има во наведените бендови. Што значи и да не се целосно њу метал, имаат ито како допирна точка со истата катара. Само не ме убедувајте дека се прогресив :icon_lol:

Ај елаборирај зашто не се прогресив и што е прог рок :icon_lol:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Прва песна што ја слушнав од Tool беше Sober, у Маракана нормално :D, песна што уопште не ја доловува големината на бендов. Имаат многу добри песни али на моменти ме напиња Мајнард незнам. А глеам некој погоре ги пишал њу метал lel, Tool се све освен њу метал, ја би ги стаил у алтернативен/прог рок категорија.
--- надополнето: 15 септември 2013 во 01:19 ---

Ај елаборирај зашто не се прогресив и што е прог рок :icon_lol:
Прогресив е нешто скроз поразлично и поинакво од тоа што го свират Тул. Прогресив е дефиниција (фала богу нема да се мачам за тул на македонски да објаснувам) :icon_lol: . Препознатливи бендови се Jethro Tull,The Moody Blues, Pink Floyd, Yes, King Crimson, Genesis, and Emerson, Lake & Palmer .

Сличноста на Тул со овие бендови, барем јас не можам да ја пронајдам, било динамика, било соло движење, влегуваат во експериментирање, ги имаат елементите на артот, ама во прогресив, увово не ми ги става, нз оти :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Дај пиши за Дивижн, сигурно нема да се налути некој, ќе прочитаат на крајот на краиштата добар пост. :)
Ќе напишам нешто во темата за Joy Division, и тоа на годишнина од самоубиството на Кертис. Ќе се поднапијам некое вино и ќе евоцирам спомени од малдоста... :D

Kajgana Shop

На врв Bottom