Можност за избор на пол на детето

фио

The Magnificent Seven in One
Член од
19 април 2006
Мислења
58
Поени од реакции
1
Marata напиша:
Мене ова ми е бесмислено... да се направи рамнотежа - како не! Природата си правела рамнотежа милиони години, па сега ние ќе и се мешаме. Место да ја стремат медицината во покорисни цели, и тие пари што ги инвестираат во вакви работи, да ги инвестираат во барање лекови или незнам што, они играчки си играат... катастрофа...
Зашо бе, баш фино све мужи, ќе си се оплодуваме измеѓу себе

kikiritka

луда леблеба
Член од
23 јуни 2006
Мислења
101
Поени од реакции
0
Abe kazvaa za nekoi takvi gluposti. Demek vaka trebit da naprajs onaka trebit da naprajs i ke imas masko/zensko dete. :bravo: za tie so go zaklucile ova ama mislam deka e mnogu glupo. so ke ti dajt gospod to ke imas. Ne trebit da begas od sudbinata:nenene:

Marata

kinky
Член од
9 мај 2006
Мислења
473
Поени од реакции
3
фио напиша:
Зашо бе, баш фино све мужи, ќе си се оплодуваме измеѓу себе
Бравооооо:bravo: немам зборови колку ме импресионираше сега....

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
само да е живо и здраво и без разлика дали е машко или женско ќе го САКАМ НАЈВЕЌЕ на НАЈСВЕТ

BlackZebra

надежен Архитект
Член од
6 септември 2007
Мислења
56
Поени од реакции
1
Јас сакам машко дете да си имам зш женско ак имам некој да ми го земит. Ак е будалааааааааааааа!!!

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Машко или женско-мое е и ќе го сакам безрезервно...
Немам ништо против тие што сакаат да си изберат што сакаат да имаат,но мене тоа не ми е битно се додека е здраво и право...

mirkec

Неостварена желба
Член од
26 јуни 2007
Мислења
502
Поени од реакции
3
Сум за тоа да се меша генетиката, но само за оној дел каде што би се одстранувале хендикепите, инвалидитетите и таквите лоши работи. Греота е дете да се роди со некоја маана - (осудено е цел живот на самотија).
Мислам дека за полот на детето не треба да се мешаме, бидејќи сме виделе од други примери што се случува ако си играме со природата.
Затоа луѓе - правете деца и нека ни се живи и здрави и машките и девојчињата. Со среќа на сите. :vozbud:

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Едно машко едно женско. Па ја мислам така најправедно е:toe:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Глупости живи, бирање пол на детето.:tapp:
Најважно пред се е детето да биде живо и здраво, а полот не е битен. Што и да е, мое е и ќе си го сакам највеќе на свет.

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
Како се договорат Господ и Мајка природа така. Стварно е глупаво да си го бирам полот на детето. Какво и да е, да е здраво и право. И среќно.

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
не бе!човекот е се поекстремен во својата забеганост!нама зборови со кои може да се опише колку работите се изместуваат од реалност и она што е нормално!па зарем не е вистинска радост да дознаеш кој пол е твоето дете подоцна?каде е убавината на тие мали,но истовремено најголеми радости!
ова е глупаво-исто толку колку што е лудо и одвратно!

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Sto da ne, postojat nekoi semejstva koi naprimer naklepale 7 deca ( site zenski ) sakajki edno masko da imaat i pak ne uspeale da go dobijat , a pusta zelba ... pa ajde pomos od socijalno , ne mozat site da gi izdrzuvaat...
Ja kao sto sakam edno masko edno zensko , (idealno bi bilo bliznaci) ovaa bi bilo sovrseno za mene :)

tocno taka!! sepak raznovidnosta razveseluva :) interesno ova stvarno.... jas na primer bi napravila prvoto obavezno da mi e masko pa posle edno zensko...:pipi:

Marinka

~petit etoile dans mon coeur~
Член од
7 март 2007
Мислења
590
Поени од реакции
2
Рецепт за деца!

Баш денес прочитав нешто како природно да го одберете полот.
Наводно, доколку имате секс некој ден пред овулацијата, веројатноста за женско дете е поголема. Тоа е така, поради неиздржливост на машките сперматозоиди кои веќе по еден ден угинуваат за сметка на женските кои живеат 2-3 дена па и до 6 дена. Доколку имате секс на денот на овулацијата, можноста за машко дете е поголема поради нивната брзина.
И ова ти е рецепт :wink:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
so
Баш денес прочитав нешто како природно да го одберете полот.
Наводно, доколку имате секс некој ден пред овулацијата, веројатноста за женско дете е поголема. Тоа е така, поради неиздржливост на машките сперматозоиди кои веќе по еден ден угинуваат за сметка на женските кои живеат 2-3 дена па и до 6 дена. Доколку имате секс на денот на овулацијата, можноста за машко дете е поголема поради нивната брзина.
И ова ти е рецепт :wink:

e ova e uste podobro!:pipi: prirodno! :)
dobar recept se nadevam ke posluzi za potaka :)

Kajgana Shop

На врв Bottom