Мобилната единица ''Алфи'' клучна за јавниот ред и мир во Скопје

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Нормално е да се знае кои акции ги имаат спроведено против криминалци, дилери, шверцери, измамници, педофили, манијаци, ама не е во ред да знаат за терористи, сепак докторината на тероризмот е враќање на противникот, така Алфите се поизложени на опасност од одмазда за разлика од овие погоре што ги набројав.
Вратија веќе за тоа.

L

.Lost Angel.

Гостин
Значи тогаш уставот не ни е валиден, си пишува во него “Република Македонија е независна, суверена и самостојна држава“ инаку да јасно ми е дека е исто како одделна држава барем од она што го имам слушнато.. сами си прават контрола сами си имаат “шерифи“ за ред и мир влез/излез. Чисто сумњам искрено дека воопшто полиција влегува таму денес :D
Влегува ама 90 % се Албанци полицајци така да знаеш дека они си се држат исто ко да нема полиција :D и пишуваат казни на луѓе кои се од друга партија :D знаеш колку да кажат дека работат нешто. не за др.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Нормално е да се знае кои акции ги имаат спроведено против криминалци, дилери, шверцери, измамници, педофили, манијаци, ама не е во ред да знаат за терористи, сепак докторината на тероризмот е враќање на противникот, така Алфите се поизложени на опасност од одмазда за разлика од овие погоре што ги набројав.
Па терористи во суштина и не функционираат баш така... али ајде, нека ти биде;) Сепак, јас сметам, а знам дека и цела јавност исто така, дека сите нивни акции треба да бидат јавно изнесени, иако во реалноста тоа не се случува 100 %. Така да, не се секирај, јас сум сигурна дека не знаеме све.. има еден тон работи што се случуваат на нашава територија а нам ни на сон не би ни текнало на истите...

L

.Lost Angel.

Гостин
Па терористи во суштина и не функционираат баш така... али ајде, нека ти биде;) Сепак, јас сметам, а знам дека и цела јавност исто така, дека сите нивни акции треба да бидат јавно изнесени, иако во реалноста тоа не се случува 100 %. Така да, не се секирај, јас сум сигурна дека не знаеме све.. има еден тон работи што се случуваат на нашава територија а нам ни на сон не би ни текнало на истите...
Па да има доста работи во Македонија кои се случиле и кои не биле кажани јавно. тоа тие државна тајна ако е нешто доста крупно. :sneaky:

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
А како функционираат?
Па ако сум знаела како функционираат, валда ќе сум била терорист, али јбг, не знам како функционираат... мене ми е логично, кога веќе се одмаздуваат (а тоа и во пракса се покажало, да не наведува случаеви на светски тероризам) да се одмаздат на поголема група на граѓани, ни криви ни дужни....

L

.Lost Angel.

Гостин
Што години си ?

прашај го,можда ќе ти каже..
19 :) ми има кажано ќе ти кажам она што е за кажувано али во врска со работата кои треба да бидат тајни нема ништо да дознаеш бидејќи ни мајкати нема да дознае ни никој :).

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Па ако сум знаела како функционираат, валда ќе сум била терорист, али јбг, не знам како функционираат... мене ми е логично, кога веќе се одмаздуваат (а тоа и во пракса се покажало, да не наведува случаеви на светски тероризам) да се одмаздат на поголема група на граѓани, ни криви ни дужни....
Добро овде прекинувам, за теористи да зборам, не за друго, многу оф топик се иде, така да ако се отвори тема за тероризам ќе може да се дискутира.

М

Мартин`

Гостин
19 :) ми има кажано ќе ти кажам она што е за кажувано али во врска со работата кои треба да бидат тајни нема ништо да дознаеш бидејќи ни мајкати нема да дознае ни никој :).
Ни за плата не смее да се знае ? :D искрено за ваква работа ако зимаат под 20.000 е срамота ..

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Ни за плата не смее да се знае ? :D искрено за ваква работа ако зимаат под 20.000 е срамота ..
Не верувам дека зимаат под 20 000... сигурно е некоја цифра 2* 20 000 ил нешо слично....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom