Н
нихилист
Гостин
Не вика, да се поправам, мислев на directed panspermia. Теоријата која Зелен ја застапува.Дали е така? Панспермијата не вика дека оформени повеќе клеточни организми дошле. Тема за размислување....
Не вика, да се поправам, мислев на directed panspermia. Теоријата која Зелен ја застапува.Дали е така? Панспермијата не вика дека оформени повеќе клеточни организми дошле. Тема за размислување....
Според теоријата на Дарвин човекот и мајмунот имаат заеднички предок, не дека мајмуните еволуирале во луѓе.Не ги гледав клипчината но си имам своја теорија за настанокот на човекот.
Според дарвоновата теорија човекот настана од мајмун(извенете ако грешам).Е сега зожто мајмуните не еволуираат во луѓе?
Само по себе јас мислам дека мајмунот не е способен до толку да успее да еволоира и да стане човек.Има нејаснотија овде.Јас тоа го сваќам по мое.
Мислам дека мајмуните се генетски потпомогнати да станат луѓе.Бидејки сум цврсто убеден дека постои живот надвор од земјата, така сум и убеден за настанокот на човекот.Да појаснам:
Мислам дека мајмунот бил грабнат од НЛО и генетски бил преобразн во поинаква форма, далеку поинтелегентна слична на денешнава.Немора да бодат мајмуните, но јас мислам дека луќето не настанале со обично еволуирање туку биле потпомогнати од надвор.
Слободно исмејувајтего моево мислење се навикнав на тоа, и да ова беше целосно мое размислување(не го гледав или слушнав негде)
Нема ништо лошо во скептицизмот. Секуларните верници се „бог да чува“ бетер од теистиве.Според теоријата на Дарвин човекот и мајмунот имаат заеднички предок, не дека мајмуните еволуирале во луѓе.
bdw за скептиците : http://www.newscientist.com/article/dn14094-bacteria-make-major-evolutionary-shift-in-the-lab.html
Секој може да си верува во што сака. Ја се држам до онаа на Карл Саган “ Еволуцијата не е теорија, таа е факт. “Нема ништо лошо во скептицизмот. Секуларните верници се „бог да чува“ бетер од теистиве.![]()
Точно другарче. И јас го велам истото. Не знам колку пати го имам напишано истото (болдот).Секој може да си верува во што сака. Ја се држам до онаа на Карл Саган “ Еволуцијата не е теорија, таа е факт. “
Не ги гледав клипчината но си имам своја теорија за настанокот на човекот.
Според дарвоновата теорија човекот настана од мајмун(извенете ако грешам).Е сега зожто мајмуните не еволуираат во луѓе?
gresis kako 90 posto od lugjeto procitale nesto na skola ama ne naucile, znaci ova pojasnuvanje e za tebe i za site koi sto ce procitaat, znaci covekot i majmunite poteknuvaat od eden isti zaenicki predok, koj ziveel na drvata e sega so promena na klimata oni edinki koi ostanale da ziveat i ponataka na drva se razvile denesnite majmuni, a ostanatite edinki koi pocnale da se dvizat na zemja i ponataka postepeno da migriraat se razvil denesniot covek. zaklucok covekot ne poteknuva od majmun,
e sega za mozni eventualni bioeksperimenti so sperma na vonzemjani se cisti gluposti na kilo,
nepobiten fakt e deka ziviot svet na zemjata nastanal so nejzino bombardiranje od strana na meteori so organska materija od koja postepeno nastanal ziviot svet, znaci nikakvo mesanje na ufo i sve ostanata, denesnata Cupakabra i drugi eksperimenti se produkti na usa...
Што знам. Ancient Aliens теоријава и Деникен фациве ми се навистина смешни. Некако ми е премногу sc-fi тоа дека животот на земјата настанал од некоја интелегентна раса вонземјани. Случајна панспермија преку метеор, астероид е поголема веројатност. Иако не исклучувам дека животот настанал и тука на Земјата, но некако Милер-Јуриевиот експеримент ми е ептен сумљив.Точно другарче. И јас го велам истото. Не знам колку пати го имам напишано истото (болдот).
Овде станува збор за скептицизам кон еден дел од еволуцијата (човечката, дали е баш таков редоследот и дали се случила на земјава). Инаку еволуцијата не е спорна. Очигледна е.
И секако за Абиогенезата (во која и тоа како се сомневам), кои многумина од незнаење ја пикаат во еволуција.
za zabava videovo e dobro ama za naucni celi sucksЕве сума сумаре едно кратко клипче.
za zabava kako misteriite na Artur Klark zosto da ne ama za nauka treba dlaboko da kopaat so dokaziШто знам. Ancient Aliens теоријава и Деникен фациве ми се навистина смешни. Некако ми е премногу sc-fi тоа дека животот на земјата настанал од некоја интелегентна раса вонземјани. Случајна панспермија преку метеор, астероид е поголема веројатност. Иако не исклучувам дека животот настанал и тука на Земјата, но некако Милер-Јуриевиот експеримент ми е ептен сумљив.![]()
--- надополнето: Sep 9, 2011 9:12 PM ---Видеото постирано од Дмт отвора дискусија по една тема, која кога би
da ne zabeguvame od temava so religija mene ne mi preci vernik sum moze do utre da debatirame za toa,
tali ne e toa temata temata e kako organski nastanal covekot znaci materijata od kade dosla i kako nastanala toa nas ne interesira.
Мене најмалку ми се зборува за религија. Цитатите од Мојсеевите списи не се во религиски контекст, туку во историски за настанокот на денешните раси на човекот, погрешно интерпретирани од Црквата.da ne zabeguvame od temava so religija mene ne mi preci vernik sum moze do utre da debatirame za toa,
tali ne e toa temata temata e kako organski nastanal covekot znaci materijata od kade dosla i kako nastanala toa nas ne interesira
Видеото, напротив, зборува за денешниот човек како микс од 250 вонземски гени и останатото гени од приматите. Ако атавизмот е превладување на приматските гени врз вонземските, тогаш кога вторите ќе надвладеат, која е последицата?za zabava videovo e dobro ama za naucni celi sucks![]()
zosto? eve zosto kaj covekot od vreme na vreme se javuvaat na sekoja edna generacija zivotiski oblici atavizam (znaci pojava na vlakna po celo telo, opaska i razni drugi belezi koi ukazuvaat na zivotinsko poteklo na covekot a ne na ufo, drugo kako ne delime isti geni pa so rastenijata i ostanatiot zivotinski svet delime okolu 40 posto od nasite geni sto ukazuva na covekot deka e ovozmski proizvod, drugo site fetusi se razvivaat vo vodena sredina uste eden dokaz nepobiten( siot ziv svet na zemjata prvo nastanal vo voda ) pa duri i koncepcijata za boga e gresna vo videoto. vakvi videa imas eden kup na you tub tamu ima vakov komentar pod sekoe video, fake and gay
da ja ostavime religijata taa si ima svoja teorijaМене најмалку ми се зборува за религија. Цитатите од Мојсеевите списи не се во религиски контекст, туку во историски за настанокот на денешните раси на човекот, погрешно интерпретирани од Црквата.
sekoja edna generacija so sebe nosi mutirani genovi koi treba da ja podobray slednata generacija da bide posilna i poumna.Мене најмалку ми се зборува за религија. Цитатите од Мојсеевите
Видеото, напротив, зборува за денешниот човек како микс од 250 вонземски гени и останатото гени од приматите. Ако атавизмот е превладување на приматските гени врз вонземските, тогаш кога вторите ќе надвладеат, која е последицата?
ne primatski tuku zivotinski covekot ne poteknuva od majmun toa e razlikata samata nasa genetika se razlikuva od majmunskata, a imas li ti vonzemjanin pa da sporedime genetika ????Мене најмалку ми се зборува за религија. Цитатите од Мојсеевите списи не се во религиски контекст, туку во историски за настанокот на денешните раси на човекот, погрешно интерпретирани од Црквата.
--- надополнето: Sep 9, 2011 9:23 PM ---
Видеото, напротив, зборува за денешниот човек како микс од 250 вонземски гени и останатото гени од приматите. Ако атавизмот е превладување на приматските гени врз вонземските, тогаш кога вторите ќе надвладеат, која е последицата?
abe naprajvte filmКако и да е интересен пост на Van der Heights. Ако не друго ме натера да почнам да го читам Стариот завет. Стигнав до Genesis 6, но се изгубив. „Who the fu*k are the Nephilims?“
Како и да е објснувањето за мешањето на вонземјанското и приматското (според Стариот завет) за сега ми стои најлогично. ako e taka kaj ti e opasot![]()
П.С. Се враќам на читање јас (кога ќе стигнам до Платон и Дарвин пак ќе пишам)