Углавном све што е кулер мастер е супер, тоа напајање ти е повеќе од доволно за таа конфигурација. Таа конфигурација едвај 200 вати влече максимум. Јас имам скоро иста како твојата само малце послаб процесор, мојот е 3800+ и терам 5 и пол години на делукс 500w и шиба. Само кулерот му го променив зошто почна да заебава.Ај пак да се убацам дали некој купувал од DDStore гелдам имаат евтино напањје.и дали истото е добро и кажете кој од погоре две набројани и ова се најдобри бидејки планирам утре да си купамфала одднапред и позз
Може да се смени само во македонија неможеш да најдеш графичка за лаптоп треба од интернет да ја набавиш иначе вака изгледа грф. за лаптопМоже ли да се смени графичка карта на лап топ?
1. Процесорот ти работи на 2.3, твојот е Brisbane@2.3Ghz усовршен модел, додека старите беа со код имеToledo@2.2Ghz.....
Мислам дека би можел да да го оверклокираш процесорот (до која фреквенција точно незнам), но штом компјутерот ти се гасел од топлина, тогаш во никој случај не ти препорачувам оверклокирање се додека не го средиш тој проблем. Исчисти го кулерот, стави нова термална паста, приклучи уште некој дополнителен кулер (не само да дува внатре во кукиштетото, туку и да го вади воздухот надвор). Во врска со сегашната фреквенција на процесорот, мислам дека фабричката му е 2.2 макар што и тоа немора да го земаш како здраво за готово, може некои модели се фабрички оверклокирани или се некои понови верзии од тие модели на процесори па работат на повисока фреквенција. Во врска со напојувањето, за таа конфигурација мислам дека не е лошо да земеш некое појако напојување (за предлог на модел ќе почекаш одговор од некој друг член ).Дечки, ги прочитав сите досегашни постови од темава па сакам да поставам неколку прашања во врска со мојава конфигурација
Motherboard: Asus M2V-MX SE
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4400+ 2.3 GHz
GPU: ASUS Radeon HD 6770 GDDR5
RAM: 3 GB DDR2 (фрекфенција не знам)
PSU: Codegen 400w
Па сега видов во неколку постови на истиов процесор имаше различна фрекфенција како 2.2 GHz, 2.6 GHz а мојов е 2.3 GHz, таков ми е од кога го имам земено компјутеров немам правено Overclock па сакам да ми кажете обичната фабричка фрекфенција на мојов процесор и дали е оверклокнат од каде што го зедов компјутеров (AMC-Охрид). Второ прашање ми е дали напојувањето може да ми ги оштети компонентиве? Radeon HD 6770 е користам од 2-ри февруари 2012 и знам дека мојот процесор е огромен bottleneck и неможам да го земам максимумот од неа. До сега сум играл многу игри како Battlefield 3, Need for Speed The Run па и во последно време најновата Most Wanted и уште нема некои пореметувања на компонентите. Трето прашање ми е кој процесор би одговарал со мојата графичка? И дали со менувањето на мојов процесор требит да сменам матична и напојување, поточно дали би требало да земам нов компјутер? И како четврто и последно прашање е дали можам да го оверклокнам процесоров со овие компоненти и аку можам до колкава максимална фрекфенција? А и да напоменам летото ми креваше многу висока температура па ми се гасеше компјутерот
Фала ви однапред
Не пости такво нешто како фабрички оверклокуван процесор. За фреквенцијата одговорив горе.. Во врска со сегашната фреквенција на процесорот, мислам дека фабричката му е 2.2 макар што и тоа немора да го земаш како здраво за готово, може некои модели се фабрички оверклокирани па работат на повисока фреквенција