Мислење за графичка карта

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Ај пак да се убацам дали некој купувал од DDStore гелдам имаат евтино напањје.и дали истото е добро и кажете кој од погоре две набројани и ова се најдобри бидејки планирам утре да си купам:)фала одднапред и позз:)

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Ај пак да се убацам дали некој купувал од DDStore гелдам имаат евтино напањје.и дали истото е добро и кажете кој од погоре две набројани и ова се најдобри бидејки планирам утре да си купам:)фала одднапред и позз:)
Углавном све што е кулер мастер е супер, тоа напајање ти е повеќе од доволно за таа конфигурација. Таа конфигурација едвај 200 вати влече максимум. Јас имам скоро иста како твојата само малце послаб процесор, мојот е 3800+ и терам 5 и пол години на делукс 500w и шиба. Само кулерот му го променив зошто почна да заебава.
На твое место не би се трошел толку, би одел на ова напојување 460 вати real power e више од доволно. Со тие пари што ќе ти останат може да земеш појака графика:)

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Може ли да се смени графичка карта на лап топ?

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Може ли да се смени графичка карта на лап топ?
Може да се смени само во македонија неможеш да најдеш графичка за лаптоп треба од интернет да ја набавиш иначе вака изгледа грф. за лаптоп

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Дечки, ги прочитав сите досегашни постови од темава па сакам да поставам неколку прашања во врска со мојава конфигурација :)

Motherboard: Asus M2V-MX SE
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4400+ 2.3 GHz
GPU: ASUS Radeon HD 6770 GDDR5
RAM: 3 GB DDR2 (фрекфенција не знам)
PSU: Codegen 400w

Па сега видов во неколку постови на истиов процесор имаше различна фрекфенција како 2.2 GHz, 2.6 GHz а мојов е 2.3 GHz, таков ми е од кога го имам земено компјутеров немам правено Overclock па сакам да ми кажете обичната фабричка фрекфенција на мојов процесор и дали е оверклокнат од каде што го зедов компјутеров (AMC-Охрид). Второ прашање ми е дали напојувањето може да ми ги оштети компонентиве? Radeon HD 6770 е користам од 2-ри февруари 2012 и знам дека мојот процесор е огромен bottleneck и неможам да го земам максимумот од неа. До сега сум играл многу игри како Battlefield 3, Need for Speed The Run па и во последно време најновата Most Wanted и уште нема некои пореметувања на компонентите. Трето прашање ми е кој процесор би одговарал со мојата графичка? И дали со менувањето на мојов процесор требит да сменам матична и напојување, поточно дали би требало да земам нов компјутер? И како четврто и последно прашање е дали можам да го оверклокнам процесоров со овие компоненти и аку можам до колкава максимална фрекфенција? А и да напоменам летото ми креваше многу висока температура па ми се гасеше компјутерот :)

Фала ви однапред :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
1. Процесорот ти работи на 2.3, твојот е Brisbane@2.3Ghz усовршен модел, додека старите беа со код имеToledo@2.2Ghz

2. Може, треба да ставиш ново, барем од 400W но солидно, Cooler Master од некои 2000 денари.

3. Ниеден кој би можел да го користиш на таа матична, ти треба барем некој Phenom II X4, да нов компјутер, сеа се барем екстра ефтини.

4. Не, и не се замарај со оверклок, не вреди во твојата ситуација.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Дечки, ги прочитав сите досегашни постови од темава па сакам да поставам неколку прашања во врска со мојава конфигурација :)

Motherboard: Asus M2V-MX SE
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4400+ 2.3 GHz
GPU: ASUS Radeon HD 6770 GDDR5
RAM: 3 GB DDR2 (фрекфенција не знам)
PSU: Codegen 400w

Па сега видов во неколку постови на истиов процесор имаше различна фрекфенција како 2.2 GHz, 2.6 GHz а мојов е 2.3 GHz, таков ми е од кога го имам земено компјутеров немам правено Overclock па сакам да ми кажете обичната фабричка фрекфенција на мојов процесор и дали е оверклокнат од каде што го зедов компјутеров (AMC-Охрид). Второ прашање ми е дали напојувањето може да ми ги оштети компонентиве? Radeon HD 6770 е користам од 2-ри февруари 2012 и знам дека мојот процесор е огромен bottleneck и неможам да го земам максимумот од неа. До сега сум играл многу игри како Battlefield 3, Need for Speed The Run па и во последно време најновата Most Wanted и уште нема некои пореметувања на компонентите. Трето прашање ми е кој процесор би одговарал со мојата графичка? И дали со менувањето на мојов процесор требит да сменам матична и напојување, поточно дали би требало да земам нов компјутер? И како четврто и последно прашање е дали можам да го оверклокнам процесоров со овие компоненти и аку можам до колкава максимална фрекфенција? А и да напоменам летото ми креваше многу висока температура па ми се гасеше компјутерот :)

Фала ви однапред :)
Мислам дека би можел да да го оверклокираш процесорот (до која фреквенција точно незнам), но штом компјутерот ти се гасел од топлина, тогаш во никој случај не ти препорачувам оверклокирање се додека не го средиш тој проблем. Исчисти го кулерот, стави нова термална паста, приклучи уште некој дополнителен кулер (не само да дува внатре во кукиштетото, туку и да го вади воздухот надвор). Во врска со сегашната фреквенција на процесорот, мислам дека фабричката му е 2.2 макар што и тоа немора да го земаш како здраво за готово, може некои модели се фабрички оверклокирани или се некои понови верзии од тие модели на процесори па работат на повисока фреквенција. Во врска со напојувањето, за таа конфигурација мислам дека не е лошо да земеш некое појако напојување (за предлог на модел ќе почекаш одговор од некој друг член :) ).

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
. Во врска со сегашната фреквенција на процесорот, мислам дека фабричката му е 2.2 макар што и тоа немора да го земаш како здраво за готово, може некои модели се фабрички оверклокирани па работат на повисока фреквенција
Не пости такво нешто како фабрички оверклокуван процесор. За фреквенцијата одговорив горе.

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Вака ај чум почнавте со процесори и матични.Имам Gigabyte M61PME-S2 и на нивната страница пишува дека со update на biosot ќе може да фати од поновите процесори еве е и страната.(мојот биос е F2).Па дајте мислење дали возможно е АМ2 и АМ3 да иимаат исти processors support бидејки според нивната страна тоа е исто ?

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
^ AM3 процесори генерално се компатибилни ( можат да работат ) со AM2 матични плочи ( освен ако не е назначено од производителот на плочата дека не се - ако нема нов BIOS со поддршка ) со тоа што нема да добиеш HT3.0 ( си пишува и на страната од матичната најдоле - If you install an AMD AM3/AM2+ CPU on AM2 motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s); however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted. ) и генерално ќе треба да користиш DDR2 RAM ( имаше и "прелазни" плочки кои имаа слотови и за DDR2 и за DDR3 - затоа пишувам "генерално" ).
AM3 процесорите имаат и DDR2 и DDR3 контролер интегрирано - можат да работат и на socket AM2 и AM3 плоча, додека АМ2 процесорите имаат само DDR2 контролер.

Значи у глобала AM3 процесор може да работи на AM2 плоча ОСВЕН ако производителот на плочата нема поддршка.

Kajgana Shop

На врв Bottom