Меѓусебното разбирање за пријатели од спротивниот пол

Член од
16 февруари 2007
Мислења
67
Поени од реакции
2
Sekako deka seuste postojat brakovi koga edna zena ne smee da ima prijateli od sprotiven pol.Toa e taka bidejki i taa samata ne se posltavila sprotivno,da moze da komunicira so koj saka i da ima prijateli kakvi saka.Pod naseto podnebje postojat tolku ograniceni luge vo toj pogled sto mene prosto ne mi e svatliva tolkavata ogranicenost.Jas mislam deka sekoja zena moze i smee da ima prijateli kakvi taa saka no pod uslov da i bidat samo prijateli i nisto poveke.
 
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
61
Најголем удел има почетниот однос кој ти е воспоставен со најблиските во однос на тоа прашање, посебно ако си во брак...
Ако досега си била дома, не си се дружела со нови пријатели, навистина паѓа во очи секое наметнување на нови пријатели од другата страна.....Веќе околинате те прифатила и навикнала на таква каква што си,секоја нова промена ќе ти се прифати само со добро објаснување од твоја страна...
 

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
262
Со стапување во брак не престанува животот на партнерите. Си ги задржуваш оние кои ти се драги, некои од нив стануваат заеднички пријатели, а некои си ги чуваш само за себе. :) Истото важи и за нови пријателства. Ако си активна, ако се движиш со луѓе нормално е да стекнеш и нови луѓе со кои, зависно од тоа како ќе се препознаеш, понатаму ќе си ги градиш односите до ниво на пријателство. :)
 

-----<-<@

loso kure
Член од
10 ноември 2008
Мислења
494
Поени од реакции
23
уше да не ти беше аватарот така малце провокативен ја ке ти поверуев...али нема везе тоа


постојат и либерални бракови, не викам дека не, нивно право... она има кола и излага со свое друштво, он има своја... фура со своја шема, и никој на никого не смее да му каже зашо и како и каде е, зашо се и двајцата исти...за секое грнче капаче...мераци да:tv:
 

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
262
Успеав! :vozbud:
Сега можам да го тргнам аватарот пошто ја постигна својата цел. А цело време бев по стрест што ако не го исперцепираш?
Малку ми е криво шо не ми веруеш...али нема везе тоа :pipi:, битно ми се обрати иако фино те замолив да не го правиш тоа.


Ова сакав да ти го кажам: не секој провоцира во животот секогаш и секого, ама ако некој сака да најде провокација ја бара и во првата буква на текстот. Понатаму не оди.

Во однос на коментарот на темата: има луѓе кои живеат нормален живот, кои имаат пријатели и имаат нормални ставови. Тоа што партнерите имаат посебни коли не значи дека ги користат да се одвозат до швалерот/ката, ниту значи дека ако излезат еден без друг обавезно завршуваат во кревет со други.
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Еее баш за ова имавме дискусија на час по англиски. Дали кога човек ќе стапи во брак се’ уште комуницира со пријатели од спортивен пол, и ако да, колку е тоа можно?
Јас, наспроти професорката, упорно тврдев дека ова пријателство може да опстои затоа што социјализацијата не завршува со бракот, а ниту пак почнува. Треба за едно да бидат свесни и мажот и жената. Иако се заедно, секој во бракот стапува со сопствена историја. Во таа историја спаѓаат, настани (мили и немили), можеби некоја болест (не дај Боже), поранешни врски, а најчесто и во најголема мера, пријатели.
Не знам, сметам дека влијанието од филмовите во кои се зборува дека жената ќе заврши со нејзиниот најдобар пријател во кревет, додека мажот и’ ја чека дома, е премногу големо а и премногу непотребно. Сепак, и оние антички размислувања дека кога си во брак смееш да се посветиш само на партнерот ми се исто така неосновани.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom