Метал споредби

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Еве вака: Иаме пун кур теми отворени СПЕЦИЈАЛНО за споредба на 2 бенда и тоа најчесто некои шо благе везе немаат еден со друг. Затоа решив да ја отворам темава каде што ќе праиме споредби помеѓу метал, рок, панк и какви било бендови, за да не фаќаат место посебни теми за џабе. Ќе биде нешто како игричка некоја, само за музика. Ево ја че почнам...Visceral Bleeding vs. Spawn Of Possession

А да, глеајте бендовите да имаат барем нешто заедничко.:)

Nu`Bia

Деталка
Член од
10 август 2008
Мислења
59
Поени од реакции
1
Morbid Angel со Nile,посебно со албумон Gateways To Annihilation ист ко сите од Nile,значит споредбава е дека се слични :drk: :)

U

UnholY

Гостин
Chidren Of Bodom и Archeon, бенд кој преставува копија на првонаведените, меѓутоа, не бледа и неуспешна, на каква шо веќе сме навикнати, туку одлична и супериорна.

Кога веќе гледаме сличности, верувам дека сте имале можност да го забележите влијанието на Slayer, кај мнозинството метал бендови.
Според мене, највлијателниот метал бенд, чија музика е користена како комплементарен елемент во музиката на огромен процент на метал бендовите.

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Пер....чекајте малце не сме се разбрале. Финтата беше еден да стаи два бенда што сите ќе ги споредиме и секој ќе си каже зашто едниот му е подобар и што не му ваља кај другиот....ви теќиња? Уствари ти прашуеш пр. Слеер или Металика? и поише души ти одговараат кој и зашто и како. Па после некој друг ќе праша:)

BJK

\m/ Master of Puppets \m/
Член од
21 јуни 2008
Мислења
470
Поени од реакции
23
Savatage - judas priest

za mene Savatage e kade kade podobar bend, iako se pomalku poznati od vtorive. Pred se izvonredniot gitarist Criss Oliva i magicniot vokal Jon Oliva se mnogu golemi plusovi za Savatage. Tuka treba da se dodadat i Al Pitrelli i Zachary Stevens. Interesno za Savatage e toa sto i po smrtta na Criss a i po site izmeni vo vokalot i slicno sekogas bese grupa koja go dava istiot vkus i kvalitet sto e retka pojava.

F

FallenHypaspist

Гостин
Пер....чекајте малце не сме се разбрале. Финтата беше еден да стаи два бенда што сите ќе ги споредиме и секој ќе си каже зашто едниот му е подобар и што не му ваља кај другиот....ви теќиња? Уствари ти прашуеш пр. Слеер или Металика? и поише души ти одговараат кој и зашто и како. Па после некој друг ќе праша:)
ono nema razbiracka...:Dlol

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
za vkusovi ne se spori, nekoj saka gotic, nekoj speed thrash, nekoj black, a nekoj pa ne slusa metal uopste i sto sega?

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
Уште да ја сфатетвте понетава на играта, супер ќе беше... Еве одиме од почеток...

Kataklysm-Quo Vadis

Двате бенда се од Канада, свират дет метал со тоа што Kataklysm се оној прав дет метал, на последниве албуми со голема доза на мелодичност, а Quo Vadis се технички дет метал манијаци... Мене ова ми е ко да прашаш мајка коe дете си го сака повеќе, али ако морам да бирам ќе ги одберам Kataklysm.

/me blasts Kataklysm-Manipulator of Souls

Kajgana Shop

На врв Bottom