Место од каде да се купи Samsung Galaxy S5?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
90
Поени од реакции
26
Здраво. Планирам да купам Галакси С5 од на интернет па разгледувам од каде да земам. Гледам од Амазон и И-Беј што мислите? Се плашам да не ми пуштат друг модел или пак кинески/корејски а не оригинал. Доколку има некој искуство со купување на телефони од онлајн страници ве молам нека искоментира. Ви благодарам.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Здраво. Планирам да купам Галакси С5 од на интернет па разгледувам од каде да земам. Гледам од Амазон и И-Беј што мислите? Се плашам да не ми пуштат друг модел или пак кинески/корејски а не оригинал. Доколку има некој искуство со купување на телефони од онлајн страници ве молам нека искоментира. Ви благодарам.
Ти се ризикува да зимаш од интернет наместо да доплатиш малце поише кај нас у мобилари?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
90
Поени од реакции
26
Абе да ти кажам право се плашам со нашиве фрки праат да не ми подметнат некој кинески/корејски никако денес не можеш да ги препознаеш :cuc:
А и гледам од Ледиком таму поевтини се ама штознам.

Член од
31 јули 2009
Мислења
206
Поени од реакции
43
За мобилара знам дека ги фалат Мобеликс и боље земи си Ноте 3.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Ти се ризикува да зимаш од интернет наместо да доплатиш малце поише кај нас у мобилари?
Колку е у мк?тука кај мене денеска го видов у една продавница 699евра.

C

cige

Гостин
Пазете кога купувате Самсунг, врие од кинески копии, поарно земи си HTC One или Sony Xperia Z

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Абе да ти кажам право се плашам со нашиве фрки праат да не ми подметнат некој кинески/корејски никако денес не можеш да ги препознаеш :cuc:
А и гледам од Ледиком таму поевтини се ама штознам.
ледиком е правото место... таму 100% нема да те заебат.. трк да купиш одма!

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Никогаш не би купил мобилен преку интернет пошто кој знае што ќе ти пратат па после иди врати го да те видам.Ќе се каеш цел живот после што си нарачал од таму.
Ако имаш некој роднина нека ти донесе он од странство тоа ти е подобар начин.

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
Ako kupuvas od internet ke gledas rejting na prodavacot, toa e najbitno, ako ima rejting preku 96% pozitiven kupuvaj, nema sansi da te zaebe ili da ti prati nesto sto ne si sakal, GARANTIRANO ZA amazon i ebay, za drugite stranici neznam mnogu, ama so ovie nikogas ne sum imal problem kako za tehnicka stoka taka i za drugi ostanati raboti, i spored mene najvaznoto sto mislam deka e kvalitetot na elektronikata, ima razlika vo telefon praven za zapaden pazar i USA i za telefon praven za istocen pazar vklucuvajki go i Balkanot, eden primer ke ti kazam, kupen laptop Lenovo 2008 vo USA, koristen i optereten 24/7 sto se vika, do den denesen nema nikakov problem pojaveno do sega, dodeka za istite laptopi vo MK imam slusano deka se mnogu kvarlivi, sepak izborot si e tvoj. pozzz

Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
Немаш гаранција ако се расипе...подобро нне.....доплати повеќе од реномиран македонски продавач......скапа роба не се порачува така....а кога ке го видат во пошта колку убави изгледа S5, голема е веројатноста и дека никогаш нема да го добиеш.

K

kicodarker

Гостин
Не се бадијала отворени мобилари кај нас,со долгогодишно искуство и вредостојност во продадената роба.Слободно контактирај ги некој од овие мобилари,гарантирано земаш оригинален.
http://ibutik.mk/
http://www.pazar3.mk/c/MOBILSHOP2
http://ledikom.mk/

Како ќе знаеш дека телефонот е оригинал, а не копија?

Според кутијата која ти ја даваат за телефонот,има напишано IMEI број. Истиот тој број,треба да се поклопува со оној што е во телефонот,во settings,phone info,најчесто за андроид.
Го куцаш кодот на http://sndeep.info/en каде ти ги дава скоро сите податоци; каде е произведен,која дата е произведен и за кој пазар е наменет.Ако според податоците на сајтот се поклопуваат со тие на кутијата и телефонот,тогаш имаш оригинален телефон и не е подметната дубајска,кинеска и слична копија.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Ако не можеш да препознаеш вклучен galaxy s5 од кинска копија (AMOLED вс ефтин TN панел) не ти го ни треба S5 ;)

Up Yours ...

Smell the other holes ....
Член од
23 април 2014
Мислења
25
Поени од реакции
13
извинете , малку незгодно ми е , освен Ледиком и видов линкови,засега популарно место доста е ,каде може да се најде слично поверливо место да земам телефон .... благодарам :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
извинете , малку незгодно ми е , освен Ледиком и видов линкови,засега популарно место доста е ,каде може да се најде слично поверливо место да земам телефон .... благодарам :)
http://www.vip.mk/telefoni/gsm-advisor/samsung/1359989/galaxy-s5#ad-image-0

Поверливо 100%, ефтино.. па и не баш :D

Kajgana Shop

На врв Bottom