Мајами 2012 (АТП Мастерс 1000)

Статус
Затворена за нови мислења.
L

Löwe

Гостин
Мислам дека е бесмислено да навиваш да изгуби Новак за да не се сретне со Рафа, зарем нема да е најслатко ако Рафа самиот го совлада??? Иначе Гаске е во таква форма што си дозволи да изгуби сет од Рамос, не знам и како победи, па сега ти види колку е спремен за против Новак.
Зошто бесмислено? Затоа што навивам Новак да изгуби што е можно повеќе поени?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Зошто бесмислено? Затоа што навивам Новак да изгуби што е можно повеќе поени?
Не разбираш што сакам да ти кажам, залудно е да се расправаме. Ако Надал е доволно добар да е прв, тој во иднина ќе си го решава Новак во финалињата и само по себе тоа ќе ја доведе ранг листата како пред Вимблдон 2011.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
Слабо Надал, реално, си победи он на грешките кој ги направи Нишикори, овој и имаше шанси барем сет да му земи, ама неискуството си го направи своето.
Не ми изгледаше дека нешто тактизира Надал против јапонецот.

L

Löwe

Гостин
Не разбираш што сакам да ти кажам, залудно е да се расправаме. Ако Надал е доволно добар да е прв, тој во иднина ќе си го решава Новак во финалињата и само по себе тоа ќе ја доведе ранг листата како пред Вимблдон 2011.
Те разбирам те разбирам. Ти не ме разбираш.. Се виде Рафа колку е добар против Ѓоковиќ 7 пати веќе. Затоа јас си навивам за да отпадни Ѓоковиќ, ем помалце борба за Рафа за титула, ем повеќе изгубени поени на Ѓоковиќ.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Те разбирам те разбирам. Ти не ме разбираш.. Се виде Рафа колку е добар против Ѓоковиќ 7 пати веќе. Затоа јас си навивам за да отпадни Ѓоковиќ, ем помалце борба за Рафа за титула, ем повеќе изгубени поени на Ѓоковиќ.
Точно знам што сакаш, ама ако Новак биде исфрлен од првата позиција, нека го направи тоа Рафа, барем да знаеме дали заслужува да биде таму, за мене тој твојот начин на доаѓање на прво место, освојување на титули, едноставно ми е кукавички...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Петар ова ти е лузерски муабет. Убаво ти вика игор, битката за прво место може да ја добие само во дуел со Новак. Ако други му ја средат работата, тој и не направил нешто посебно за да се качи таму. Надал сам може да одигра за прво место, нема зошто да навиваш Новак да изгуби. Јас баш сакам да ги видам во финале.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Точно знам што сакаш, ама ако Новак биде исфрлен од првата позиција, нека го направи тоа Рафа, барем да знаеме дали заслужува да биде таму, за мене тој твојот начин на доаѓање на прво место, освојување на титули, едноставно ми е кукавички...
Нема зашто да ти е кукавички, ако Новак како моментален светски рекет број 1 не е способен да стигне до финале, не е Надал крив. Можда е послатко во директен судир да го совлада и да стигне до местото број 1, но и да стигне на кукавичкиот начин не е ништо страшно и тој успех несмее во ниеден случај да се оспорува :D

Петар ова ти е лузерски муабет. Убаво ти вика игор, битката за прво место може да ја добие само во дуел со Новак. Ако други му ја средат работата, тој и не направил нешто посебно за да се качи таму. Надал сам може да одигра за прво место, нема зошто да навиваш Новак да изгуби. Јас баш сакам да ги видам во финале.
Други да му ја средат работата неможе бидејќи оној што ќе го порази Ноле во четвртфинале/полуфинале затоа што кога ќе дојде финалето НИКОЈ нема на Надал да му го подари мечот а со тоа и атп поените. И ако играњето финале со било кој противник на еден турнир од серија 1000/Грен Слем е ништо тогаш незнам што е успех.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Други да му ја средат работата неможе бидејќи оној што ќе го порази Ноле во четвртфинале/полуфинале затоа што кога ќе дојде финалето НИКОЈ нема на Надал да му го подари мечот а со тоа и атп поените. И ако играњето финале со било кој противник на еден турнир од серија 1000/Грен Слем е ништо тогаш незнам што е успех.
Јас се осврнав на друг момент, не може да се тресеме сега ау да не се падне Надал со Новак. Мислам тоа за мене се глупости. Прво место на АТП најчисто се добива во битка со првиот во моментот. Надал колку дуели одигра со Роже додека беше прв за да го симне и да застане таму. На тоа мислев јас, а мислам дека на тоа мислеше и игор. Мојот пост воопшто не оди во насока да му се девалвира евентуално направениот успех, макар Новак не стигнал до финале.

Види Фотос, што се секираш. Ноле и со добиено ќе го добие Гаске:D. Може малку потешко, ама ќе си го помине.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Што се дешава луѓе, сат и кусур време не бев тука, играв една игра, Tennis Elbow, против првиот на ранг листата. Играта е супер, ако сакате да играте турнири ова е одличен начин за забава, ме тепа најдобриот на играва во 3 сета 7-5 5-7 7-6(4) иако имав 3 поени повеќе.

Прашајте слободно ако сте заинтересирани да ја играте играва, што, како. Мене ми е пореална од Виртуа Тенис и Топ Спин, мислам на gameplayот. Еве ви едно видео од играта (gameplay) :

Не бара некој добар ПЦ играва, секој може да ја игра :)

Иначе гледам Новак се мачи, не игра добро или што е работата? :D

EDIT :

Среќа сум за Ноле, само што дојдов, брејк. :D

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Неможам на раат да седнам и да го изгледам Рафа па да дадам и јас свое мислење овде. Ме радува тоа што го победи Кеи со 2-0, и се надевам на финале на овој турнир.
Дел Потро ми изгледа како посериозен претставник на турнирот, но ке видиме кој ке освои.

Да надополнам, браво за темава, нека се отвараат вакви теми за Мастерсите 1000.
Поздрав.
VAMOS RAFA!!

L

Löwe

Гостин
Нема зашто да ти е кукавички, ако Новак како моментален светски рекет број 1 не е способен да стигне до финале, не е Надал крив. Можда е послатко во директен судир да го совлада и да стигне до местото број 1, но и да стигне на кукавичкиот начин не е ништо страшно и тој успех несмее во ниеден случај да се оспорува :D

:cuc::cuc::cuc:

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Федерер-Родик 1-2 / 6-7 , 6-1,4-6 Најдобар меч што сум го гледал во 2012 , многу ме потсети на финалето на вимболдон кога имаше Родик меч топка не ја искористи па потоа изгуби , за разлика сеа ја искористи и го реши мечот во негова корист . Екстра меч! Посебно мерак ми се направи кога Родик го освои оној поен после смечот на Федерер доколку сте го гледале мечот секако , мислам најдобар поен беше :D

L

Löwe

Гостин
Излезе распоредот за утре:
На централниот терен не пред 19.00 часот по наше време ќе започне дуелот помеѓу Венус Вилијамс и Агнеша Радванска,
-не пред 21.00 часот по наше време започнува дуелот Типсаревиќ - Мареј, а од 01.00 часот по наше време започнува дуелеот помеѓу Азаренка и Бартоли, а веднаш по нив стартуваат Рафа и Цонга веројатно (Моментално сервира за 1/4 финале).
На ГрендСтенд се играат само дубл мечеви, не не интересираат толку.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom