Minimalno neshto...Ili lazhish, ili modificirana e so race delovi.
Minimalno neshto...Ili lazhish, ili modificirana e so race delovi.
и да ја модифицирал тешко, па уште 4 внатре и уклучена клима кола стара најмалку 12 години.Ili lazhish, ili modificirana e so race delovi.
Голема разлика,од 120 до 150..А во вистинска смисла си возел не повеќе од 80-90 km/h120 хах со југо оде накај 150/60 ама за дете од 15 години доста е 120 (и мама беше у колата ми даде да возам )
Во смисла не сум од тие што лажат 118/19 бесе возев сакаш верувај сакаш неГолема разлика,од 120 до 150..А во вистинска смисла си возел не повеќе од 80-90 km/h
Не сакав да те навредам,него да ти посочам дека километражниците на Југословенски возила се грешни,не покажуваат точна брзина.И се едни од најнепрецизните..Конкретно имав Југо 45 Корал Јуниор,кога возев низ град стрелката знаеше да се качи и до 70-80,а тоа сирото неможе да крене повеќе од 40 со втора..Во смисла не сум од тие што лажат 118/19 бесе возев сакаш верувај сакаш не
Тоа е правено нарочно за да му се дава оптимизам и надеж на работничката класа која возеше југовци. Беа среќни и еуфорични “Брат со југото Битола - Скопје за само 4 сати, под 120 не слезе стрелката !!Не сакав да те навредам,него да ти посочам дека километражниците на Југословенски возила се грешни,не покажуваат точна брзина.И се едни од најнепрецизните..Конкретно имав Југо 45 Корал Јуниор,кога возев низ град стрелката знаеше да се качи и до 70-80,а тоа сирото неможе да крене повеќе од 40 со втора..
епа не биле сите како тебе директори, мерцедеси да возатТоа е правено нарочно за да му се дава оптимизам и надеж на работничката класа која возеше југовци. Беа среќни и еуфорични “Брат со југото Битола - Скопје за само 4 сати, под 120 не слезе стрелката !!
кој колку бил способенепа не биле сите како тебе директори, мерцедеси да возат
ти за колку време стигаше од скопје до битола со мерцедесот?кој колку бил способен
Јас до скопје ко ќе одев в багажник скарата, примусот, кило мелено направено плескавици, ребренца, кромид салатки, 2 сомуни леб, голем бостан,едно тамиџанче вино, едно кило ракија, по пат 2-3 пати ќе застанев, еднаш да ручам, еднаш кафе да пијам, еднаш да се исповраќам... зависи некогаш ден некогаш два ми требаати за колку време стигаше од скопје до битола со мерцедесот?
со југце сигурно недела дена ќе ти требало, пошто ти пијан го возиш у втора 40 а мислиш дека идеш 120.Јас до скопје ко ќе одев в багажник скарата, примусот, кило мелено направено плескавици, ребренца, кромид салатки, 2 сомуни леб, голем бостан,едно тамиџанче вино, едно кило ракија, по пат 2-3 пати ќе застанев, еднаш да ручам, еднаш кафе да пијам, еднаш да се исповраќам... зависи некогаш ден некогаш два ми требаа
со југо најубо да одиш со автобус а југото да го пратиш со возсо југце сигурно недела дена ќе ти требало, пошто ти пијан го возиш у втора 40 а мислиш дека идеш 120.
значи само градска вожња за југо а? низ битола да се чаламишсо југо најубо да одиш со автобус а југото да го пратиш со воз
да само градски и евентуално пригратски линии, не многу далеку за да можеш пешки да се вратишзначи само градска вожња за југо а? низ битола да се чаламиш