ај една фотка од кутифчето ако може?
Ластичето позади го закачувам на вју фајндер, а предниот дел иде над објективот под блицот. Внатречноста е цела излепена со алуминиумска фолија, горе стварчево шо го гледаш е исушена влажна марамица. Горе двеве бели хартии се излепени со салотејп целите, како облога за да бидат сјајни, да рефлектираат што повеќе. Со алуминиумска фолија неможе кај нив бидејќи праат “рабови“ на светлината.
Целото е изработено од картон од тетрапак млеко (тоа беше најцврстиот тенок картон што ми беше при рака во тоа време)
ефективноста на блицот опаѓа многу со ова, за портрети ти користи до 50 цм максимум со компензација на +1, +2 некогаш. Ама за марко владее. Сенките се убер меки, блицот е топол, и пука пред објектив зависно од аголот.
Ако правиш вакво нештенце глеј да не се ебнеш ко мене, направи го аголот на косината поголем, пошо мене ми крати 20 од сликата ако не ги користам прекршувачите 2.
Еве ги димензиите на моето, за твојот апарат и твоите потреби можеби ќе треба да ги промениш. Ќе напраиш некоклу пред да успееш да го добиеш тоа шо тебе точно ти прави мерак, ама вреди за трудот во секој случај.