FARANG..,ве читам овде вас неколкуте берзански гуруи и ајкули и постојано се прашувам..: сте укеширале ли вие некоја пара у џеб од тие ваши лукративни зделки и акаунти на виртуелни места каде не се плаќа данок. Мислам на шушкави конкретни пари од ќар у џеб??? Не зборам за илузии и писанки кои ги гледаш само на монитор....значи нешто со што можеш да платиш ручек, шише добра пијачка и евентуалчно згодна жена , ако си мераклија....
U kusi crti da... Ziveev vo toj del na svetot poveke od 5 godini od koj prvite dve se zanimavav pred se so FX trading. Rabotev od prvin za banka (pred da se preselam ja rabotev istata rabota vo australia skoro 7 god za edna od najgolemite banki vo aus i svetot) a posle samostojno so grupa kolegi si napravivme sami kancelarija kade sto sekoj samostojno si trguvase so sopstevniot kapital samo delevme trosoci i inforamcii. Za razlika od ovie ovde sto sto mislat deka so 200e -1000e ke napravat pari jas imav 7 cifri zad mene taka da i koga imav los mesec imav odlicna plata
. Posle 2 god i edno 4-5 blagi srcevi udari svativ deka nema potreba od se ova i deka ima mal miljon biznisi koj se isto profitablini i mnogu pomalku stresni. Kesirav dobra suma pa sega imam 2 fabriki u azija i nekolku drugi biznisi vo makedonija, avstalija i poveke zemji niz azija. Pravam poveke pari, imam pomalku stres, edino sega poveke patuvam. I vaka i taka rmbam po 10-12 saati na den lol ali zatoa za edno 3 god planiram da se penzioniram...
Kolku da imas slika na zeni imam spukano kolku za nekolku stana u SK
u od HK se preseliv vo Bangkok kade i do den denes imam biznis i cesto odam po rabota i "zabava".