ilija^veles
Nick Sloter
- Член од
- 19 февруари 2009
- Мислења
- 1.050
- Поени од реакции
- 41
Не толку али назад е за разлика од кај нас денес, многу е поназад.Толку ли е назад Албанија?
Не толку али назад е за разлика од кај нас денес, многу е поназад.Толку ли е назад Албанија?
еднаш за секогаш да се реши проблемот, треба владата да се ангажира здраво за проблемот на македонците во дијаспората, народот сам не е мокен да се спротистави на искушенијата кој им испагаат во земјите каде што ги има а и немаат право на глас ...............Сега навистина ви се чудам на умот! И јас сум Македонец и ги бранам сите Македонци и Македонски интереси во цел свет, ама сите ние Македонците треба да се научиме - ЕДНАШ ЗА СЕКОГАШ , да си ги браниме интересите заеднички.
Стварно веќе е патетично, дајте похрабро бе браќа!
Vo Albanija imaat pravo na glas.еднаш за секогаш да се реши проблемот, треба владата да се ангажира здраво за проблемот на македонците во дијаспората, народот сам не е мокен да се спротистави на искушенијата кој им испагаат во земјите каде што ги има а и немаат право на глас ...............
Брат, како пратеник кога добиле помалку од 0.1% (0.08 мислам така разбрав)...кој кого лаже во оваа ситуација...Темелко треба да си даде оставка...ако вели има 200илјади Македонци и добива 0.08% тогаш или е глуп и не знае да води кампања или пак лаже...доаѓа кај нас, се е бесплатно(а можда и добива плус некоја пара), дава некоја изјава и толку...е не може така...ќе имаше пратеник во албанското цобрание , што се случи ? Стварно веќе е патетично, дајте похрабро бе браќа!
Quark се убаво ... може би имаат право на глас, но колку се слуша тој глас, не сум бил таму и незнам како е,но би било демократски да се има претставник од секоја етничка заедница, нека покажат дека владее демократија .... во право сум?????Vo Albanija imaat pravo na glas.![]()
Na koe mesto da se ima pretstavnik od sekoja etnicka zaenica?Quark се убаво ... може би имаат право на глас, но колку се слуша тој глас, не сум бил таму и незнам како е,но би било демократски да се има претставник од секоја етничка заедница, нека покажат дека владее демократија .... во право сум?????
па бараат да се школуват на мајчин јазик , можеби имаат не сум сигурен може ти знаеш, ако си повеке упатен, и работи што ги имаат албанската заедниоца во Македонија..............Na koe mesto da se ima pretstavnik od sekoja etnicka zaenici
Ne znam sto poveke baraat.
Epa vazi de.па бараат да се школуват на мајчин јазик , можеби имаат не сум сигурен може ти знаеш, ако си повеке упатен, и работи што ги имаат албанската заедниоца во Македонија..............
Gorane убаво да се слуша македонскиот збор, но само го слушаш зборот македонски надвор од државата, но тие таму како се осекат дали знаеш,Мене ми е убаво кога барем ги слушам да зборуваат Македонски , дали во Албанија или другите соседни земји не е важно - ПОСТОЈАТ. Владата би било убаво да им помогне , ама не сме доволно моќни финансиски , затоа што ни треба помош и внатре во државата. Ги обвинувам и сите Македонци кои се во развиенте земји а воопшто не се залагаат да помогнат во нашето обединување. Треба работа со години за ова, ама сепак - ако не има кај и да е, треба да сме ГЛАСНИ, треба да покажеме дека постоиме, за да разбере светот за што се бориме. Дајте да ги искористиме сите факти и правни установи.
Они на избори добиваат околу 25% (близу 30 пратеника) а ние помалку од 0.1% .Ако они кај нас тврдат дека се 50% или повеќе, зошто па ние кај нив да не бидеме 750.000? Они решаваат се со пушка и плачипичкарење пред ЕУ и др, а оние нашиве таму се дават во кал до шија и немаат можност уста да отворат и да се побунат оти и тие трошни средства за буквално преживување ќе им ги скратат.