Македонско фудбалско првенство

Кој ќе биде шампион на Македонија во сезоната 2023/24?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 септември 2023
Мислења
339
Поени од реакции
1.887
Чудно е што воопшто се нафатија да влезат овие од Турција во овој клуб. Изгледа виделе дека на матен начин е воден клубот и затоа избегаа. Барем да не ги средеа долговите и да останеше забраната за регистрација на играчи.
Дефинитивно тогаш другите клубови ќе имаа доста поволна ситуација.
Да да, сигурно поради тоа е… Среќа па сите овие Турци се со најискрени намери, вложуваат од љубов во Гостивар, Работнички, Воска, Слога, Слога Виница итн. Стави ги на кантар, повеќе од Нефи тежат во "финоќа и поштенство", со други зборови типот е гола вода за овие.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.807
Поени од реакции
2.355
Да да, сигурно поради тоа е… Среќа па сите овие Турци се со најискрени намери, вложуваат од љубов во Гостивар, Работнички, Воска, Слога, Слога Виница итн. Стави ги на кантар, повеќе од Нефи тежат во "финоќа и поштенство", со други зборови типот е гола вода за овие.
Сите останати горе што ги спомена ти, сите се земени со чисти сметки и без долгови кон играчи и тренери. Кој е луд да покрива туѓи долгови, ако нема искрени намери. Луѓето кои сакаа да влезат во клубот имаа искрени намери, ама изгледа имаат видено колку е саатот.

Член од
18 август 2019
Мислења
259
Поени од реакции
428
Сите останати горе што ги спомена ти, сите се земени со чисти сметки и без долгови кон играчи и тренери. Кој е луд да покрива туѓи долгови, ако нема искрени намери. Луѓето кои сакаа да влезат во клубот имаа искрени намери, ама изгледа имаат видено колку е саатот.
Мене ми изгледа како Нефи да ги заебал,го платија долгот и сега можат да регистрираат нови фудбалери и одма земале некој репрезентативец на Гажбија,,а како што разбрав до среда ќе земеле уште неколку нови фудбалери
Автоматски споено мислење:

Мене ми изгледа како Нефи да ги заебал,го платија долгот и сега можат да регистрираат нови фудбалери и одма земале некој репрезентативец на Гамбија,,а како што разбрав до среда ќе земеле уште неколку нови фудбалери

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.807
Поени од реакции
2.355
Мене ми изгледа како Нефи да ги заебал,го платија долгот и сега можат да регистрираат нови фудбалери и одма земале некој репрезентативец на Гажбија,,а како што разбрав до среда ќе земеле уште неколку нови фудбалери
Автоматски споено мислење:
Видов дека го донеле репрезентативниот голман на Гамбија. Солиден голман за ПМФЛ, иако статистиката од Бугарија на прв поглед залажува. Дефинитивно не се откажуваат така лесно од прволигашкиот статус. Донеле и некој напаѓач од Триглав.

Член од
20 септември 2023
Мислења
339
Поени од реакции
1.887
Не зборувам за тоа дали клубовите се чисти, туку дека сите тие газди се бетер и од овој Нефи. Далеку од искрени намери, сите во позадина имаат нешто друго на пик, без разлика дали тоа е парцели за згради, брзи пари итн. Во државава 100 луѓе знаат дека постои клуб што се вика Воска, сигурно дека некој Турчин од позади Анадолија дошол со искрени намери во ваков вукојебински фудбал и баш во Воска.

Член од
18 август 2019
Мислења
259
Поени од реакции
428
Не зборувам за тоа дали клубовите се чисти, туку дека сите тие газди се бетер и од овој Нефи. Далеку од искрени намери, сите во позадина имаат нешто друго на пик, без разлика дали тоа е парцели за згради, брзи пари итн. Во државава 100 луѓе знаат дека постои клуб што се вика Воска, сигурно дека некој Турчин од позади Анадолија дошол со искрени намери во ваков вукојебински фудбал и баш во Воска.
Сите газди се со некаков интерес,ако немаат интерес сигурно не би дошле во мртвиот Македонски фудбал да инвестираат,само што подобро би било место во Воска,Беса,Гостивар да инвестираат во Беласица,Победа,Осогово

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.807
Поени од реакции
2.355
Па и јас не зборувам за тоа дали клубовите се чисти, ти правам паралела со ситуацијата дека овие од Охрид се земени со долгови. А никој кој има намера да прави матни работи, не е до толку луд да покрива туѓи долгови. Баш за овие кои сакаа да влезат во тимот од Охрид, уверен сум дека имаа искрени намери. Нема потреба да генерализираме дека сите инвеститори од Турција во фудбалот се преваранти. Ама факт е дека голем дел од нив во заден план им е фудбалот. Еве новите газди на клубот од Чаир ветија дека ќе го одблокираат клубот, ама уште не го сторија тоа. Само Брегалница и тие се со забрана за трансфери и регистрација на играчи во наредните 3 преодни рока.

Kajgana Shop

На врв Bottom