Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
http://www.mkd.mk/15253/sport/mitev-odlozuvanjeto-na-prvenstvoto-e-za-da-mu-se-nasteti-na-vardar/

И на крајот ние сме најоштетени, ама битно не местат да освоиме титула :X3:
Да бидеме реални се да беше како што требаше да биде вие денеска ке игравте 2лига но затоа што никој не ви помага и никој не ви даде околу 200.000 евра за да купувате играчи затоа вие денеска сте убедливо подобри (според мене)

Нормално мие ке викаме дека мозно е да ве местат за шампиони после толку многу помаганје што ги пишав погоре зашто да не,мозе и грешим но ова е мое мисленје и убеден сум дека е така

Читам ваши коментари каде се бунефте зашто ви го смениле терминот протиив Металур за понеделник колкава узбуна направифте за еден термин а мие што требе да правиме што не носеа да играме бо струга 2клучни натпревари против вас и тетекс и плус оваа нее первпат
:)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.984
Поени од реакции
74.046
Да бидеме реални се да беше како што требаше да биде вие денеска ке игравте 2лига но затоа што никој не ви помага и никој не ви даде околу 200.000 евра за да купувате играчи затоа вие денеска сте убедливо подобри (според мене)

Нормално мие ке викаме дека мозно е да ве местат за шампиони после толку многу помаганје што ги пишав погоре зашто да не,мозе и грешим но ова е мое мисленје и убеден сум дека е така

Читам ваши коментари каде се бунефте зашто ви го смениле терминот протиив Металур за понеделник колкава узбуна направифте за еден термин а мие што требе да правиме што не носеа да играме бо струга 2клучни натпревари против вас и тетекс и плус оваа нее первпат
Парите не ни паднаа од небо, туку ги даде новиот спонзор.
Никаде не постои забрана дека една општина може да застане зад еден клуб, исто како што никаде не постои забрана два клуба да си ги сменат местата со плаќање или фузирање.
Нема ништо незаконски во тоа. Требаше да играме втора лига, ама не играме :)
Да не местеа да бидеме шампиони ќе добивавме судиска помош секој меч.
Е тоа е местење на некој да биде шампион.
А ние досега не сме добиле никаква судиска помош. И како тоа некој не мести да победуваме?
А победиме во 90-та минута, одма местена била, не е битно што претходно сме имале 32318371238978 чисти шанси. Со Охрид си тепаме поштено, овие се бунат за судењето кое беше дупло подобро во нивна полза.

Првенството беше одложено, одлука која ни сметаше само на нас и Турново.

И со тоа ли не местеа да бидеме шампиони?

Само еднаш ви направиоле да не играте во Тетово, а тоа беше дуелот во купот со Тетекс, на кој Тетекс се водеше како домаќин...

На крај ќе имате викенд утакмица во Тетово, нешто што е многу подобро за вас.
Ги одложија колата, а ние имаме и мечеви од купот. Па кога ќе ги играме ние сите мечеви?

Али јебига, не местат да бидеме шампиони (y)

Едноставно имаме јак состав и зслужено победуваме. Досега само Ренова ни изиграла рамноправно, па и Охрид на вториот меч...

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
^ Другар да беше се како што треба Вардар никогаш немаше да стигне до тоа дереџе што беше лани, и Шкендија оддамна ќе играше во некоа од селските лиги поради казните што требаше да ги добие за сите инциденти во минатите години.
И да имавме асална федерација и полиција немаше да дојде до сево ова сега што се случува. Така да да не го праиме тој празен муабет безвезе.
На моменти помислувам како да сме у сред војна па нема услови да се одиграат прволигашки натпревари. :tapp:

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Utre FFM treba da gi obavesti klubovite za terminot i mestoto(tetovo) kade ke se odigra..

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126

За ова со враќањево у прва лига ајде, ама за пареве зошто си се фатил? Па општината им даде паре, исто како на вас што ви дава општина Тетово. Свите знаемо дека само вие добивате пари од општината, а Тетекс и Ренова ништо. Барем за тоа немојте да зборите.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
За ова со враќањево у прва лига ајде, ама за пареве зошто си се фатил? Па општината им даде паре, исто како на вас што ви дава општина Тетово. Свите знаемо дека само вие добивате пари од општината, а Тетекс и Ренова ништо. Барем за тоа немојте да зборите.
za kakvi pari be,koj sekoj znae:tapp:

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
[
Парите не ни паднаа од небо, туку ги даде новиот спонзор.
Никаде не постои забрана дека една општина може да застане зад еден клуб, исто како што никаде не постои забрана два клуба да си ги сменат местата со плаќање или фузирање.
Нема ништо незаконски во тоа. Требаше да играме втора лига, ама не играме :)
Да не местеа да бидеме шампиони ќе добивавме судиска помош секој меч.
Е тоа е местење на некој да биде шампион.
А ние досега не сме добиле никаква судиска помош. И како тоа некој не мести да победуваме?
А победиме во 90-та минута, одма местена била, не е битно што претходно сме имале 32318371238978 чисти шанси. Со Охрид си тепаме поштено, овие се бунат за судењето кое беше дупло подобро во нивна полза.

Првенството беше одложено, одлука која ни сметаше само на нас и Турново.

И со тоа ли не местеа да бидеме шампиони?

Само еднаш ви направиоле да не играте во Тетово, а тоа беше дуелот во купот со Тетекс, на кој Тетекс се водеше како домаќин...

На крај ќе имате викенд утакмица во Тетово, нешто што е многу подобро за вас.
Ги одложија колата, а ние имаме и мечеви од купот. Па кога ќе ги играме ние сите мечеви?

Али јебига, не местат да бидеме шампиони (y)

Едноставно имаме јак состав и зслужено победуваме. Досега само Ренова ни изиграла рамноправно, па и Охрид на вториот меч...
Да знам дека ви даде спонзорот Чичо ... знаеш ти кој е
Знам дека не постои забрана општина да застане зад еден клуб, но за ова фторово мислам`Многу добро знам што коментари пишувафте околу тој дуг што го имафте каде што и самите велефте дека подобро би било за вас да почнете од 0 значи 3лига за да ви се избриша сите долгови но потоа се случи што се случи од миравци стана вардар се напраеја за бардар да биде чист бес ни 1ден долг и да биде еден вардар еден шампионски тим но ова заслуга иде се до Чичо ...знаеш кој е

Малу лие ова !

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
za kakvi pari be,koj sekoj znae:tapp:
Точно, не сум бил у право. Еве очигледно ти незнаеш. ФК шкендија и ОК шкендија добиваа секоја сезона паре од Општина Тетово. А ако не си запознаен со некои работе, прашај па после ставај :tapp:, зошто ваке испаѓа дека ти си овја од десно со главата у ѕид.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Точно, не сум бил у право. Еве очигледно ти незнаеш. ФК шкендија и ОК шкендија добиваа секоја сезона паре од Општина Тетово. А ако не си запознаен со некои работе, прашај па после ставај :tapp:, зошто ваке испаѓа дека ти си овја од десно со главата у ѕид.
da,nekoja suma...ama FK SKENDIJA !!!!:tapp::tapp: nemoj da tropas gluposti bez argumenti,samo se pikate negde bezveze,da pisuete nesto interesno..daj ivor,daj link ,bez tropanje

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.984
Поени од реакции
74.046
[
Да знам дека ви даде спонзорот Чичо ... знаеш ти кој е
Знам дека не постои забрана општина да застане зад еден клуб, но за ова фторово мислам`Многу добро знам што коментари пишувафте околу тој дуг што го имафте каде што и самите велефте дека подобро би било за вас да почнете од 0 значи 3лига за да ви се избриша сите долгови но потоа се случи што се случи од миравци стана вардар се напраеја за бардар да биде чист бес ни 1ден долг и да биде еден вардар еден шампионски тим но ова заслуга иде се до Чичо ...знаеш кој е

Малу лие ова !
Долгот уште е тука.
Имаше поделба во мислењата на фановите на Вардар, некои не се согласуваа со тоа што се направи, некои се согласуваа (и јас бев во вторите).
Зошто и како си е наша работа.
И целиот овој муабет си е наша работа.

Како другите екипи се оштетени со тоа што кај нас влезе општината како спонзор и фрла доволно пари?

Што подразбирате под тоа ВЕ МЕСТАТ да земете титула?
Под тоа да не местат јас подразбирам да ни пуштаат утакмици и да ни помагаат судиите.

Судиите досега на пар мечеви ни одмогнаа, драстична помош не сме добиле ВО НИЕДЕН МЕЧ!
На сите наши мечеви противниците се борат лавовски за секоја топка, што значи никој не ни пушта мечеви...

Од друга страна вие досега наместивте два-три меча. ИЗгледа ве местат да бидете шампиони :)

И сите одлуки на федерација околу одложување на првенството и натпревариве се на наша штета.

П

Паспарту

Гостин
Долгот уште е тука.
Имаше поделба во мислењата на фановите на Вардар, некои не се согласуваа со тоа што се направи, некои се согласуваа (и јас бев во вторите).
Зошто и како си е наша работа.
И целиот овој муабет си е наша работа.

Како другите екипи се оштетени со тоа што кај нас влезе општината како спонзор и фрла доволно пари?

Што подразбирате под тоа ВЕ МЕСТАТ да земете титула?
Под тоа да не местат јас подразбирам да ни пуштаат утакмици и да ни помагаат судиите.

Судиите досега на пар мечеви ни одмогнаа, драстична помош не сме добиле ВО НИЕДЕН МЕЧ!
На сите наши мечеви противниците се борат лавовски за секоја топка, што значи никој не ни пушта мечеви...

Од друга страна вие досега наместивте два-три меча. ИЗгледа ве местат да бидете шампиони :)

И сите одлуки на федерација околу одложување на првенството и натпревариве се на наша штета.
Откако стана Вардар АД, мислам дека долговите веќе не постојат... Нека ме поправи некој ако грешам :) Платите, односно целите финансии одат преку сметка, па логично е да не постојат долгови бидејќи претходната сметка беше блокирана. Целосното име на Вардар е ФК Вардар АД Скопје.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.984
Поени од реакции
74.046
Откако стана Вардар АД, мислам дека долговите веќе не постојат...
И јас прашував дали се избришале долговите, ама мислам дека само сме добиле некои придобивки околу начинот на исплаќање или пак некое намалување, ама дека сеуште постојат.
Нека одговори Скопјанец 1978, он е запознаен за тие работи:)

П

Паспарту

Гостин
И јас прашував дали се избришале долговите, ама мислам дека само сме добиле некои придобивки околу начинот на исплаќање или пак некое намалување, ама дека сеуште постојат.
Нека одговори Скопјанец 1978, он е запознаен за тие работи:)
Еве најдов повеќе информации:

Сите долгови што ги имаат спортските клубови во Македонија, кои во моментов се регистрирани како здруженија на граѓани, нема да бидат наследни откако тие ќе се трансформираат во акционерски друштва. Ова беше објавено на трибината за „Предлог-законските измени во спортот во делот на трансформација на клубовите од здруженија на граѓани во акционерски друштва“, која во организација на Агенцијата за млади и спорт се одржа вчера во Скопје.

Поопширно има на линков:
http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.aspvest=127111037318&id=19&prilog=0&setIzdanie=22191

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
da,nekoja suma...ama FK SKENDIJA !!!!:tapp::tapp: nemoj da tropas gluposti bez argumenti,samo se pikate negde bezveze,da pisuete nesto interesno..daj ivor,daj link ,bez tropanje
Не сум ти ја крив што појма си немаш што се дешава у твојот клуб, а уште помалку не сум тој кој треба да ти ги разјасни овја работе. Прашај слободно ако имаш некој познат у клубот, ќе ти кажа дали е точно дека ФК и ОК шкендија земаа паре од општина.
И сумата не ме интересира, важно и вие земате паре од општина. За Вардар тоа значи дека е клуб од власта, а за вас не а? Па нормално, увек си го вртите муабетот како ви одговара.
Ајде поздрав.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom