Македонски специјални единици (полициски и воени)

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.256
Поени од реакции
936
За да зимаш 8000 станарина,треба да имаш поминато еден договор/4 години служба.
 
Член од
25 септември 2016
Мислења
786
Поени од реакции
924
Za straza neli ja pokacija na 7000??
Во сон тоа, од 7 слободни дена покачија на 9 дена слободни пред 2 години и просечен вработен во АРМ годишно е со 70-80 дена вишок слободни...

Специјалните единици не даваат стража како обичните ПФВ - Кај ПФВ бодувањето е стандардно без чин (чин е 250 денари разлика) и стаж, земаат 22.500. Декларираните единици како ВП, дел од Шкорпионите земаат некој бод повеќе како и специјалните единици. Со други зборови основна плата во АРМ е 18.000 денари, до 22.500 се доаѓа со хранарина, тип на формација (А и Б), плус бодови за изложеност на ризици - обучните центри земаат 2000 денари помалку.

За станарина да земаш треба да имаш потпишано втор договор и да немаш имот на твое име...
 
Член од
15 октомври 2015
Мислења
33
Поени од реакции
38
Во сон тоа, од 7 слободни дена покачија на 9 дена слободни пред 2 години и просечен вработен во АРМ годишно е со 70-80 дена вишок слободни...

Специјалните единици не даваат стража како обичните ПФВ - Кај ПФВ бодувањето е стандардно без чин (чин е 250 денари разлика) и стаж, земаат 22.500. Декларираните единици како ВП, дел од Шкорпионите земаат некој бод повеќе како и специјалните единици. Со други зборови основна плата во АРМ е 18.000 денари, до 22.500 се доаѓа со хранарина, тип на формација (А и Б), плус бодови за изложеност на ризици - обучните центри земаат 2000 денари помалку.

За станарина да земаш треба да имаш потпишано втор договор и да немаш имот на твое име...
Koj se uslovite za VLEZ u Voena Policija od pfv vo Vp
 
Член од
25 септември 2016
Мислења
786
Поени од реакции
924
Koj se uslovite za VLEZ u Voena Policija od pfv vo Vp
Имаат интерни огласи според нивните потреби, пред неполна година имаше голема потреба за нови членови, каде што примија доста нови млади лица. Огласот најчесто им е стандарден: психо-физичка подготвеност блага селекција на пријавените и повеќемесечна обука...
 
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.256
Поени од реакции
936
Koj se uslovite za VLEZ u Voena Policija od pfv vo Vp
Моментално во секоја единица ти треба само да имаш јаки врски и готово. Немаш селективен курс за ниту една единица,а нонстоп имаш нови луѓе во единиците.
 
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.640
Поени од реакции
1.303
Скоро заврши селективниот во ЕСЗ..познавам дел од дечките заслужуваат да бидат таму.
 
Член од
3 јуни 2017
Мислења
386
Поени од реакции
336
Во сон тоа, од 7 слободни дена покачија на 9 дена слободни пред 2 години и просечен вработен во АРМ годишно е со 70-80 дена вишок слободни...

Специјалните единици не даваат стража како обичните ПФВ - Кај ПФВ бодувањето е стандардно без чин (чин е 250 денари разлика) и стаж, земаат 22.500. Декларираните единици како ВП, дел од Шкорпионите земаат некој бод повеќе како и специјалните единици. Со други зборови основна плата во АРМ е 18.000 денари, до 22.500 се доаѓа со хранарина, тип на формација (А и Б), плус бодови за изложеност на ризици - обучните центри земаат 2000 денари помалку.

За станарина да земаш треба да имаш потпишано втор договор и да немаш имот на твое име...
Nema vrska za imot na tvoe ime! Treba samo da imas 4 god raboten staz!
 
Член од
12 март 2017
Мислења
25
Поени од реакции
41
ne znam dali bile do sega
 

Kajgana Shop

На врв Bottom