Македонска модна сцена

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Sto mislite za makedonskata modna scena, samite manekenki, nastapite, organizacijata itn. Iskreno licno do sega imam mnogu pati posetuvano takvi aktivnosti kaj nas i mislam deka seuste sme dosta daleku od svetksta modna scena vo odnos na mnogu raboti. Edinstveno neshto sto me iznenadi bese poslednata vecer na Fashion week ovaa godina so revijata na Palmers i Wolford koi se prikazaa vo odnos na organizacija po sekoe prasanje na dosta visoko nivo.Slikite od reviite moze da gi poglednete na sledniov link:
http://www.cityradio.com.mk/caci/gallery/10/index.html

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Секако дека сме далеку, многу далеку од светската модна сцена ... не сум посетила ниедна ревија баш поради тоа што не ни очекувам ништо од нив. Само незнам дали е проблемот до манекенките, до луѓето што не знаат да ги изберат, до организаторите ... ама секако се надевам дека некогаш ќе тргнат по нагорна линија :P

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Mislam deka ne e do manekenkite tuku do organizatorite.Modna revija treba da bide sovrsena vo sekoja smisla, znaci dobro osvetluvanje i ozvucuvanje, devojkite da se sredeni tip-top sto znaci dase pazi na sekoj mal detalj kako sminka frizura, na porazgoleni modeli obavezno i sminka na telo i body-oil, dobra podgotovka odnapred sto znaci sekoja da znae po koj red idat sto nosat itn, a ka nas imam videno devojki na modna revija so modrici na noze ili na prodziren model na haljina sosema neadekvaten dolen vesh, ili pak da izlezat tri devojki naednas i skroz da se zbunat i slicno lapsuzi.Se e do dobra organizacija ama ocigledno kaj nas go nemaat sfateno toa seuste.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Или па кога се шетаат со долен веш можеш да погодиш што имале на себе на плажа ти текнува? :lol: :lol: :lol:
Јасно, организаторите не ни ги бива ... иначе од секое девојче може кукла да се направи ... :P

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Zatoa kako sto kazav poslednata revoja na Palmers i Wolford mi ostavi golem vpecatok bidejki beshe nevideno dobro organizirana, devojkite bea super sredeni so make up, frizuri , dobar body make up, modelite na dolen vesh bea super a i se se odvivashe super, dobro ozvucuvanje super ,osvetluvanje, prvpat kaj nas revija da si kazam ej eve blisku sme do svetska modna scena :lol:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Па познавајќи го начинот на кој што Цајо ги организира ревиите, хехе, нормално дека ќе бидат така организирани.

Во Македонија има можеби 2-3 манекенки кои би ги задоволиле критериумите за да можат да се наречат "манекенки". Девојките кај нас кои се "занимаваат" (повеќе од хоби и поради фалење пред другарките) со оваа професија не се трудат воопшто околу нивниот физички изглед. Со ова не мислам на стајлингот нормално, туку на физичките вежби. Сите се големи мрзи и мислат дека со диета ќе успеат да имаат идеална тежина, па затоа се слабички, а имаат целулит во изобилство.

Ретко која манекенка на ревија за долна облека не изгледа смешно, спуштени газиња, целулитни стрии еден куп, или пак некои "даски".

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
slikite ne se otvaraat edna po edna ama gi dava site zaedno vo pomala verzija, iako neznam sto e problemot pred 2nedeli beshe okej:)

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Модна недела

Ќе иде ли некој? Јас вечер идам обавезно, кој ке биде тамо нека пише пп ако сака да се видиме. Ќе носам апратат, па ке има слики...да се забавуваме малце. Хм...ако имам среќа Антонела да учествува па и малце на бекстеџ да отидам. Од утре ке имам слики и од бекстејџ сигурно!

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
не е, се плаќаќа карта за влез...не знам колку пари е

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Димитар, ако одиш чекам фотки утре да ставиш овде за сите што не се во можност да одат ок? :se_ molam :icon_lol:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Ок, јузер ревијата е на саем

Kajgana Shop

На врв Bottom