Македонска берза

Член од
28 мај 2022
Мислења
102
Поени од реакции
197
S&P denes 5.136$ cisto za informacija,za ekspertite.:sneaky:
Искрено, можам да го видам SPX да стигне то 5600 месецов, на мускули и со буткање, ама можно е, и ако го завршиме април на тоа ниво, ќе се држи на конче. Иначе се слагам, ова не е веќе buy the dip, многу параметри скршија супорт и далеку сме од крајот на шумата, а мечката не се гледа, ама намирисува дека ровари.
Автоматски споено мислење:

90 дена пауза на тарифите и простор за преговори. Лавината се одложува.
My name is Bond.
US BOND!!

Од пред некој ден, неколку саати пред реверсал.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
457
Поени од реакции
768
Ne spijam be decko, se mislam " dali site zeni se isti" i takvi problematiki:D. IGNOR
Глеаш немаш што да одговориш.
Од 12 години инвеститор дувна во кавал :pos: И вакви како тебе совети делат на форум. Утепај се

Член од
1 февруари 2016
Мислења
333
Поени од реакции
313
Апропо банките, конкретно во Уса: Сектор берза и надоместоци за трансакции напраиле лом пари, најмногу по волјум во историја, НО воедно:

" JPMorgan put aside $1 billion in Q1 2025 to cover loans that might not get paid back. That’s three times more than the $290 million experts expected. It’s the biggest reserve since COVID, hinting they’re worried about economic trouble ahead.

This means they think some people or businesses might struggle to repay loans, especially businesses, where they added more to the fund. It could signal a slowdown or tough times coming. For credit cards, they’re less concerned, but overall, they’re being cautious. "

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.324
Поени од реакции
2.398
Уметноста на алокација на капиталот

Примарната цел на секоја компанија е зголемување на богатството на нејзините акционери. Клучот за ова лежи во начинот на кој менаџментот го распределува генерираниот профит.

Еве еден водич за проценка на нивните одлуки:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.087
Поени од реакции
13.069
Јас сериозно размислувам да инвестирам во македонски банкарски сектор, ниедна криза не го афектира овој лоповлук.
Кој е најдобар начин да се влезе на мк берза за дијаспорец? Ми треба да имам брз пристап до моментална цена/состојба и брзо купувај/продавај. И ниски провизии :)
@wiksa дали има искуство? (Пс pre/post market trade е отворен на норднет од денес).

Член од
11 април 2012
Мислења
4.838
Поени од реакции
5.638
Јас сериозно размислувам да инвестирам во македонски банкарски сектор, ниедна криза не го афектира овој лоповлук.
Кој е најдобар начин да се влезе на мк берза за дијаспорец? Ми треба да имам брз пристап до моментална цена/состојба и брзо купувај/продавај. И ниски провизии :)
@wiksa дали има искуство? (Пс pre/post market trade е отворен на норднет од денес).
Ми се допаѓа инфото за норднет.

за жал немам информација како може да трејдаш на МСЕ од странство. Не вложувам јас таму

Kajgana Shop

На врв Bottom