posledna e 10.000. Nema Bid i askКе ве замолам за инфо, колку е мометалната цена на Триглав осигурување акцијата?
Некој умен си ги цапна овие 800 парчиња. Визионерски, бравос.Незнам уше на чело шо не и пишува: Купи бе! Има 800 парчиња по едно евро за продажба а 57 денари е EPS-сот 2020та.
да, за сплитот , само што нема да е пионерски, КМБ направи сплит 1-5 во 2005-та.Душан Пецовски е новиот генерален директор на „Реплек“. Значи полека колуминира фајтот Туџарови vs Пецовски и истрајната преваленција на вториве.
Дуле и татко му (брат му) заедно поседуваат 17.68 % од акциите или во превод 4,583 акции (од тотал 25.920). Неколку годишната мантра на Душан како заштита на акционери,нивните права и срамна распределба на добивка беа заштитен знак - вординг на потиснатите и обесправените. Не за џабе нос пикаат и Настели и треваропроизводители и сите крупни манги во оваа бунар без дно компанија. Акцијата ќе биде доста атрактивна наредни 5-6 години, впрочем и мандатот е толку односно 7,8,9 % дивидендниот принос за 2021ва од шала. Пази компанијата има 35 миљони ЕУР средства со РОА од 8% и РОЕ од 11%.
П.с Дај Реплек пионерски нека го направи првиот сплит на мсе, т'ибм 2000 евра акција
Смешки. Не се кадарни еден е-трејдер да го понудат бесплатно. И како ќе функционира ова т.е. како ќе ги привлечат младите да инвестираат на берза? Со ограничувања во пристапот, давање налози по телефон и после по меил да ги праќаш скенирани? МСЕ управителите се сеуште во минатиот век. Нешто што сме го имале пред 15 години сега пак се воведува као нешто вау. Па младите ќе одат на Market Watch и сл. платформи каде има вирутуелни игри и барем се сигурни дека ќе функционираат беспрекорно.Ако некому му е до игра:
Последните циклуси пред да згасне, беше како незадолжителна активност по економските факултети, па пример по предмет берзанско работење професорите ги тераа студентите да се регистрираат. Али, тогаш имаше некои награди, не знам курс или тетратки, појма немам, лупам, а сега не прочитав ништо за никакви награди.Смешки. Не се кадарни еден е-трејдер да го понудат бесплатно. И како ќе функционира ова т.е. како ќе ги привлечат младите да инвестираат на берза? Со ограничувања во пристапот, давање налози по телефон и после по меил да ги праќаш скенирани? МСЕ управителите се сеуште во минатиот век. Нешто што сме го имале пред 15 години сега пак се воведува као нешто вау. Па младите ќе одат на Market Watch и сл. платформи каде има вирутуелни игри и барем се сигурни дека ќе функционираат беспрекорно.
Јас учествував некаде во 2006та мислам оти беше. И тогаш на рангирањето завршив како 3то пласиран. Наградата беше 1 месечен пристап до е-трајдерот бесплатно. Услов беше да отидеш во Скопје за да ти дадат документ за пристап и некоја диплома. Ниту отидов, ниту земав нешто...Памтам дека имаше виртуелна берза и во годините кога почнував со инвестирање и Господ одеше по земјата. Тогаш скоро секој ден беше нов пад и нов пораз, меѓутоа десетици учесници сепак некако успеваа да остваруваат огромни виртуелни поврати, а јас бев длабоко долу на ранг-листите. По една недела пад на сите акции и раст на портфолијата на прворангираните учесници, веќе бев сто посто уверен дека резултатите се чиста лага и местенка, како и повеќето работи во државичевто.
Од оваа перспектива, чувствувам задоволство дека додека убедливо ме победувале во виртуелни поврати, јас најверојатно сум го остварувал најголемиот реален поврат на Македонската берза. Веќе немам никаков интерес за виртуелната берза, ама барем нека ја организираат чесно, пошо дефинитивно има огромен потенцијал за едукација на ините генерации инвеститори
Тоа шо си бил 3тo место пласиран е помалку вероватно пошо со трето средно веројатно не си знаел ни кај ќе те пуштат у петок у град. Коа му реплицираш на грими те молам за малку ин виво референца (шкрапни некое достигнување). Ама ок царе и да си, кај си сеа, колку поврат направи после 20 години или како оние шо играа баскет у средно за школо со надеж на еуро или ворлд чампион.Јас учествував некаде во 2006та мислам оти беше. И тогаш на рангирањето завршив како 3то пласиран. Наградата беше 1 месечен пристап до е-трајдерот бесплатно. Услов беше да отидеш во Скопје за да ти дадат документ за пристап и некоја диплома. Ниту отидов, ниту земав нешто...
3та година средно бев патем
На 25.11.2005 сум се пријавил на е-маил да добивам дневни извештаии од МСЕ.
Евидентна стагнација + инфлација и шо? Докажи се бе друже.... Форумов Ви е алатка да ги искажете вашите сфаќања, антиципации, критики и предлози. Наматнуваш реторочко прашање и очекуваш респонд за аутосатисфакција.Стагнација во индустриското производство + Инфлација. Што може да се очекува на МСЕ во следниот период?
П.С.Првиот квартал годинава е со висок пораст нормално кога се споредува со близу 0 минатата година.
Прегледај го приврзокот 309500