Декстер, не мора да ти фаќа по секој услов светилката за да вака успееш. Сигурен сум дека знаеш многу навидум тупи деца, на кои животот им е погоден. На овој му се погодија конците, не поради него, туку поради претходните пермутации, комбинации кои претходеа.. Секој кој знае два збора англиски, би сфатил дек овој е тежок сељо. Дури и нашите "виза ви" експерти имаат поголем вокабулар од Трамп. И да напоменам, ниту го подржувам него, ни па неговатата опозиција.
Во целост се согласувам, но барем јас лично не верувам дека неписмен сељак би имал толкава среќа. Доколку е чиста среќа во прашање, тогаш дефинитивно станува збор за холивудско сценарио, а на мене лично ми е тешко да верувам дека светот го допрел тоа дно.
Но сепак тоа е само мое лично мислење, секако дека другите имаат право на поинакво мислење.
А се согласувам дека му се погодија конците, ја пратам американската политичка сцена од поодамна и убаво видов какви игноранти беа Барак Хусеин Обама и демократите кога имаа сопствено мнозинство и во Конгресот и во Сенатот на САД, а сепак ги продолжија истите политики на Џорџ Буш Помладиот и на републиканците - буквално исти игноранти како плавите жолтици кај нас во Македонија, прават невидени гнасотии, а истовремено се однесуваат како ништо да не било.
На ваквите гнасотии да очекуваш дека народот ќе се прави слеп на здрави и функционални очи и на здрав и функционален вид, или глув на здрави и функционални уши и на здрав и функционален слух, треба ептен да имаш изгубено секаков допир со реалноста, а очигледно тоа им се случи на Барак Хусеин Обама и на демократите во 2016 година кога со сиот памет ја поддржаа Хилари Клинтон, а очекуваа нејзин противник од редовите на Републиканската Партија да биде Џеб Буш.
И сосема очекувано беше во вакви околности да се појави некој опортунист кој ќе го искористи моралниот и етичкиот вакуум на американската политичка сцена, претставувајќи се себеси како борец за сочувување на националните интереси и семејните вредности на САД и на американската нација. Демократите, републиканците, медиумите и се разбира Гугл и Фејсбук, не веруваа дека такво нешто е возможно бидејќи мислеа дека ако ги контролираат етерот и Интернетот, тогаш го контролираат и јавното мислење, но едно е да дупиш народ во здрав мозок, а друго е да очекуваш народот да ти ја јаде помијата, а истовремено да поверува дека е деликатес, особено во ситуации во кои увезуваш имигранти и субвенционираш корпорации додека обичниот американски смртник се обидува да врзи крај со крај.
Да, му се погодија конците, но сепак не верувам дека неписмен човек би знаел како да ја одигра политичката изборна игранка како што ја одигра сељакот. Но сепак тоа е само мое лично мислење, секако дека сите останати имаат право на поинакво мислење.