Мазохизам

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Да ! Јас сум масохист, се во границите ( исклучок е коа имам борба ). Пример коа правам спаринг или коа имам борба, ме сити коа примам удари и чувствувам болка. Значи обожавам коа ме удира некој, стално му се смеам коа примам удари од противникот. Али само во ова област..

Не е тоа мазохизам, туку пркос. Пркосење на некој. Сакаш да му покажеш на другиот дека иако ударите ги добиваш ти и (во тој момент) не возвраќаш, дека си појак од него.

Мазохизмот и многу често е пркос, желбата да се покаже на себе/светот/другите дека може да се направи нешто вон нормалата.
Во други случаи, на пример кога истиот се имитира од други луѓе или преземени шаблони од филмови, дури и во вид на едно немарно однесување кон себе, се работи за несвесност за последици и незрелост.
Во трети случаи, се работи за неможност за конфронтирање на потиснати внатрешни чувства на самообвинување.

Keepitreal

И сега ?....
Член од
18 септември 2012
Мислења
386
Поени од реакции
371
Дај да се собереме десетина души да те исчеличеме :D...ем ќе ти биде убаво ем ќе се испукаме ние....а после противникот нема да може да те тепа толку колку што можеш да издржеш
Видиш убава идеа :D
--- надополнето: 17 ноември 2013 во 00:26 ---
Не е тоа мазохизам, туку пркос. Пркосење на некој. Сакаш да му покажеш на другиот дека иако ударите ги добиваш ти и (во тој момент) не возвраќаш, дека си појак од него.

Мазохизмот и многу често е пркос, желбата да се покаже на себе/светот/другите дека може да се направи нешто вон нормалата.
Во други случаи, на пример кога истиот се имитира од други луѓе или преземени шаблони од филмови, дури и во вид на едно немарно однесување кон себе, се работи за несвесност за последици и незрелост.
Во трети случаи, се работи за неможност за конфронтирање на потиснати внатрешни чувства на самообвинување.
Тука се пронајдов. :D Значи не е целосно мазохизам туку дел.
Сепак фала на иформацијата.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
The pain-body wants to survive, just like every other entity in existence, and it can only survive if it gets you to unconsciously identify with it. It can then rise up, take you over, "become you," and live through you. It needs to get its "food" through you. It will feed on any experience that resonates with its own kind of energy, anything that creates further pain in whatever form: anger, destructiveness, hatred, grief, emotional drama, violence, and even illness. So the pain-body, when it has taken you over, will create a situation in your life that reflects back its own energy frequency for it to feed on. Pain can only feed on pain. Pain cannot feed on joy. It finds it quite indigestible.​

Kajgana Shop

На врв Bottom