Маж е за дома или надвор?

• Креатор на темата Lady
  • Време на започнување

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Мажот си е дефинитивно за по дома...да помага околу потешките работи...во семејството...додека жената да ги причува младите..да исчисти да измие...мажот никако не е за надвор....без него жената тешко дека ке може...секојдневно да ги извршува својте обврски па и обврските на мажот:).to e to

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Како прво, темава е поставена во стил на "дали сакаш змија да те апне, или коњ да ти го бапне". Демек мажот мора или да е тежок кафанџија, или да е тешко папучариште кое не мрда од дома. Се изначитав разни глупости, од ставови на тешки феминистки, до ставови мачо булшит.

Односите во некој брак не се поставуваат со договор демек "ај ти седи дома, пошто си за по дома, ја ќе шетам по кафани, или по бизнис", сеедно.

Зарем едниот од брачните другари треба да биде осуден на домашен притвор, без разлика дали е тоа мажот или жената? Побогу, ако ми се седи дома, ќе седам дома, ако имам работа, ќе излезам и треба да ме сфати, затоа што парите не паѓаат од небо и сметките не се плаќаат сами од себе, ако одиме во кафана со заеднички пријатели, ќе одиме заедно, ако и се јавиле другарките и сака да прошета со нив, треба да прошета, нема да и светам и да слушам женски муабети.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
mazot si e za doma toa defionitivno e fakt.... zas toj da skita koa mozam jas?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Tikvi4ka напиша:
mazot si e za doma toa defionitivno e fakt.... zas toj da skita koa mozam jas?
Затоа што сеуште не ти се проширени хоризонтите во твоите размислувања, што најверојатно се должи на твоите години (логичен заклучок според никот, употребуваш 4 наместо Ч). По твојата логика на размислување, ако продолжиш со тоа мото кога ќе созрееш, сериозно си ги зголемуваш шансите да ти ја даде маж ти клоцата у гзе.

Никој не трпи таква жена, а никоја жена не трпи ни таков маж. Не го пишувало досега тоа во Тин Шема?

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Nemoj taka! Jas so vakvo razmisluvanje, mislev da I predlozam brak! LoL

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Rabotava e:
Palit ili se rusit? -Obete.

On neka si isplanira, malce doma malce nadvor, za se' si ima vreme ako si gi isplaniras

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Мистичен напиша:
Како прво, темава е поставена во стил на "дали сакаш змија да те апне, или коњ да ти го бапне". Демек мажот мора или да е тежок кафанџија, или да е тешко папучариште кое не мрда од дома. Се изначитав разни глупости, од ставови на тешки феминистки, до ставови мачо булшит.

Односите во некој брак не се поставуваат со договор демек "ај ти седи дома, пошто си за по дома, ја ќе шетам по кафани, или по бизнис", сеедно.

Зарем едниот од брачните другари треба да биде осуден на домашен притвор, без разлика дали е тоа мажот или жената? Побогу, ако ми се седи дома, ќе седам дома, ако имам работа, ќе излезам и треба да ме сфати, затоа што парите не паѓаат од небо и сметките не се плаќаат сами од себе, ако одиме во кафана со заеднички пријатели, ќе одиме заедно, ако и се јавиле другарките и сака да прошета со нив, треба да прошета, нема да и светам и да слушам женски муабети.

Pa toa sto go pisuvash e poveke i od dobar brak vo koj i dvajcata podednakvo ke pridonesuvaat i ke go podigaat brakot....
No vistinata e deka sme opkoleni so sosema drugi prikazni...Zeni koi zaboravile na socijalniot zivot a nivniot bracen zivot pocnal i zavrshil tuka vo kukata....I mazi koi denonokno "rmbaat" nadvor od doma, se pocesto se izlezeni od doma, i ne naogaat na nikakvo razbiranje od nivnite zeni. Tie postojano "patat" i se prashuvaat "pa za kogo jas rabotam i se macam koga ne naogam razbiranje od mojata zena?". Razbiranjeto sekako go naogaat vo nivnata seretarka..Ima i poteshki slucai nareceni brak, zenata go snosi celiot tovar za opstanok na familijata, ama ete taka za zal, nejziniot sakan ne moze nikako da najde rabota koja ke mu lezi i ke ja saka.....:drk:
Da ne begam od temava, vremevo e dinamicno i brzo, maz poveke go biva da e nadvor i da se bori za svojata familija, no da umee i znae da ja poddrzi i zastiti poneznata polovina vo sproveduvanje na istoto:helou:

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Epa, za perfekten brak, treba mazot da e doma koga zenata ne e i obratno ;)

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Мажот е за дома само под еден услов...
-Жената да му обуе удобни папучи!:baeh:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Mandrak напиша:
Мажот е за дома само под еден услов...
-Жената да му обуе удобни папучи!:baeh:
А за надвор под услов жената да му го даде куферот под рака на излегување со него. Мутаво размислување ... не ме запрепастувај, ало!

Убаво ви кажа Мистичен, зарем никој не сфаќа како едноставно треба да функционира тоа, без овој мора ова или другиот она? :nemoguce:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
240
Поени од реакции
3
па за надвор ама да оди на на работа а не по кафани да скита и после ко ќе се врати дома да си го малтретира семејството

Член од
30 јануари 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
Brak so odnapred postaveni pravila na odnesuvanje od start e osuden na propast zasto brakot ne se zasnova na pocituvanje na odredeni pravila (toj e za toa, taa e za toa), tuku pred se na pocituvanje na samite sebe i na partnerot, megusebno razbiranje i tolerancija do odredena mera.

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
paca напиша:
Brak so odnapred postaveni pravila na odnesuvanje od start e osuden na propast zasto brakot ne se zasnova na pocituvanje na odredeni pravila (toj e za toa, taa e za toa), tuku pred se na pocituvanje na samite sebe i na partnerot, megusebno razbiranje i tolerancija do odredena mera.
Da, no kade e mestoto na mazot spored tebe?

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...doma so familijata...na rabota so kolegite...u kafana so drugarite...

Kajgana Shop

На врв Bottom