МАКЕДОНСКИ РАБОТНИЦИ ИЗМАМЕНИ ВО РУСИЈА

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Македонски работници во потрага по заработувачка доживеале голгота. Се пријавиле на конкурс за работа во Русија, а ги изгубиле и парите кои ги заработиле во земјава. Десетмина Македонци жалат што одлучиле да заминат на печалба. Мислејќи дека ќе заработат ги уплатиле парите во македонската агенција која требало да им најде работа во Русија. Наместо пари, добиле само проблеми. Спиеле во подруми, бегале од руската полиција бидејќи немале документи, а од дома барале и средстава за да се вратат назад. Дожиеале несреќи, биле тепани, а среќни се што не завршиле во затвор.

http://www.sitel.com.mk/vesti_det.asp?ID=25023&kategorija=%CC%E0%EA%E5%E4%EE%ED%E8%BC%E0

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Маленко ќе им помогне, нека го побараат :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ни први ни последни!
Преваранти стално ќе има.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Македонски работници во потрага по заработувачка доживеале голгота. Се пријавиле на конкурс за работа во Русија, а ги изгубиле и парите кои ги заработиле во земјава. Десетмина Македонци жалат што одлучиле да заминат на печалба. Мислејќи дека ќе заработат ги уплатиле парите во која требало да им најде работа во Русија. Наместо пари, добиле само проблеми. Спиеле во подруми, бегале од руската полиција бидејќи немале документи, а од дома барале и средстава за да се вратат назад. Дожиеале несреќи, биле тепани, а среќни се што не завршиле во затвор.

http://www.sitel.com.mk/vesti_det.asp?ID=25023&kategorija=%CC%E0%EA%E5%E4%EE%ED%E8%BC%E0
Луѓево се измамени во Македонија, само што во Русија ја сфатила измамата. :)

Како и да е има многу вакви агенции кои наводно нудат работа во странство за големи пари. Луѓето веруваат и плаќаат. Регулатива нема и нема начин да се забрани ова.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Oдат во агенцијата кај Досев и преживуваат уште 10тина минути сличен стрес како во Русија заедно со семејството на Досев ама овојпат во Македонско издание.Не само што ќе им ги врати трошоците,туку ќе праша дали има уште нешто што треба да врати.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
se e laga. toj sto zborese na TV mi e drugar(bese ustvari). tatko mu nacalnik u mvr, a deckoto nema izlezeno od drzavava so sigurnost vi tvrdam. samo neznam so koja cel e prikaznava.:toe:

Член од
9 февруари 2008
Мислења
170
Поени од реакции
8
se e laga. toj sto zborese na TV mi e drugar(bese ustvari). tatko mu nacalnik u mvr, a deckoto nema izlezeno od drzavava so sigurnost vi tvrdam. samo neznam so koja cel e prikaznava.:toe:
Не ја знеш приказната и немој да тврдиш другарми уште е таму и не може да си дојде чека да му се пратат пари за да си дојде ти многу тврдиш пошто кај тебе тато носи а мама меси е работата.:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom