Луцидни соништа

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Одамна немам сонувано луциден, сакам а неможам, де пишете шо вежби практикувате за да го добиете тој сон?
После пијана вечер, намести го саатот да те разбуди накај 9 часот сабајле.Стани, поврткај се наваму натаму 1 саат, касни кашкавал или пармезан ако имаш, па врати се на спиење.Кај мене делува 10 од 10. (y)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Еднаш ко мал ми се има случено ова, си праев што сакав во сонот, штета што ми се нема повторено истото, а многу сакам да го вратам пак, одлично чувство е. :)

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
После пијана вечер, намести го саатот да те разбуди накај 9 часот сабајле.Стани, поврткај се наваму натаму 1 саат, касни кашкавал или пармезан ако имаш, па врати се на спиење.Кај мене делува 10 од 10. (y)
А кечап на глава ставаш? Може туториал да направиш pls?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
А кечап на глава ставаш? Може туториал да направиш pls?
Не бе каков кечап, не заебавај сега и ти.Сериозно ти пишувам.Има триптофан многу во кашкавалот, а посебно во пармезанот.Триптофанот ти овозможува покрај што ке ти се луцидни соновите, да ти бидат и многу живи.Знам во еден сон, пола саат поминав чудејќи се како сонцето се прелива врз листовите на едно дрво. :D
Значи како што ти пишав направи, па кажи искуства.

Туториал - Испиј 5-6 пива скопски пред спиење.Намести алармот да те разбуди во 6 саатот.Стани, читни си кајгана, мајгана, во меѓувреме јади си пармезан.Легни да спиеш накај 7 саатот.
Satisfaction guaranteed. (y)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
деновиве повеќе спиев, а кога спијам прекувремено, сонувам побистри сонови. Не ми текнува на цел, но од почетокот уживав во море со огромни бранови.. а потоа одеднаш се најдов на висока зграда, во внатрешна страна (како шуплива), и стојам само на дрвени греди кои лесно се мрдаат. Бевме многу и имаше некоја брканица. Мене ми текна дека е сон. И решив да направам нешто што не сум направил. Беше толку високо, надоле погледот беше многу застрашувачки и ете ми го предизвикот.
Решив да скокнам доле, на цименто хаха. Не се мислев многу, имав страв ама сакав да го осетам чувството кога паѓаш од висока зграда, и скокнав исто ко да скокам во базен, и тоа со финта, нозете пред мене и наеднаш главата ми доаѓа надоле нозете горе. Чувството кога паѓаш беше НАЈУБАВО. хаха, и наеднаш лупнав на подот и ми се изгуби сликата. И одма ми текна на техниката spinning, врти кругови во место со телото и наеднаш пак се најдов горе на зградата ! И пак се фрлив.. и неколку пати го направив тоа се додека не се разбудив.
Луцидниве сонови се многу јака работа, kога знаеш да ги контролираш :)
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 23:43 ---
кога ќе станеш во 9 , испиј витамин б12 или може и дијезапам од 5 мg, резултати гарантирани :icon_mrgr:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
деновиве повеќе спиев, а кога спијам прекувремено, сонувам побистри сонови. Не ми текнува на цел, но од почетокот уживав во море со огромни бранови.. а потоа одеднаш се најдов на висока зграда, во внатрешна страна (како шуплива), и стојам само на дрвени греди кои лесно се мрдаат. Бевме многу и имаше некоја брканица. Мене ми текна дека е сон. И решив да направам нешто што не сум направил. Беше толку високо, надоле погледот беше многу застрашувачки и ете ми го предизвикот.
Решив да скокнам доле, на цименто хаха. Не се мислев многу, имав страв ама сакав да го осетам чувството кога паѓаш од висока зграда, и скокнав исто ко да скокам во базен, и тоа со финта, нозете пред мене и наеднаш главата ми доаѓа надоле нозете горе. Чувството кога паѓаш беше НАЈУБАВО. хаха, и наеднаш лупнав на подот и ми се изгуби сликата. И одма ми текна на техниката spinning, врти кругови во место со телото и наеднаш пак се најдов горе на зградата ! И пак се фрлив.. и неколку пати го направив тоа се додека не се разбудив.
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 23:43 ---

кога ќе станеш во 9 , испиј витамин б12 или може и дијезапам од 5 мg, резултати гарантирани :icon_mrgr:
Тешко е да заспиеш после пиење на витамин B6(не е Б12), ама ти пружа уште по вивидни соништа.Мене лично превземање контрола ми одеше малку потешко, ама научив да се контролирам(со триење на рацете во сонот, една од друга).Сепак после некое време, како што забележале и други луѓе, ликовите во сонот почнуваат да те напаѓаат(несвесното пробува да превземе контрола повторно) и тоа е едно ептен страшно искуство.
Мене најинтересно ми беше кога со раката поминав низ чаша со вода и можев да го осетам стаклото и водата во неа. :D

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Тешко е да заспиеш после пиење на витамин B6(не е Б12), ама ти пружа уште по вивидни соништа.Мене лично превземање контрола ми одеше малку потешко, ама научив да се контролирам(со триење на рацете во сонот, една од друга).Сепак после некое време, како што забележале и други луѓе, ликовите во сонот почнуваат да те напаѓаат(несвесното пробува да превземе контрола повторно) и тоа е едно ептен страшно искуство.
Мене најинтересно ми беше кога со раката поминав низ чаша со вода и можев да го осетам стаклото и водата во неа. :D
незнам мене кога ќе ми текне дека е сон, особено ако претходно сум се плашел од нешто одам и сите ги кршам од тепање хаха, они мене ќе ми се праат у мој сон, се рушам пред мене, незнаеш кој мерак ми се праи :pos:

јако е кога си хорни во сон, и бараш јака типка и ја ебеш пред сите (замисли у трговски у сред толпа) аххахах
најјако!

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
после година дена го имав вториот (делумен ) луциден сон , спонтано, бидејки решив пред неколку месеци да си водам Dream Journal, и сега пак ми го врати интересот код луцидните сонови и почнав да ја читам книгата Exploring the world of lucid dreaming, и се надевам ке имам еден целосен , подолг луциден сон во скоро време...

неколку пати до сега успевав само делумно, односно да ми трае неколку секунди или минута, и да те прашам дали занаеш што е фитната со тоа вртење кругови, затоа што кога ја пробав да ја направам , се разбудив во кревет вртејки се со кебето :D

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
после година дена го имав вториот (делумен ) луциден сон , спонтано, бидејки решив пред неколку месеци да си водам Dream Journal, и сега пак ми го врати интересот код луцидните сонови и почнав да ја читам книгата Exploring the world of lucid dreaming, и се надевам ке имам еден целосен , подолг луциден сон во скоро време...

неколку пати до сега успевав само делумно, односно да ми трае неколку секунди или минута, и да те прашам дали занаеш што е фитната со тоа вртење кругови, затоа што кога ја пробав да ја направам , се разбудив во кревет вртејки се со кебето :D
Вртењето кругови е да ти избега вниманието, да не се концентрираш премногу па да се разбудиш.Мене најдобро ми делува триење на дланките една од друга.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Вртењето кругови е да ти избега вниманието, да не се концентрираш премногу па да се разбудиш.Мене најдобро ми делува триење на дланките една од друга.
да прочитав за тоа со дланките, во следна можност ке го пробам...

а користите ли Reality checks , Dream signs ??

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
и да те прашам дали занаеш што е фитната со тоа вртење кругови, затоа што кога ја пробав да ја направам , се разбудив во кревет вртејки се со кебето :D
хахахах, епа, кога ќе почне да ти се губи сликата, и кога ќе приметиш дека може да се освестиш само замисли си дека се вртиш во кругови. Ти изгледа прекасно си го правел тоа.
Еве имало и други техники со триење на рацете, ама јас не сум го испробал тоа.

Финтата кај луцидните сонови е да ти текне не само дека е сон, туку да ти текне дека и се што сакаш можеш да направиш.

На пример мене првиот луциден сон ми беше уште кога бев ептен мал, можеби 8 год кога имав. Бев заглавен во сонот и сакав да се разбудам ама неможев, и ги молев вонземјаните во сонот да ми помогнат да се разбудам. И тие имале некоја машина за будење.. и божем сум се разбудил (fake awaking) like always хаха. Ама тогаш на пример јас не знаев дека можам да правам се во сонот. Не знаев дека јас го креирам сонот и од мене се зависи.

Ова е исто како во матрикс. Нео требаше да има самодоверба и да знае дека може што сака да прави. Тоа ти е исто како да имаш крила а да не знаеш зошто служат.

Потоа кога дознав повеќе за соновите, сум правел буквално се, од качување по згради, рушење џидови, летање, супер моќи , вадење на души (јуп и тоа го правев) набљудување на луѓето околу мене, го фатив првиот до мене и го гледав во зеница, го гледав небото да видам дали има некаква разлика (додека трае сонот нема никаква разлика во графиката) сум разговарал со други луѓе сфаќајќи дека тие се мојата подсвест и сум се анализирал себеси.

Е сега поради помалата свесност во текот на сонот отколку што имаме на јаве, ми се чини дека сонот постои само во минатото. И затоа го замислуваме помалку вивидно отколку реалноста, поради и фактот дека слабо го паметиме и многу работи одеднаш се менуваат.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
да али јас имам проблем со сфаќање дека сонувам , сега планирам да поработам на тие Reality checks , затоа што на пример скоро секој ден имам вивидни (не луцидни ) сонови, и кога ке се разбудам се си викам каков торко сум да не сфатам дека сонувам, бидејки беа целосно јасни во детали , а јас само посматрав, оставам сонот да ме води...

колку често иамте луцидни сонови и како ги актвирате?? позз

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
незнам јас не користам тоа обично ако имам вивиден сон, брзо ми текнува дека е сон а од каде сум сигурен појма немам :\

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Обожавам као ми се активира темата.

да прочитав за тоа со дланките, во следна можност ке го пробам...

а користите ли Reality checks , Dream signs ??
Никогаш не користам reality checks, увек заборавам на нив, не за друго
спонтано осеќам дека е сон
последниот пат сањав дека се движам по скали у зграда и видов зомби, и наместо да се исплашам јас бев као “ФАК ЈЕ ЗОМБИ, ЗНАЧИ ОВА Е СОН!“
и си замислив дека сум санџоку и требев зомбиња со каме-хаме бран, па се телепортирав ко на џампер филмот, па врска неам шо уше не праев, се џиткав од тераси и гаѓав доле на бандера да паднам на прсти и да задржам баланс хахахах....

најјако чуство е луциден сон, одамна неам сањано пошо не спијам редовно и увек сум преморен така да спиењето ми е само како за батерии пунење наспроти уживанција...ќе гледам да се вратам на патот кон луцидни соништа пак

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
За тоа си во право, графиката е иста како во вистинскиот живот, па дури и појачана затоа што се концентрираш на одредено нешто.Како например анализирање на лист од дрво. :D
Јас пак си имам мака со fake awakening, пошто од кошмар се будиш во друг кошмар, а и уште ако е луциден, а неможеш да се разбудиш или пак се будиш во уште еден сон.
Мене ми се десило буквално Инцептион, 3 левел сон, страшна работа. :confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom