Јави ми се на 075464-110. Јас имам плац за продавање.Дај луѓе пишете некоја локација, некој плац за градба на куќа...видете по комшии може некој продава плац до вас, во комшии .
Малку бизнис да се прави Ако продава некој плац за куќа нека прати информации и цена по ПП.
Каде се наоѓа и со сите документи е?Јави ми се на 075464-110. Јас имам плац за продавање.
Бараме сеуштеКупи некој или уште барате?
Кога ние баравме плацови наидовме во Општина Ѓорче на проблеми во Орман, Стопански двор и Волково од карактер Далноводи недислоцирани или без дислоцирани заштитни зони. Се откажавме од Ѓорче иако ни привлече внимание Кучково доста и доста имаше заинтересираност, ама лоша патна инфраструктура имаат, многу лоша. Случајно сопруг наиде на еден плац на Водно од мајка му одамна заборавен па таму градиме, ама не ми е по ќеиф, ми остана во памет еден плац во Трнодол ама немаше чист ИЛ. Мораме да финансираме изградба на пристапен пат и кога ќе се среди се сигурно ќе ми легне целата ситуација, засега уште сум неодлучна. Мада како се внесува мебел, како се средува двор, се повеќе се замислувам таму. Моментално живеам во Аеродром и ќе ми биде интересно освежување ова.Да ја освежам малку темава, Гледам сум ја отворил пред повеќе од 9 години па ме интересира дали нешто во меѓувреме се сменило (подобило или влошило).
Од она што го следам, Сопиште и Соње добија на атрактивност но Соње го следи проблемот со водоснабдување.
Пинтија и Драчево добиваат на вредност, иако не ми е јасно зошто, особено Пинтија.
Волково за жал останува пренатрупано и хаотично. Особено ми е жал за делот околу Лепенец.
Бардовци и Злокуќани продолжуваат со статусот на елитен дел, иако и таму нема баш најдобро планирање.
Не можам да коментирам за Радишани бидејќи не сум поминал поодамна - можеби некој ќе може да каже повеќе.
Би рекол дека за разлика од пред 9 години, сега и чистиот воздух е многу важен елемент во изборот на локација.
Како заклучок, изборот на добра локација за изградба на куќа во Скопје е навистина предизвик. Изгледа дека малку се води сметка за планирањето и има премногу куќи на мал простор со што се нарушува приватноста и комфорот.
Да, забележав дека Орман и Кучково стануваат атрактивни но се прашувам дали таму има училишта за децата или треба да се носат на училиште „во градот“?Кога ние баравме плацови наидовме во Општина Ѓорче на проблеми во Орман, Стопански двор и Волково од карактер Далноводи недислоцирани или без дислоцирани заштитни зони. Се откажавме од Ѓорче иако ни привлече внимание Кучково доста и доста имаше заинтересираност, ама лоша патна инфраструктура имаат, многу лоша. Случајно сопруг наиде на еден плац на Водно од мајка му одамна заборавен па таму градиме, ама не ми е по ќеиф, ми остана во памет еден плац во Трнодол ама немаше чист ИЛ. Мораме да финансираме изградба на пристапен пат и кога ќе се среди се сигурно ќе ми легне целата ситуација, засега уште сум неодлучна. Мада како се внесува мебел, како се средува двор, се повеќе се замислувам таму. Моментално живеам во Аеродром и ќе ми биде интересно освежување ова.
Орман има школо, Кучково не, во Орман одат децата или во Даме Груев и Ново село. И тоа ни беше едно од прашањата. Во Сопшиште живеат кумовите наши, на сопругот пријател од детство, зимо одење во Сопиште мене искрено ми е смрт, па секој ден тоа да го праам, не фала. Тоа калови, тоа снегови, мразови, не фала. Јас како дете сум живеела во Пржино, сеуште имам таму куќа која не ја користам бидејќи не ја сакам, а и моментално Пржино е таков хаос од изграденост и нула сообраќајна култура, не фала.Да, забележав дека Орман и Кучково стануваат атрактивни но се прашувам дали таму има училишта за децата или треба да се носат на училиште „во градот“?
Инаку Трнодол е одличен но безобразно скап.
За сега Сопиште ми изгледа најпривлечно, но само ако има пристап до градски водовод. Вода од бунарите не доаѓа во предвид.
а ја продаваш куќата ?Орман има школо, Кучково не, во Орман одат децата или во Даме Груев и Ново село. И тоа ни беше едно од прашањата. Во Сопшиште живеат кумовите наши, на сопругот пријател од детство, зимо одење во Сопиште мене искрено ми е смрт, па секој ден тоа да го праам, не фала. Тоа калови, тоа снегови, мразови, не фала. Јас како дете сум живеела во Пржино, сеуште имам таму куќа која не ја користам бидејќи не ја сакам, а и моментално Пржино е таков хаос од изграденост и нула сообраќајна култура, не фала.
Не, имам кираџии.а ја продаваш куќата ?