Пример, Тесла е досега незаменлив како научник и што придонел за човештвото - нема потомство, ниту пак сакал да има.
Не ти е малку залутана поентата?
Требаше на Зоки да му го реплицираш ова пошто мисли дека кој знае колкава филозофија е да направиш дете, а кога му велиш „Нати слепец очи“ за истата работа за која ме чита и која не може да ме разбери што пишам - ми вика фала не треба, убаво ми е вака.
Нека тера магарето, ама на тоа дете што го има со онај памет... налет. Си има убаво и каде и како да научи, го усмерив али одбира да е инаетлив, да е победник на форум во комуникација и да се направи шанкуре колку тоа е успешен татко итн итн итн. Толку од поштрошено време со него.
Ене гледаш, него всушност Владе некогаш го нашупчил на некоја тема и во секој 2 муабет на форумот го спомнува, иако Владе во комуникацијата помеѓу мене и Зоки никаде не беше предмет на дијалог - што значи, дијагноза пар екселанс.
Мене ме замеша во тема во која искрено појма си нема, му кажав зошто појма си нема и повторно лупа ко Максим по дивизија, нека му е, паметноме доста - јас кажав што кажав.
Затоа на луѓе кои се трчаат со заклучоци колку им е убаво дома или колку знаат или колку се силни и моќни (интелектуално, физички, финансиски, било како) отсекогаш сум им нудел бујрум, таму и таму живеам изволте ќе си ги мериме.
Досега мајка таков јунак не родила, чисто за инфо не затоа што не сакаат да го задоволат сељачкото во себе и да знаат како ми е приватно (или за било кого да знаат било што) туку затоа што длабоко во себе не се сигурни па мора тука да проектираат некоја сила и моќ пошто во реалниот живот ја немаат.
За таквите, доволно е да ги шутниш еднаш два пати и да продолжиш.
Доколку тоа не сфати дека го правам или сакаш да го извадиш од контекст со заклучоци како некој многу знаел, а каскал со праксата тогаш вервај мака ми е да се замарам и понатаму со дополнителни коментари од твоја страна пошто си го ценам времето кое го двојам на секоја една тема на форумот (дотаму е опаднат квалитетот на дискусија за да се замара човек дополнително).
За сето останато ене го аеродромот во Дортмунд, картите се топтан сосе багаж 50 еур, само еве гледаш полесно им е да лаат по форуми одошто да врзат мадињата и да соберат доблест и храброст па да те видат во очи, да видат како ти е, колку ти фаќа лејката, да свртите 5 муабети на 5-6 теми па да видат реално како е да наведниш глава кога соговорникот е и поначитан од тебе и има повеќе животно искуство и на крај да ја соберат опашката во газот и да си заминат.
Ќе си останеме сите тука форумски херои, тоа е, а како им е на некои по дома самите си знаат - само разликата е што некои длабоко во себе си ја караат мајката (од разни причини за кои сами се виновни), а другите во кои се вбројувам и јас се смеат на нивата душевна состојба - која всушност е да се ситат на туѓата „нереализираност“ додека самите блиштаат со разни пред сè психолошки неразрешени ситуации, а некои скраја и со дијагнози.
Секој со маката.
Кога од форумот беше набркан како лебарка од секоја 2 тема и на крај мораше да отвори „плажа“ за да има со кого да си прави муабет - искрено го сожалував. Уште повеќе ме нервираше фактот што некој сака од него да направи пример (тогашните модови) и да го банира дури и кога не треба заради тоа што не им се свиѓа што пишува.
Затоа и застанувам во принцип зад луѓе кои мислам дека од некоја причина или без некоја причина (сеедно) се обесправени. Таков сум карактерно, можда ми е предност можда ми е маана, не знам - кога како.
Дополнително, го сожалив пошто се чатали како имал дете, а гледам благе везе си нема што значи тоа дете правилно да го насочиш - а искрено според ставовите сака и се труди ама на погрешен начин го покажува тоа тука.
Дополнително пак на тоа, уште и се чатали со муабет за пред зграда (ко деца од трето одделение) јас имам точак - ти немаш и затоа не знаеш дека не треба на црвено да го возиш туку да застанеш, за нешто шо е комон сенс ми вади муабет од контекст ко мислиш Махатма Ганди да е отспротива па ми глуми лажна скромност.
Затоа коментарот и потрошеното време ми беше во стилот: „Седи. Одличен 1.“, пошто „знаењето“ кое го покажува на тема детски развој (која воопшто не ми е туѓа што приватно - мое и туѓи деца, што делумно на времето професионално, што литература во животот што сум читал и време потрошил на полето) е во најмала рака смешно и дискутабилно.
Такво поставување одозгора може да си прави пред зграда со рандом пензионери или ако има некој другар од детство па таквите гачки да му ги сфаќа како хумор и да си се тешат со „седи бе пеер, не ме знаеш“ муабети.
Развитокот на едно дете, особилно правилниот раст и развој не е нималку заебанција, напротив цела наука и му посочив каде да си го бара чарето оти искрено го сожалив, а и можда некој друг некогаш ќе прочита.
Во однос на делот што ти го коментираш, не му го знам ликот и делото тука низ годините пошто не ми бил интересен за да го пратам ама очигледно дека си има фалинки (како и сите ние де) само кај него се поистакнати ете.
Толку беше со замарање и со него (му кажав директно) пошто ако за сериозни работи не може да седниме да разговараме како два возрасни мажи и треба како тетки да се тегниме на кој му е поголем тогаш ексик - особено кога се работи за едно мало дете.
Класична дилајла, тоа е.
Можеби, не знам
Затоа не треба многу чаталење пошто кармата и курва и не знаеме на што ќе налепиме во животот.
Мада да иам сват ко овај ќе треба да се бесам на првата бандера