Ливадарки

Член од
22 август 2022
Мислења
613
Поени од реакции
1.906
Ретко кој со кола од над 60.000 евра нема решено станбено прашање. Кога ви одговара, се фаќате за исклучоци, а кога не, одма се вадите со демек тоа биле ретки случаеви.
Колку ги има што ги знам што џет сет живот фураат а од кирии не се куртулиле и едвај чекаат некоја пригода да се најадат и напијат. Сега можда не ги има толку ама рани 2000 ти, баеги такви случаи имаше.
И на речникот да пазиш малку, јас тебе лично не те нападнав, немој ни ти мене. И јас не тупам туку само си бранам став без вреѓање и досетки. А ме знаеш колку што јас дозволувам. Поентата се нашите мислења овде а не сме ние.

Башка од мојот покоен татко сме воспитани да не даваме многу на значај на чаламџии. Ни тој нејќеше чаламџики. Се надевам сега за покоен човек нема да паднеш ниско и за него некоја навреда да пишеш.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.071
Поени од реакции
2.566
Прво, без да ти навлезам во познавањето ама сето ова што го „проповедаш“ постои во науката и меѓу другото е гранка од развојната психологија, тажно е што ниту си прочитал ниту знаеш што ти зборам (според коментарот што ми го оставаш 2 пат по ред). ТОКМУ за тие работи што ти ги напиша као „тегнење за уши“ демек таткото дрн дрн дрн па дејди ишјуз после беа напишани со не толку многу зборови од мене во првиот коментар, а во вториот ти посветив доволно време да ти кажам дека тоа е цел еден дел од наука која не си ја спознал - за жал би рекол.

Ете, бидејќи мислам дека живееш во Скопје, би ти посоветувал да ја избараш Олга Мурџева Шкариќ, универзитетски професор во пензија и прекрасен човек (ако е жива, се надевам дека е и ги ужива сите придобивки кои ги нудат пензионерските денови), сопруга на Светомир Шкариќ и слободно да и кажиш дека развојната психологија е глупост и не ги тангира работите што ти кажав дека ги тангира и меѓу другото е ОЧЕ НАШ за секој еден кој сака да има правилен раст и развој на своето дете од колевка *(буквално) пошто има научни докажани тестови кои се користат за да го пратиш развојот на тоа дете од почетните месеци до понатаму во животот, па сè до тоа како гранка до каде и колку е поврзана со семејна психологија и колку и двете може да ти помогнат тебе како родител, а со тоа и на твоето дете.

Те повикувам освен цитирање со мене да го направиш и тоа, ќе ти се најде. Пошто не застанав да се цитирам конкретно со тебе за да „победам во дискусија“ или да извлечам поента - искрено ми е гајле за тоа, туку можеби и ти или некој што би прочитал би бил заинтересиран нешто да чепне од литература и наука и да си помогне себе си, со тоа на семејството, а секако причинско - последично и на потомството.

Не и кажувај само на Шкариќ дека нема веза Развојната психологија со развојот на едно дете оти може да ти се изнасмее во фаца, односно да ја навредиш - не вервам дека ќе ти се смее, културна е жената - сепак беше универзитетски професор, кога тоа нешто воопшто и значеше.

Друга работа, исто значајна, прашај ја дали некаде држи некакви предавања, дали воопшто може да се дојде до нејзина литература (пошто има и книги) или пак дали ќе сака да ти препорача литература соодветна според возраста на твоето чедо (не мора конкретно и само нејзина).

И повторно, ме заболе мене пајпата дали ќе ми се направиш паметен во следен коментар (пошто не ни планирам да се цитирам следно, од ретките моменти што сум на форумот овие се моите 2 центи во одредени теми, во други пишам од забава, а тоа е обично автомобилизам или нба) и исто не ми е гајле дали мислиш дека си го попил сето знаење на светот само затоа што имаш дете дома. За жал не е така, учиме додека сме живи - ете јас ништо не знам од одредени области и сè уште учам.
Ja i tvota cenerta prodfesorica Olga mnogu ubvo kje se razbereme, ona prvo nema da ripa so zaklucoci ko ti tuku kje skonta sho i zboram, deka mu e dzabe na Vlade da cita razvojna psihologija, kompulsivnosti se u pitanje i netrpelivost nabieni od mali noze. Ja i ona kje prodolzime ponatamu so analiza na Vlade kako primer za toa kaj lezi problemot, kolku jako bil tepan od majka mu, kaj bil tatko mu i taka natamu. Inaku nemoj drug pat da se falish sho si cital i koj znaesh, pokazi.

Имаш ли кола Зоки?
- Е супер ако имаш, со здравје да си ја возиш, а тоа колку знаеш да возиш и колку добар возач си БЛАГЕ ВЕЗЕ нема со прашањето и фактот дека си дошол до кола.
Сфаќаш сега?

Секој еден (освен ако не е инвалид во глата) можи да положи, да дојде до возачка, да заштеди за кола и да си мисли дека е следниот Шумахер или недај Боже Аритон Сена.

Така е и со децата. ;)
Лесно се прават, тешко се растат.
Gluposti. Nekoj sho nikad ne vozel ne moze da znae povekje za vozenje nego profi shofer so debelo iskustvo. Toa treba da ti e analogijata.
Shumaher moze kniga da napishe za vozenje a ti ako nikad ne si sednal zad volan dzabe kje mu ja citash, nema da imash koncept za sho on zbori.
Sfakjash sega?

Smali dozivljaj Generale i citaj malku po so razbiranje.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.162
Поени од реакции
23.656
Ти сметаш дека ливадарка не би прифатила понуда од некој со скапа кола?
Preprocitaj go materijalot, ne bidi proliv ko Zoki ;)
Автоматски споено мислење:

@Генерал dobro be so cel um najde krivi drini da ispravas so dezurniot sociopat i seksualen predator na forumot. Toj si ima edna i edinstvena zadaca na forumot, cela negova egzistencija tuka iako ubavo zasekerena i maskirana kako na sekoj dobar sociopat e da lovi emotivno drasnati zeni. Tolku, nisto drugo. Kako ne zaprimeti dosega ziti se :cautious:

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.334
Поени од реакции
7.699
Колку ги има што ги знам што џет сет живот фураат а од кирии не се куртулиле и едвај чекаат некоја пригода да се најадат и напијат. Сега можда не ги има толку ама рани 2000 ти, баеги такви случаи имаше.
Колку ги има такви, а колку ги има од тие другите? Сигурен сум дека овие вториве се побројни.
Тоа со кириите, има разни економски објаснувања, односно различни луѓе, различни карактери, различни сфаќања.

Штом сега можда ги немало толку многу како во 2000, значи сме согласни па немаше потреба за понатамошните делови од твоите постови.

лично не те нападнав, немој ни ти мене. И јас не тупам туку само си бранам став без вреѓање и досетки. А ме знаеш колку што јас дозволувам. Поентата се нашите мислења овде а не сме ние.
Одма жртва се направи, а јас ти напоменав дека досега твоите постови биле на место, бар овие неколку недели што имам налетано. Дека си различна од повеќето просечни девојки, значи сум те пофалил.
Баш за мислењето и се однесуваше мојот пост, односно непотребно беше. Мнозинството луѓе 90% што возат автомобили поскапи од 60.000 евра, решено им е станбеното прашање.

Башка од мојот покоен татко сме воспитани да не даваме многу на значај на чаламџии. Ни тој нејќеше чаламџики. Се надевам сега за покоен човек нема да паднеш ниско и за него некоја навреда да пишеш.
Бог да го прости, жива му фамилија.

Баш ради татко ти, имаш размислувања, сфаќања, кои се за пофалба, не знам ни од каде ти дојде потребата за овој дел да го напишеш.

Некои сакаат чаламџии и чаламџики, забавни им се, некои не, све е тоа личен избор, па пак ќе кажам, не гледам ништо лошо во тоа. Секој со својот избор треба да знае да се носи.

Preprocitaj go materijalot, ne bidi proliv ko Zoki ;)
Де бе па и ти. Многу лесно е прашањето, сметаш ли дека ливадарка, некоја над 35г, ако некој со поскапа кола и посвети внимание ќе го прифати или ќе си остане на своето, ливадарка.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.162
Поени од реакции
23.656
Де бе па и ти. Многу лесно е прашањето, сметаш ли дека ливадарка, некоја над 35г, ако некој со поскапа кола и посвети внимание ќе го прифати или ќе си остане на своето, ливадарка.
Ke ostani livadarka.

Член од
22 август 2022
Мислења
613
Поени од реакции
1.906
Море тупење, а не личеше на таква.
За овој дел ми беше. Непотребен го сметав оти никому така не му се обратив ниту пак омаловажив.
Паметам кај комшиката доаѓаше еден со бмв таков со златно ланче, ама не знаеше да отвори уста асален муабет да направи кај мајка му седеше на 41 година. Мислиш четврто одделение.
И памтам татко ми на мене и сестра ми рече, да знаете девојчиња утре друг ден на бацирака ваков во авлија нејќам да ми влезе.
Тој што му е поважна колата да му биде понова, од паметот да му биде на место, утре друг ден и жената може за помлада да ја смени за чалам, оти памет не му е важен. Малку можеби генерализираше Бог да го прости, ама си имал некое знаење, пошто и самиот го применуваше тоа. Две југа има сменето во животот иако имало период кога можел најнов модел на кола да вози. Но, него му беше дури и како срам да се луксузира и фали и зетовците не сакаше да му се такви. Нека биде со памет во глава, да можам уз ракија и мезе домаќински муабет да си направам. Типичен балкански татко, ние, чалам, само кога на рода треба да се помогне или зајми. Дури и тоа како некоја природна должност го правеше. :D Од деца ни е таа идеја во главата наметната да речеме пуштила корени.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.334
Поени од реакции
7.699
Ke ostani livadarka.
Верувај 90% од ливадарките веднаш ќе го прифатат таквиот. Ама ти кажав дека имаат конкуренција од помлади генерации, а тие со поскапи коли, колку толку знаат дека за повеќето жени важи правилото вредноста на вагината е како колата, односно опаѓа со годините.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.959
Поени од реакции
2.233
Кадешто сум моментално, кола е навистина товар и трошок ако немаш деца. Има 5 6 души што ги продадоа. Имам колешка со спротивно мислење на темата, она па вика нема шанси јас без кола да опстанам овде. Што значи ничие мислење не е погрешно, едноставно начин на живот, навики, местото кадешто колешкава живее е стварно терс во поглед на јавен превоз.
Трамваи, подземна железница и други средства на јавен сообраќај коишто ги избегнуваат гужвите на улиците се многу попрактична варијанта оти ако се потпреме на коли и автобуси, ќе тргаме на работа в зори и ќе стигнуваме дома ноќе. Секој своја математика си има според практичност на избори. Темава не е некој да се издига над некого.
Кола е во прашање. Потреба е, ама не секогаш и не за секого. Оние шо ѕвечкаат со кључевите по маса од кафич да скренат пажња пример го прават за чалам и ми се исти со наставничките шо лупаат со каменот од вереничкиот прстен по табла да воспосстават ред и мир во училница.
Има локации и ситуации каде кола не е потребна. Ако имаш фиксна работа (канцелариска) и живееш или во близина или има добар јавен транспорт, сите твои блиски се во јавна транспорт мрежа и имаш доволно места за разонода(паркови и зеленило, кафиќи, теретана или игралишта).

Кола ти дава слобода на движење, ти го зголемува обрачот за работни можности и ти дава повеќе опции.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.056
Поени од реакции
6.534
Кадешто сум моментално, кола е навистина товар и трошок ако немаш деца. Има 5 6 души што ги продадоа. Имам колешка со спротивно мислење на темата, она па вика нема шанси јас без кола да опстанам овде. Што значи ничие мислење не е погрешно, едноставно начин на живот, навики, местото кадешто колешкава живее е стварно терс во поглед на јавен превоз.
Трамваи, подземна железница и други средства на јавен сообраќај коишто ги избегнуваат гужвите на улиците се многу попрактична варијанта оти ако се потпреме на коли и автобуси, ќе тргаме на работа в зори и ќе стигнуваме дома ноќе. Секој своја математика си има според практичност на избори. Темава не е некој да се издига над некого.
Кола е во прашање. Потреба е, ама не секогаш и не за секого. Оние шо ѕвечкаат со кључевите по маса од кафич да скренат пажња пример го прават за чалам и ми се исти со наставничките шо лупаат со каменот од вереничкиот прстен по табла да воспосстават ред и мир во училница.
Јас купив половна кола поради фамилијарни причини (болест на член на фамилија) каде што такси и автобус едноставно немаа можност да завршат работа. После заминувањето на човекот од овој свет повторно сум на две столици околу колата, сосема е добро очувана ама некако е како да имаш уште еден човек во фамилија во однос на трошоци. Двојба. Некако сентиментално се приврзав поради настаните ама кога тогаш ќе треба да ја продадам, кост бенефит не излегува на арно. На жена ми и е мање битно дали имаме или немаме кола и онака немала некој позитивен став за коли, нешто како тостер или микровална и било лол.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.088
Поени од реакции
11.516
Ја верувам, ама има една поговорка. Теоријата е богатсво, но праксата е клучот за тоа богатсво. Едно е да знаеш, а друго е способен да го примениш знаењето - "знати и умети".
Пример, Владета Јеротиќ е супер да го слушаш, ама тој немал деца, па туку така не може да се примени секој негов совет.
Пример, Тесла е досега незаменлив како научник и што придонел за човештвото - нема потомство, ниту пак сакал да има.
Не ти е малку залутана поентата?
Требаше на Зоки да му го реплицираш ова пошто мисли дека кој знае колкава филозофија е да направиш дете, а кога му велиш „Нати слепец очи“ за истата работа за која ме чита и која не може да ме разбери што пишам - ми вика фала не треба, убаво ми е вака.

Нека тера магарето, ама на тоа дете што го има со онај памет... налет. Си има убаво и каде и како да научи, го усмерив али одбира да е инаетлив, да е победник на форум во комуникација и да се направи шанкуре колку тоа е успешен татко итн итн итн. Толку од поштрошено време со него.

Ене гледаш, него всушност Владе некогаш го нашупчил на некоја тема и во секој 2 муабет на форумот го спомнува, иако Владе во комуникацијата помеѓу мене и Зоки никаде не беше предмет на дијалог - што значи, дијагноза пар екселанс.
Мене ме замеша во тема во која искрено појма си нема, му кажав зошто појма си нема и повторно лупа ко Максим по дивизија, нека му е, паметноме доста - јас кажав што кажав.

Затоа на луѓе кои се трчаат со заклучоци колку им е убаво дома или колку знаат или колку се силни и моќни (интелектуално, физички, финансиски, било како) отсекогаш сум им нудел бујрум, таму и таму живеам изволте ќе си ги мериме.
Досега мајка таков јунак не родила, чисто за инфо не затоа што не сакаат да го задоволат сељачкото во себе и да знаат како ми е приватно (или за било кого да знаат било што) туку затоа што длабоко во себе не се сигурни па мора тука да проектираат некоја сила и моќ пошто во реалниот живот ја немаат.

За таквите, доволно е да ги шутниш еднаш два пати и да продолжиш.
Доколку тоа не сфати дека го правам или сакаш да го извадиш од контекст со заклучоци како некој многу знаел, а каскал со праксата тогаш вервај мака ми е да се замарам и понатаму со дополнителни коментари од твоја страна пошто си го ценам времето кое го двојам на секоја една тема на форумот (дотаму е опаднат квалитетот на дискусија за да се замара човек дополнително).

За сето останато ене го аеродромот во Дортмунд, картите се топтан сосе багаж 50 еур, само еве гледаш полесно им е да лаат по форуми одошто да врзат мадињата и да соберат доблест и храброст па да те видат во очи, да видат како ти е, колку ти фаќа лејката, да свртите 5 муабети на 5-6 теми па да видат реално како е да наведниш глава кога соговорникот е и поначитан од тебе и има повеќе животно искуство и на крај да ја соберат опашката во газот и да си заминат.

Ќе си останеме сите тука форумски херои, тоа е, а како им е на некои по дома самите си знаат - само разликата е што некои длабоко во себе си ја караат мајката (од разни причини за кои сами се виновни), а другите во кои се вбројувам и јас се смеат на нивата душевна состојба - која всушност е да се ситат на туѓата „нереализираност“ додека самите блиштаат со разни пред сè психолошки неразрешени ситуации, а некои скраја и со дијагнози.

Секој со маката.

@Генерал dobro be so cel um najde krivi drini da ispravas so dezurniot sociopat i seksualen predator na forumot. Toj si ima edna i edinstvena zadaca na forumot, cela negova egzistencija tuka iako ubavo zasekerena i maskirana kako na sekoj dobar sociopat e da lovi emotivno drasnati zeni. Tolku, nisto drugo. Kako ne zaprimeti dosega ziti se :cautious:
Кога од форумот беше набркан како лебарка од секоја 2 тема и на крај мораше да отвори „плажа“ за да има со кого да си прави муабет - искрено го сожалував. Уште повеќе ме нервираше фактот што некој сака од него да направи пример (тогашните модови) и да го банира дури и кога не треба заради тоа што не им се свиѓа што пишува.
Затоа и застанувам во принцип зад луѓе кои мислам дека од некоја причина или без некоја причина (сеедно) се обесправени. Таков сум карактерно, можда ми е предност можда ми е маана, не знам - кога како.

Дополнително, го сожалив пошто се чатали како имал дете, а гледам благе везе си нема што значи тоа дете правилно да го насочиш - а искрено според ставовите сака и се труди ама на погрешен начин го покажува тоа тука.
Дополнително пак на тоа, уште и се чатали со муабет за пред зграда (ко деца од трето одделение) јас имам точак - ти немаш и затоа не знаеш дека не треба на црвено да го возиш туку да застанеш, за нешто шо е комон сенс ми вади муабет од контекст ко мислиш Махатма Ганди да е отспротива па ми глуми лажна скромност.

Затоа коментарот и потрошеното време ми беше во стилот: „Седи. Одличен 1.“, пошто „знаењето“ кое го покажува на тема детски развој (која воопшто не ми е туѓа што приватно - мое и туѓи деца, што делумно на времето професионално, што литература во животот што сум читал и време потрошил на полето) е во најмала рака смешно и дискутабилно.
Такво поставување одозгора може да си прави пред зграда со рандом пензионери или ако има некој другар од детство па таквите гачки да му ги сфаќа како хумор и да си се тешат со „седи бе пеер, не ме знаеш“ муабети.
Развитокот на едно дете, особилно правилниот раст и развој не е нималку заебанција, напротив цела наука и му посочив каде да си го бара чарето оти искрено го сожалив, а и можда некој друг некогаш ќе прочита.

Во однос на делот што ти го коментираш, не му го знам ликот и делото тука низ годините пошто не ми бил интересен за да го пратам ама очигледно дека си има фалинки (како и сите ние де) само кај него се поистакнати ете.
Толку беше со замарање и со него (му кажав директно) пошто ако за сериозни работи не може да седниме да разговараме како два возрасни мажи и треба како тетки да се тегниме на кој му е поголем тогаш ексик - особено кога се работи за едно мало дете.

Класична дилајла, тоа е.

Оти предвреме се истрчуваш, може членот што ти го постави прашањето си бара сватови по мерка.
Можеби, не знам :D Затоа не треба многу чаталење пошто кармата и курва и не знаеме на што ќе налепиме во животот.
Мада да иам сват ко овај ќе треба да се бесам на првата бандера :D

Последно уредено:
Член од
17 септември 2022
Мислења
1.071
Поени од реакции
2.566
Пример, Тесла е досега незаменлив како научник и што придонел за човештвото - нема потомство, ниту пак сакал да има.
Требаше на Зоки да му го реплицираш ова пошто мисли дека кој знае колкава филозофија е да направиш дете, а кога му велиш „Нати слепец очи“ за истата работа за која ме чита и која не може да ме разбери што пишам - ми вика фала не треба, убаво ми е вака.

Нека тера магарето, ама на тоа дете што го има со онај памет... налет. Си има убаво и каде и како да научи, го усмерив али одбира да е инаетлив, да е победник на форум во комуникација и да се направи шанкуре колку тоа е успешен татко итн итн итн. Толку од поштрошено време со него.

Ене гледаш, него всушност Владе некогаш го нашупчил на некоја тема и во секој 2 муабет на форумот го спомнува, иако Владе во комуникацијата помеѓу мене и Зоки никаде не беше предмет на дијалог - што значи, дијагноза пар екселанс.
Мене ме замеша во тема во која искрено појма си нема, му кажав зошто појма си нема и повторно лупа ко Максим по дивизија, нека му е, паметноме доста - јас кажав што кажав.

Затоа на луѓе кои се трчаат со заклучоци колку им е убаво дома или колку знаат или колку се силни и моќни (интелектуално, физички, финансиски, било како) отсекогаш сум им нудел бујрум, таму и таму живеам изволте ќе си ги мериме.
Досега мајка таков јунак не родила, чисто за инфо не затоа што не сакаат да го задоволат сељачкото во себе и да знаат како ми е приватно (или за било кого да знаат било што) туку затоа што длабоко во себе не се сигурни па мора тука да проектираат некоја сила и моќ пошто во реалниот живот ја немаат.

За таквите, доволно е да ги шутниш еднаш два пати и да продолжиш.
Доколку тоа не сфати дека го правам или сакаш да го извадиш од контекст со заклучоци како некој многу знаел, а каскал со праксата тогаш вервај мака ми е да се замарам и понатаму со дополнителни коментари од твоја страна пошто си го ценам времето кое го двојам на секоја една тема на форумот (дотаму е опаднат квалитетот на дискусија за да се замара човек дополнително).

За сето останато ене го аеродромот во Дортмунд, картите се топтан сосе багаж 50 еур, само еве гледаш полесно им е да лаат по форуми одошто да врзат мадињата и да соберат доблест и храброст па да те видат во очи, да видат како ти е, колку ти фаќа лејката, да свртите 5 муабети на 5-6 теми па да видат реално како е да наведниш глава кога соговорникот е и поначитан од тебе и има повеќе животно искуство и на крај да ја соберат опашката во газот и да си заминат.

Ќе си останеме сите тука форумски херои, тоа е, а како им е на некои по дома самите си знаат - само разликата е што некои длабоко во себе си ја караат мајката (од разни причини за кои сами се виновни), а другите во кои се вбројувам и јас се смеат на нивата душевна состојба - која всушност е да се ситат на туѓата „нереализираност“ додека самите блиштаат со разни пред сè психолошки неразрешени ситуации, а некои скраја и со дијагнози.

Секој со маката.

Кога од форумот беше набркан како лебарка од секоја 2 тема и на крај мораше да отвори „плажа“ за да има со кого да си прави муабет - искрено го сожалував. Уште повеќе ме нервираше фактот што некој сака од него да направи пример (тогашните модови) и да го банира дури и кога не треба заради тоа што не им се свиѓа што пишува.
Затоа и застанувам во принцип зад луѓе кои мислам дека од некоја причина или без некоја причина (сеедно) се обесправени. Таков сум карактерно, можда ми е предност можда ми е маана, не знам - кога како.

Дополнително, го сожалив пошто се чатали како имал дете, а гледам благе везе си нема што значи тоа дете правилно да го насочиш - а искрено според ставовите сака и се труди ама на погрешен начин го покажува тоа тука.
Дополнително пак на тоа, уште и се чатали со муабет за пред зграда (ко деца од трето одделение) јас имам точак - ти немаш и затоа не знаеш дека не треба на црвено да го возиш туку да застанеш, за нешто шо е комон сенс ми вади муабет од контекст ко мислиш Махатма Ганди да е отспротива па ми глуми лажна скромност.

Затоа коментарот и потрошеното време ми беше во стилот: „Седи. Одличен 1.“, пошто „знаењето“ кое го покажува на тема детски развој (која воопшто не ми е туѓа што приватно - мое и туѓи деца, што делумно на времето професионално, што литература во животот што сум читал и време потрошил на полето) е во најмала рака смешно и дискутабилно.
Такво поставување одозгора може да си прави пред зграда со рандом пензионери или ако има некој другар од детство па таквите гачки да му ги сфаќа како хумор и да си се тешат со „седи бе пеер, не ме знаеш“ муабети.
Развитокот на едно дете, особилно правилниот раст и развој не е нималку заебанција, напротив цела наука и му посочив каде да си го бара чарето оти искрено го сожалив, а и можда некој друг некогаш ќе прочита.

Во однос на делот што ти го коментираш, не му го знам ликот и делото тука низ годините пошто не ми бил интересен за да го пратам ама очигледно дека си има фалинки (како и сите ние де) само кај него се поистакнати ете.
Толку беше со замарање и со него (му кажав директно) пошто ако за сериозни работи не може да седниме да разговараме како два возрасни мажи и треба како тетки да се тегниме на кој му е поголем тогаш ексик - особено кога се работи за едно мало дете.

Класична дилајла, тоа е.

Можеби, не знам :D Затоа не треба многу чаталење пошто кармата и курва и не знаеме на што ќе налепиме во животот.
Мада да иам сват ко овај ќе треба да се бесам на првата бандера :D
Ti se izvinuvam, nemav namera da ja donesam vo prashanje tvojata strucnost tuku da ponesam odgovornost za sopstvenite neuspesi. Ti posakuvam eden den Olga da te pogledne i da se pocuvstvuva gorda na tebe a za mene i ostanatite da bidesh inspiracija no ne na forum tuku vo realnosta.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.334
Поени од реакции
7.699
Не сфатив каква е поврзаноста на Тесла со тоа дека си начитан врска психологија за деца и праксата, но со самото тоа што го спомна Тесла баш ја потврдуваш мојата поента, а тоа е, праксата е побитна од теоријата. Тесла мислам дека не бил многу начитан, како и многу други генијалци.
Ти го спомнав и Јеретиќ, кој има добро совети, ама кога се работи за луѓе, деца, не сме сите по ист калап правени, не сме сите со ист карактер родени па плукни залепи решението. Едно е да знаеш, но тешкото е како во реалниот живот да постапиш за да дојдеш до посакуваниот резултат.

Доколку тоа не сфати дека го правам или сакаш да го извадиш од контекст со заклучоци како некој многу знаел, а каскал со праксата тогаш вервај мака ми е да се замарам и понатаму со дополнителни коментари од твоја страна пошто си го ценам времето кое го двојам на секоја една тема на форумот (дотаму е опаднат квалитетот на дискусија
Искрено, нит ве пратам што си правите, ниту па донесов заклучок дека умееш или не умееш, ниту па барам да ми докажеш, секој за себе си е лично одговорен. Туку само споделив за сите на форумот, дека не е само колку знаеме, туку на себе да си покажеме и дека умееме.

Јасно ми е зашто ти е краток фитилот, ама професорката што ја спомна и сличните на неа, верувам дека немале толку краток фитил, односно не удирале со вереничкиот прстен по таблата.

Со @Goyathlayyy се согласувам врска улогата на мажот, но мажите последни 100 години многу потфрливме, дозволивме да се растури општеството, за што полесно да дојдеме до вагина. Непотребно, што би рекол Шапел, оти на пазарот на вагини има инфлација.
Овие ливадаркиве може ќе успеат да се поднамали инфлацијата, кој да ти знае.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.162
Поени од реакции
23.656
Верувај 90% од ливадарките веднаш ќе го прифатат таквиот. Ама ти кажав дека имаат конкуренција од помлади генерации, а тие со поскапи коли, колку толку знаат дека за повеќето жени важи правилото вредноста на вагината е како колата, односно опаѓа со годините.
Da ne se povtorvame, a i ne mesaj livadarka so materijalistka ,aj da ne velam sponzorusa, nemaat dopirni tocki edni so drugi.

Ne e bitno socijalen status, bogati ili siromasni, imaat kariera ili ne, ja zaminaja trieskata, kupija kuce, tolku od niv. Pisi propalo.

Kajgana Shop

На врв Bottom