Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

  • Да

  • Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

  • Не

  • Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија


Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
24 октомври 2013
Мислења
7.998
Поени од реакции
10.669
Сите вие за Левица сте граѓани на Република Македонија и сите сте еднакви.
Ќе служите војска. Таму маренда ќе делите а после војска и пријателство.
Го имам видено Димитар неколку пати на ораторска, кога сум во можност одам. Мало човече, не верувам дека тој би можел да држи пушка искрено, можеби некој женски пиштол, ама пушка тешко. Не можам да го замислам како војник. Имаш негови слики од војска?
 
Член од
24 март 2010
Мислења
12.907
Поени од реакции
18.763
Значи поентата на АА им е процентот на Албанци на кои им се издадени лични карти да биде помал од процентот на Албанци на попис? Не ми се верува искрено да си пукаат во колено, сепак не се поглупи од нас.
Не, во моментот кога ќе се поврзат матичните броеви со етникум, ќе може во пола саат да се извади статистика колку луѓе, од кои етникум се надвор од државава. И ќе може многу лесно да се каже, на ниво на Македонија, х Македонци, y Албанци и z Турци не се во државава толку и толку месеци. Истото ќе може на ниво на општина, населба, село, улица.

И предлогот на Груевски беше тој податок да се додаде во базата, и луѓето при вадење на нареден документ да бидат прашани. ДУИ беше бурно против тоа. Сега гледам дека од Беса истиов предлог го ребрендирале во патриотска форма, во која додаваат поле во документот, не само во база, и му го одземаат маневарскиот простор на ДУИ.

Тоа со процентот сакаат да го решат на друг начин. https://360stepeni.mk/video-zijadin-sela-ke-initsira-ustavni-izmeni-albanskiot-da-ne-se-narekuva-jazik-na-20-otsto/
 
Член од
1 јули 2020
Мислења
312
Поени од реакции
1.258
Не, не се сите што живеат во државата Македонци. Македонец е национален, не е регионален идентитет. Албанците од Македонија НЕ СЕ Македонци. Тие се македонски Албанци.

Приказнава што ја продавате е бугарска и е милион пати полоша по македонскиот идентитет од педесет како Заев. Го прави терминот Македонец еднаков на мрсул. И јас, и Ахмети, и Али Паша, и Мустафа Кемал Ататурк сме биле Македонци. Ебаве левичарската шизофренија...
И кај ти рече тој на што му одговараш дека Македонец е регионален идентитет? Ти рече дека секој државнин на Република Македонија е Македонец, зошто Република Македонија е држава на Македонскиот народ. Што Питу Гули да не ќе треба да го славиме како Влашки херој?

Како бе нема една асална држава на светот со етничи информации во лична карта, само ете на вас од ДПНЕ ви текна тој патриотски чин?

А приказната која ти ја продаваш е ДУИ приказната каде што целта е комплетно цивилициско уназадување до ситно енто-племенски заедници во цврста рака на локални феудалци. Изгледа на вас во ДПНЕ ви се засвиѓа како ДУИ се одржува на власт 20 години па решивте и врз сопствениот народ да го правите истото. А како што си призна подолу единствената цел на сето ова е, удоволување на БЕСА и АА за ДПНЕ да се докопа до фотељи.

Замирисаа кожните фотељи и да можете последниве 2 дена и од ѕидови ќе почнете да излегувате и да се борите шиптaрите да се пишат шиптaри во лична карта. Патетика.
 
Последно уредено:
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.557
Поени од реакции
17.484
Не, во моментот кога ќе се поврзат матичните броеви со етникум, ќе може во пола саат да се извади статистика колку луѓе, од кои етникум се надвор од државава. И ќе може многу лесно да се каже, на ниво на Македонија, х Македонци, y Албанци и z Турци не се во државава толку и толку месеци. Истото ќе може на ниво на општина, населба, село, улица.

И предлогот на Груевски беше тој податок да се додаде во базата, и луѓето при вадење на нареден документ да бидат прашани. ДУИ беше бурно против тоа. Сега гледам дека од Беса истиов предлог го ребрендирале во патриотска форма, во која додаваат поле во документот, не само во база, и му го одземаат маневарскиот простор на ДУИ.

Тоа со процентот сакаат да го решат на друг начин. https://360stepeni.mk/video-zijadin-sela-ke-initsira-ustavni-izmeni-albanskiot-da-ne-se-narekuva-jazik-na-20-otsto/
Значи кратко кажано ќе можат AA да тврдат дека толку и толку посто Албанци реално живеат во Македонија заради деструктивните политики на ДУИ, но по попис пак ќе стои повисока бројка. :D
Е сега со овој закон, ако не се федерализираме за 10 години здравје и со Македонски партии кои би соработувале можеме да изгласаме Европски закон за попис и нема мрдање ако бројките им се намалат. Секако дека ова сценарио можеше да бидне и на овој попис, па може и пред идниот во 2031 да викаме дека за 10 години ќе бидне намалувањето на бројката. :D
 
Член од
1 јули 2020
Мислења
312
Поени од реакции
1.258
Значи поентата на АА им е процентот на Албанци на кои им се издадени лични карти да биде помал од процентот на Албанци на попис? Не ми се верува искрено да си пукаат во колено, сепак не се поглупи од нас.
Приказни за мали деца, единствената причина за сето ова е што ДПНЕ намирисаа власт и сега да им дадат шиптaрите и федерализација ќе потпишат. Единствената мотивација им е борба за гола власт, оваквиве аргументи бази ќе споредувале, ќе се покажувало колку малку албанци има, ќе стоело Македонци на некој официјален документ се приказни за мали деца.

Со 63 пратеника они ја напунија владата со на ДУИ кадри, Кичево и Струга им ги дадоа комплетно под контрола, попис прекинаа за на ДУИ атер, потоа и си потпишаа Пржински договор, ги наместија луѓето за 27ми април и ја предадоа државата на Заев. За референдумот преќутеа, дадоа 8 пратеника, последниот грабеж на избори ги немаше нигде. Али сега последниве 2-3 дена одеднаш личната карта стана најважна работа на светот и секој против законот е предавник на македонската кауза.
 
Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
12.907
Поени од реакции
18.763
И кај ти рече тој на што му одговараш дека Македонец е регионален идентитет? Ти рече дека секој државнин на Република Македонија е Македонец, зошто Република Македонија е држава на Македонскиот народ. Што Питу Гули да не ќе треба да го славиме како Влашки херој?

А приказната која ти ја продаваш е ДУИ приказната каде што целта е комплетно цивилициско уназадување до ситно енто-племенски заедници во цврста рака на локални феудалци. Изгледа на вас во ДПНЕ ви се засвиѓа како ДУИ се одржува на власт 20 години па решивте и врз сопствениот народ да го правите истото. А како што си призна подолу единствената цел на сето ова е, удоволување на БЕСА и АА за ДПНЕ да се докопа до фотељи.

Замирисаа кожните фотељи и да можете последниве 2 дена и од ѕидови ќе почнете да излегувате и да се борите шиптaрите да се пишат шиптaри во лична карта. Патетика.
Ако секој државјанин на Република Македонија (непостоечка веќе) е Македонец, тогаш Македонец е регионален идентитет. Не знам какви Македонци сте вие, и не ме интересира искрено, ама за тие на кои јас припаѓам, Македонец нема врска со државјанство. Утре и државата да ја нема, ние пак ќе бидеме Македонци.

И конечно, фино што се покажа дека идеите зад блокирање на законов се идеолошки. Дека немаат никаква врска со некаква практична заштита од некаква опасност, туку некакви шизофрении за цивилизациска доминација. Таму не ви се мешам, левичар и шизофреник се синоними.
Значи кратко кажано ќе можат AA да тврдат дека толку и толку посто Албанци реално живеат во Македонија заради деструктивните политики на ДУИ, но по попис пак ќе стои повисока бројка. :D
Е сега со овој закон, ако не се федерализираме за 10 години здравје и со Македонски партии кои би соработувале можеме да изгласаме Европски закон за попис и нема мрдање ако бројките им се намалат. Секако дека ова сценарио можеше да бидне и на овој попис, па може и пред идниот во 2031 да викаме дека за 10 години ќе бидне намалувањето на бројката. :D
Ако гледаш албански дебатни емисии, ќе видиш дека доминантната критика кон ДУИ е “ако се толку патриоти, зошто тогаш Албанци ја напуштаат државата дупло повеќе од Македонци“. Настрана од тоа, нема ниту една теза што им држи вода. И екс ДПА (во сите нејзини денешни форми) се би дала да може со бројки да ја потврди тезата.
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.557
Поени од реакции
17.484
Приказни за мали деца, единствената причина за сето ова е што ДПНЕ намирисаа власт и сега да им дадат шиптaрите и федерација ќе потпишат. Единствената мотивација им е борба за гола власт, оваквиве аргументи бази ќе споредувале, ќе се покажувало колку малку албанци има, ќе стоело Македонци на некој официјален документ се приказни за мали деца.

Со 63 пратеника они ја напунија владата со на ДУИ кадри, Кичево и Струга им ги дадоа комплетно под контрола, попис прекинаа за на ДУИ атер, потоа и си потпишаа Пржински договор, ги наместија луѓето за 27ми април и ја предадоа државата на Заев. За референдумот преќутеа, дадоа 8 пратеника, последниот грабеж на избори ги немаше нигде. Али сега последниве 2-3 дена одеднаш личната карта стана најважна работа на светот и секој против законот е предавник на македонската кауза.
Ама и другото објаснување не е баш јасно. Како би помогнало ако пишува на лична карта етничка припадност за федерализација? Остави ти Питу Гули приказни, ние веќе фунцкионираме на проценти. Мора 20% од избраните кандидати на Академија за судии и обвинители да бидат Албанци, 66% Македонци и останатите од другите заедници без разлика кој колку поени освоил при тестирањата.
 
Член од
24 октомври 2013
Мислења
7.998
Поени од реакции
10.669
Ама и другото објаснување не е баш јасно. Како би помогнало ако пишува на лична карта етничка припадност за федерализација? Остави ти Питу Гули приказни, ние веќе фунцкионираме на проценти. Мора 20% од кандидатите на Академија да бидат Албанци, 66% Македонци и нешто ситно од останатите без разлика кој колку поени освоил при тестирањата.
А зошто мора етничкиот критериум да биде пресуден? Некој 2 збора што едвај знае да сврзе добива работа! Еве последно што беше, за претседател на Врховен, Беса Адеми, како голем критериум било тоа што таа била жена! Дајман Манчевски исто имаше таква слична изјава, каде тој би поддржал жена пред маж на одредена раководна функција! Треба најдобриот кандидат да се одбере.

Кај нас клучните поени се добиваат на интервјуто за работа (15), тука се прави големата разлика и изборот. Зборувам за оние кои добиваат работа во јавната администрација! Џабе ти се сите способности, знаења и вештини ако не си на добитникот список. Само оние кои се на тие списоци сакаат да живеат во вакво општество. Но треба да гарантираат 20 гласачи. А1 ги провали еднаш Вмро, прашање на време е кога некој ќе ги провали Сдсм.

Ако сакаш комуњарско инсајдерско инфо за нивната тајна операција: Пајажина. :ROFLMAO:
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.557
Поени од реакции
17.484
А зошто мора етничкиот критериум да биде пресуден? Некој 2 збора што едвај знае да сврзе добива работа! Еве последно што беше, за претседател на Врховен, Беса Адеми, како голем критериум било тоа што таа била жена! Дајман Манчевски исто имаше таква слична изјава, каде тој би поддржал жена пред маж на одредена раководна функција! Треба најдобриот кандидат да се одбере.

Кај нас клучните поени се добиваат на интервјуто за работа (15), тука се прави големата разлика и изборот. Зборувам за оние кои добиваат работа во јавната администрација! Џабе ти се сите способности, знаења и вештини ако не си на добитникот список. Само оние кои се на тие списоци сакаат да живеат во вакво општество. Но треба да гарантираат 20 гласачи. А1 ги провали еднаш Вмро, прашање на време е кога некој ќе ги провали Сдсм.

Ако сакаш комуњарско инсајдерско инфо за нивната тајна операција: Пајажина. :ROFLMAO:
Друже дамблдор мене ми е све јасно, ама законот за државни службеници и за судство, како и врпочем Уставот е така склопен. Зошто, не зошто тоа е така. Кога се пријавуваш за работа државно мораш да пополниш образец во кој ја пишуваш својата националност. И тоа не од тоа што така им текнало, туку заради процентот кој мора да биде запазен, од 20% Албанци во државни институции.
 
Член од
24 март 2010
Мислења
12.907
Поени од реакции
18.763
Кај нас клучните поени се добиваат на интервјуто за работа (15), тука се прави големата разлика и изборот. Зборувам за оние кои добиваат работа во јавната администрација!
Уште ли има луѓе што се замараат со ова?
 
Член од
24 октомври 2013
Мислења
7.998
Поени од реакции
10.669
Друже дамблдор мене ми е све јасно, ама законот за државни службеници и за судство, како и врпочем Уставот е така склопен. Зошто, не зошто тоа е така. Кога се пријавуваш за работа државно мораш да пополниш образец во кој ја пишуваш својата националност. И тоа не од тоа што така им текнало, туку заради процентот кој мора да биде запазен, од 20% Албанци во државни институции.
Не, туку има и отворен оглас само за Турчин со таков и таков образовен профил (пример). Кај го има тоа? Ако јас не сум Турчин, а има и еден повисок степен на образование, моите раце се врзани. Сега, да, пишуваш како што ти е мерак. Ако се бара Турчин, ти си Турчин. :D
Уште ли има луѓе што се замараат со ова?
Да. Го објаснувам процесот на избор. Џабе тест, џабе оценка/поени за познавање јазик и компјутерски вештини.

Сѐ е политизирано и тоа е голем проблем.
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.557
Поени од реакции
17.484
Не, туку има и отворен оглас само за Турчин со таков и таков образовен профил (пример). Кај го има тоа? Ако јас не сум Турчин, а има и еден повисок степен на образование, моите раце се врзани. Сега, да, пишуваш како што ти е мерак. Ако се бара Турчин, ти си Турчин. :D

Да. Го објаснувам процесот на избор. Џабе тест, џабе оценка за познавање јазик и компјутерски вештини.

Сѐ е политизирано и тоа е голем проблем.
Има еден договор се вика Рамковен или Охридски. Врз основа на тој Договор кој е спомнат во Преамбулата и вметнат во Уставот е формирано тело Секретаријат за спроведување на Рамковен договор кој ги одобрува идните вработувања во државен/јавен сектор процентуално по етничка основа. Знам, противпазарно, противуставно и против милион меѓународни ратификувани од РМ конвенции е ова и нема логика компетенции да се поврзуваат со етничка припадност и го нема ова никаде во Европа и пошироко, но тоа е тоа.
 
Член од
24 март 2010
Мислења
12.907
Поени од реакции
18.763
Има еден договор се вика Рамковен или Охридски. Врз основа на тој Договор кој е спомнат во Преамбулата и вметнат во Уставот е формирано тело Секретаријат за спроведување на Рамковен договор кој ги одобрува идните вработувања во државен/јавен сектор процентуално по етничка основа. Знам нема логика компетенции со етничка припадност и го нема ова никаде во Европа и пошироко, но тоа е тоа. Американска работа. :D
Ништо страшно, претставка до Уставен, и решен проблем. :D
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.557
Поени од реакции
17.484
Ништо страшно, претставка до Уставен, и решен проблем. :D
Рака на срце противуставно е вработувањето уште од донесувањето на Уставот во 1991. Само што сега партиската дискриминација е надградена со етничка.
 
Член од
24 октомври 2013
Мислења
7.998
Поени од реакции
10.669
Има еден договор се вика Рамковен или Охридски. Врз основа на тој Договор кој е спомнат во Преамбулата и вметнат во Уставот е формирано тело Секретаријат за спроведување на Рамковен договор кој ги одобрува идните вработувања во државен/јавен сектор процентуално по етничка основа. Знам, противпазарно, противуставно и против милион меѓународни ратификувани од РМ конвенции е ова и нема логика компетенции да се поврзуваат со етничка припадност и го нема ова никаде во Европа и пошироко, но тоа е тоа.
Истиот тој договор морав да го бранам на една дебата. Основен аргумент е застапеноста на Албанците пред тој договор во одредени министерства (некаде е и промил или до 5%). Со тој договор им се дава активна политичка моќ. Самите административци гласаат за одредена партија која ги ставила на тоа работно место. Аргумент минус образовниот профил кој веќе е надокнаден со нивните универзитети (пред сѐ тој во Тетово).

Не сакам многу да се мешам во домашната политичка сцена, ама не можам да се воздржам на глупостите на Борат. Зошто нема модератори на овој подфорум? :(
 

Kajgana Shop

На врв Bottom