ЛИКВИДАТОР на фирма - откажување ?

Член од
17 февруари 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Поздрав до членовите на Кајгана.
Се надевам на помош од искусни правници.

Еве го проблемот
Се водам како Директор на АД што 7-8 години не функционира и не работи, иако правно постои.Пред 3 години сум назначен од судот ( без никаква согласност) за ликвидатор на друштвото.
Во моментов имам проблем што неможам да се пријавам во Завод како невработен.
Значи, 1. како да се избришам од Централен Регистер како одговорно лице на друштвото, и 2. како да се откажам од ликвидатор, бидејки не сакам да имам ништо со тоа.
Доколку може да ми помогнете со совет или да ми посочите адвокат, би Ви бил благодарен.
Поздрав

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522

Еве го проблемот
Се водам како Директор на АД што 7-8 години не функционира и не работи, иако правно постои.Пред 3 години сум назначен од судот ( без никаква согласност) за ликвидатор на друштвото.
Значи, 1. како да се избришам од Централен Регистер како одговорно лице на друштвото, и 2. како да се откажам од ликвидатор, бидејки не сакам да имам ништо со тоа.
Доколку може да ми помогнете со совет или да ми посочите адвокат, би Ви бил благодарен.
Поздрав
ne mi e jasno kako moze ova da se desi vaka??? bez tvoja soglasnost ?????????

Член од
17 февруари 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Добив некоја информација дека Судот автоматски ги поставувал уравителот или директорот како ликвидатори.
Работата е бидејки не се разбирам во право, доколку сакам да ја истерам ликвидацијата би ми требало ангажирање на правник, потоа сметководител што би требало да ги платам од џеб.
Затоа и досега целата работа мирува ( ликвидацијата е во 2007 )

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882

Еве го проблемот
Поздрав
Мораш да завршиш со тоа сакал или не , Мораш да ја леквидираш фирмата.
Друга опција ти е психијатар, и документ проценка дека не си умствено и здравствено способен да ја извршуваш таа функција, и дека тоа штетно влијае на твоето здравје. Односно да ти дадат документ дека си луд како ѕвоно :)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Мораш да завршиш со тоа сакал или не , Мораш да ја леквидираш фирмата.
Друга опција ти е психијатар, и документ проценка дека не си умствено и здравствено способен да ја извршуваш таа функција, и дека тоа штетно влијае на твоето здравје. Односно да ти дадат документ дека си луд како ѕвоно :)
Ова не е опција, зошто тешко дека ќе најде работа потоа.

А зошто си морал да чекаш 3ипол години од назначувањето на функцијата ликвидатор?

Kajgana Shop

На врв Bottom