Кујната на Иванов --> 160.000 евра

M

marsovka

Гостин
Марсовка значи сум работел во реномиран ресторан, и тоа доста успешен ресторан во градов и знам работите како се одвиваат по рестораниве.Ако еден ресторан прави добри вегетеријана макарони, или тортелини фунги, тогаш верувај дека муштеријата (па и Иванов) ќе ги стави на прво место тортелините или макароните него ли оваа изјава.Искрено јас ќе ја разберев сета оваа врева ако владата му купила со пари од народот на Иванов кујна вредна 160 000 евра но таа е купена за претседателската резиденција, значи Иванов кога ќе си замине нема да ја носи во гроб, или пак дома, ќе остане тука, а тоа значи дека ако идниот претседателски мандат го добие кандидат на ДУИ, на СДСМ, на ДПА, или пак на ДОМ (ова се се примери) таа кујна ќе ја користи тој што го добил мандатот а Иванов ќе си замине само со облеката што му седи по плакарите.
Чисто сомневам со ова однесување на владата дека така ќе биде

Иначе вревата се дига бидејќи сме у сред криза +владава го отупе со тоа дека не крадат другите крадат и секоја дебата завршува тука

а од друга страна гледаме се трошат пари ко луди,да не збориме дека еден дел од тие пари може отишол у нечиј џеб

И јеби га признавам дел од оваа врева и е медиумски крената

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Кај реков дека ги бранам, јас само кажав дека ова е долгорочна инвестиција која не се однесува само на Иванов, туку и на идните Претседатели на Републикава. Нема да се осудувам да кажувам дали вредела или не потрошената сума бидејќи не сум експерт да проценам дали реално вреди опремата за кујната а немам ни податоци за истите трошоци во соседните земји.
Јас само сум згозена од начините со кои медиумите се обидуваат да ги искриват нештата без никакви аргументи.
Без разлика дали да беше претседател Бранко, Фрчко или незнам уште кој, доколку средствата се оправдано потрошени, нема што да се бунам, па се работи за Претседател на Република Македонија.
Mesalki za slag,tavi ,se se toa dolgorocni investicii :pos:

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Убо беше речено,ќе се сеј само раздор меѓу народот,за да дојдиме на вакво тереџе.
Дури се јадиме меѓу себе,дури брат и сестра се спремни да се заколат за ВМРО-ДПХНЕ и СДХ од нас луѓе нема да биди.
Очигледно би требало да биди мислам до сега,опулете го душманот прав кој ни е в очи.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Mesalki za slag,tavi ,se se toa dolgorocni investicii :pos:
Добро Фајрвол и Марсовка си кажавте дека не ви се дава 160.000 евра за кујна што ќе го опслужува претседателот, неговиот кабинет и гостите. Сега кажете ми што за вас (т.е. колку) е доволно? 30.000, 50.000...?

B

Borg_Drone

Гостин
Чисто сомневам со ова однесување на владата дека така ќе биде

Иначе вревата се дига бидејќи сме у сред криза +владава го отупе со тоа дека не крадат другите крадат и секоја дебата завршува тука

а од друга страна гледаме се трошат пари ко луди,да не збориме дека еден дел од тие пари може отишол у нечиј џеб

И јеби га признавам дел од оваа врева и е медиумски крената

Марсовке 160 000 евра ништо нема да променат, за обичниот човек нормално тоа е не е мала пара, али за економијата на една држава тоа е ништо.Можеш да кажеш дека многу пари се трошат на глупости како на пример, владините реклами, спомениците што се без врска, нека не ме разберат погрешно другите членови не сум против споменици, но побитно е да се вложува во инфраструктурата на Скопје отколку во спомениците.
А овој сопственик на ресторан ако ништо друго, можел да излезе со некои белешки, фактури за набавениот инвентар, (крупниот и ситниот нормално).

M

marsovka

Гостин
Добро Фајрвол и Марсовка си кажавте дека не ви се дава 160.000 евра за кујна што ќе го опслужува претседателот, неговиот кабинет и гостите. Сега кажете ми што за вас (т.е. колку) е доволно? 30.000, 50.000...?
Поентата е дека се расфрлаат со пари за нешто што може да почека(баш сега во економска криза им текнало зошто не порано?)

Марсовке 160 000 евра ништо нема да променат, за обичниот човек нормално тоа е не е мала пара, али за економијата на една држава тоа е ништо.Можеш да кажеш дека многу пари се трошат на глупости како на пример, владините реклами, спомениците што се без врска, нека не ме разберат погрешно другите членови не сум против споменици, но побитно е да се вложува во инфраструктурата на Скопје отколку во спомениците.
А овој сопственик на ресторан ако ништо друго, можел да излезе со некои белешки, фактури за набавениот инвентар, (крупниот и ситниот нормално).
Истио одговор погоре
Инеч сево ова само капка во чашата на гнев кој се собира кај мене а богами имногу други луѓе кои е потикнат од лудото трошење на пари кои иначе ги добиваат од даноци кои јас гуи плаќам секој пат кога ќе купам нешто

Знам дека се ситна пара ама кога ќе собереш се на се испаѓа бајаги

Плус фактот дека цело време мавтаатсо тоа дека се невини и поштени, а грант некој с еомрсил од зделкава

N

n/a

Гостин
Бреееејјјјј!!!! :pos2::kesa:
ова `поштењачиниве` плелодбенички ама крадат у.п.м.
160.000 еу?
Хахахахаха :)
(максимум 30.000)
Сака да каже,поштени се x5.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
abe covece kakva kujna kakvi bakraci ..Makedonije tone vo siromastija ..privatniot biznis e pred krah ovie se rasfrlaat so mesalki za slag od 1000 evra .....so novi kujni ....sto i falese na prethodnata kujna (Branko da ne imal stomacni tegobi?)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Добро е,сме поминале ефтино.Сепак се работи за кујна а не само за садопер,кој во екстремни случаи може да достигне и поголема цена од оваа на цела кујна,доколку е обложен со дијаманти.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
abe covece kakva kujna kakvi bakraci ..Makedonije tone vo siromastija ..privatniot biznis e pred krah ovie se rasfrlaat so mesalki za slag od 1000 evra .....so novi kujni ....sto i falese na prethodnata kujna (Branko da ne imal stomacni tegobi?)

Ох да ве ебам овците,па 1% немате врска од економија а јадите лајна како на норма да се сте.

B

Borg_Drone

Гостин
Истио одговор погоре
Инеч сево ова само капка во чашата на гнев кој се собира кај мене а богами имногу други луѓе кои е потикнат од лудото трошење на пари кои иначе ги добиваат од даноци кои јас гуи плаќам секој пат кога ќе купам нешто

Знам дека се ситна пара ама кога ќе собереш се на се испаѓа бајаги
Офф
Ај утре ќе ти одговорам, треба да одам на работа. Поздрав :)

N

n/a

Гостин
Ох да ве ебам овците,па 1% немате врска од економија а јадите лајна како на норма да се сте.
Ма јааах :)
Ние везе немаме али затоа финансиски `експерти` од Свирипичино ко тебе не буткаат у дуг до гуша у.п.м.
:toe:

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Гледам пусти соништа,ја рамњате македонија со УСА браво бе обама и иванов :pos2::pos2::pos2: Коњ и амеба како да споредувате бе

Член од
30 јуни 2008
Мислења
493
Поени од реакции
13
Демек ако тие 160.00 евра не ги дале за кујна, ќе се спасевме од кризава ?! Кујната останува таму не мрда нигде ... :salut:

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
„Се работи за комплетна технолошка опрема за кујна. Има над сто парчиња бела техника. Во тендерот, на пример, за ладилникот се бара да ја мери температура на храната, да биде лесен за одржување, да биде од инокс, а истото важи и за печката. Опремата е целосно според системот за безбедност на храната, а и работните маси се од инокс. Станува збор за две кујни со повеќе од сто елементи, во кои влегуваат и мали уреди за сечкање салати, мешалки за тесто и шлаг“, велат во ЛТХ.
од А1

Kajgana Shop

На врв Bottom