Креационизам наспроти еволуционизам

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Перете раце од young earth теоријата, а?
Викам јас ке тргнете по патот на лукавиот - во нашите атеистички прегратки.
МУХАХАХА! :cool:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Какви допирни точки имам јас со сајтот на „православна србија“? :) Сум го цитирал ли некогаш? Сум се повикал ли на него? Аххх што ли нема да излезе од тоа твое перо.
Не се секирај, не си ти крив. Јас сум крив што дискутирам со тебе.
Не му бери гајле, немам секира, па ниту јас се секирам ниту тебе можам да те секирам. А дека си рекол јас ќе те убедам. т.е. докажам. Ќе ми земеш време да ти ги прочешлам твоите постови, ама тогаш ќе нема кај да бегаш.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Каде пишува на мојот сајт? Ајдеее сега отиде до таму да тврдиш и дека демек порано пишувало, па јас сум избришал. Доста се резилиш. Ти рече дека до пред некој месец сум тврдел дека Земјата е стара 6000 години, а сега го заврте муабетот на тоа дека порано пишувало на мојот сајт така, ама сега е избришано. Резил!
И какви допирни точки имам јас со сајтот на „православна србија“? :) Сум го цитирал ли некогаш? Сум се повикал ли на него? Аххх што ли нема да излезе од тоа твое перо.
И ти ли се возгордеа грешна душо?
Не е на тебе да судиш кој е крив а кој не, се знае Кој ќе суди.
Покај се...

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
А дека си рекол јас ќе те убедам. т.е. докажам. Ќе ми земеш време да ти ги прочешлам твоите постови, ама тогаш ќе нема кај да бегаш.
Ок, по една недела ќе те проверам до кај си со истрагата. Се надевам дека ќе ти биде доволно време за да ги прочешлаш моите постови. Потоа очекувам или доказ или извинување.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ок, по една недела ќе те проверам до кај си со истрагата. Се надевам дека ќе ти биде доволно време за да ги прочешлаш моите постови. Потоа очекувам или доказ или извинување.
Јас во меѓувреме нема да ти дадам време или ќе се извиниш за тоа „5 пати повеќе сум цитирал од тебе библија“ или да приложиш соодветен доказ

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Јас во меѓувреме нема да ти дадам време или ќе се извиниш за тоа „5 пати повеќе сум цитирал од тебе библија“ или да приложиш соодветен доказ
Нема проблем. Јас реков:

Чорбаџија напиша:
Ако сакаш можеме да ги преброиме коментарите каде што ти и јас сме цитирале библиски цитати на оваа тема. Ти гарантирам дека ти имаш 5 пати повеќе цитирано библиски цитати од мене на темава.
Ајде ти почни да ги броиш моите коментари на темава каде што цитирам библиски цитати, а јас ќе ги бројам твоите и потоа ќе приложиме линкови од местата каде што цитираме библиски стихови, па да видиме дали сум бил во право. Ако немаш пет пати повеќе цитирано библиски цитати од мене со задоволство ќе ти се извинам.
Поздрав!

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
На сите ни е јасно дека знаеш што пишуваш. И сам знаеш дека пропагираш.
Не пропагирам, само сведочам за својот Бог и вера, што не е исто со медиумското перење умој, преку кое (перење) публикумот требит да прифатит све што му е насервирано.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Каде пишува на мојот сајт? Ајдеее сега отиде до таму да тврдиш и дека демек порано пишувало, па јас сум избришал. Доста се резилиш. Ти рече дека до пред некој месец сум тврдел дека Земјата е стара 6000 години, а сега го заврте муабетот на тоа дека порано пишувало на мојот сајт така, ама сега е избришано. Резил!
И какви допирни точки имам јас со сајтот на „православна србија“? :) Сум го цитирал ли некогаш? Сум се повикал ли на него? Аххх што ли нема да излезе од тоа твое перо.
Оооо гнасо подмолна, манипулаторска, мислиш ли дека твоите софистички азно-мазни муабети ќе те апсолвираат од гнасните манипулации со кои се користиш маскиран во руво на верник?

Не си кажал дека е 6000 години стара. Тоа го викаат твоите спонзори, фундаментали протестанти од Discovery Institute. Сепак, тоа што ти ГО ВИКАШ на овој форум е ова:

Во Библијата не пишува кога е создадена Земјата. Може би се плус минус неколку илјади, можеби плус минус неколку десетици илјади, стотици, милиони, милијарди. Библискиот текст тоа не го кажува.
За човекот и животните кажува дека се создадени симултано и да, се работи за околу 10 илјади години (не може прецизно да се пресмета)
Фер. Не си рекол 6000. Си рекол 10.000 години.

...а твојата гнаса и подмолност најубаво се чита во ОВОЈ ТВОЈ ПОСТ:

Не се обидувам да го кажам тоа, ниту напишав нешто што алудира на тоа, ниту пак тоа ми биле мотвите од проста причина што и себе си не се сметам за религиозен.
За што кур се сметаш, гнасо, ако не се сметаш за религиозен, тибам копилето манипулаторско, тибам!

Еве, за форумскава заедница да знае со што чоек си има работа, еден пост од истиов форум, од истото лажливо манипулаторче:

Не. Јас не сум се родил како христијанин, ниту пак моите ми пренеле таква религија. Јас сосема доброволно и своеглаво, откако ги испитав верите (вклучувајќи го и атеизмот) сиодлучив да верувам во Хритос.

F

Frankie Yale

Гостин
Имам размислувано и истражувано и тоа многу подолго отколку сите атеисти овде заедно и заклучив дека само Создателот знае кога ја создал Земјата.
Ne kradi od muslimanite! :)

Inace pazi sto pisuvas za starosta na zemjata, ako te procitaat tvoite sponzori mozes i bez rabota da ostanes pa posle sto pravime...

Sala na strana, dali sega koga veke sam se fati vo stapica bi potvrdil so sigurnost deka zemjata e postara od 60,000 godini?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Имам размислувано и истражувано и тоа многу подолго отколку сите атеисти овде заедно и заклучив дека само Создателот знае кога ја создал Земјата.
А ха.

А зошто тогаш правеше циркус со идиотски аргументи и се обидуваше да покажеш дека луѓето и диносаурусите живееле заедно?

Немој да бидеш смешен, аман. Имај барем малку интегритет.

F

Frankie Yale

Гостин
А ха.

А зошто тогаш правеше циркус со идиотски аргументи и се обидуваше да покажеш дека луѓето и диносаурусите живееле заедно?

Немој да бидеш смешен, аман. Имај барем малку интегритет.
A postot negov vika razmisluvav i istrazuvav dosta dolgo vreme i zakluciv deka ne znam apsolutno nisto i taka i ke ostane. Eh taa religija...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
A postot negov vika razmisluvav i istrazuvav dosta dolgo vreme i zakluciv deka ne znam apsolutno nisto i taka i ke ostane. Eh taa religija...
Се работи за неверојатен сератор. Само сега е жив фатен како лаже, баш ме интересира што ќе измисли...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
OK а да прашам, што се замарате вие дека Чорбачијава манипулирал? Кого може да изманипулира? Кого изманипулира Мики кога тврдеше дека кенгурите стасале во Австралија зошто земјава пред 4000 години била поврзана со копно насекаде...? Па кенгурите стасале пешки, а континентите потоа се формирале...

Мислам, остајте не да уживаме во тие народни мудрости, нека си пишуваат луѓето :cool:

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
OK а да прашам, што се замарате вие дека Чорбачијава манипулирал? Кого може да изманипулира? Кого изманипулира Мики кога тврдеше дека кенгурите стасале во Австралија зошто земјава пред 4000 години била поврзана со копно насекаде...? Па кенгурите стасале пешки, а континентите потоа се формирале...

Мислам, остајте не да уживаме во тие народни мудрости, нека си пишуваат луѓето :cool:
До некаде и си во право. Можеби тој што е доволно глупав да поверува во такви прикаски и заслужува да биде изманипулиран и излажан. Ќе се појави по некој нов член (како undercover1 i *deki*) кој појма нема и ќе го изеде стапот.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Sala na strana, dali sega koga veke sam se fati vo stapica bi potvrdil so sigurnost deka zemjata e postara od 60,000 godini?
За каква стапица зборуваш не те разбирам?

И ако веќе сакаш јас и ти да ја продолжиме дискусијата, тогаш продолжи од таму каде што заглави: Колку видови животни (од прилика) според тебе денес живеат на Земјата?

Kajgana Shop

На врв Bottom