Не му бери гајле, немам секира, па ниту јас се секирам ниту тебе можам да те секирам. А дека си рекол јас ќе те убедам. т.е. докажам. Ќе ми земеш време да ти ги прочешлам твоите постови, ама тогаш ќе нема кај да бегаш.Какви допирни точки имам јас со сајтот на „православна србија“? Сум го цитирал ли некогаш? Сум се повикал ли на него? Аххх што ли нема да излезе од тоа твое перо.
Не се секирај, не си ти крив. Јас сум крив што дискутирам со тебе.
И ти ли се возгордеа грешна душо?Каде пишува на мојот сајт? Ајдеее сега отиде до таму да тврдиш и дека демек порано пишувало, па јас сум избришал. Доста се резилиш. Ти рече дека до пред некој месец сум тврдел дека Земјата е стара 6000 години, а сега го заврте муабетот на тоа дека порано пишувало на мојот сајт така, ама сега е избришано. Резил!
И какви допирни точки имам јас со сајтот на „православна србија“? Сум го цитирал ли некогаш? Сум се повикал ли на него? Аххх што ли нема да излезе од тоа твое перо.
Ок, по една недела ќе те проверам до кај си со истрагата. Се надевам дека ќе ти биде доволно време за да ги прочешлаш моите постови. Потоа очекувам или доказ или извинување.А дека си рекол јас ќе те убедам. т.е. докажам. Ќе ми земеш време да ти ги прочешлам твоите постови, ама тогаш ќе нема кај да бегаш.
Јас во меѓувреме нема да ти дадам време или ќе се извиниш за тоа „5 пати повеќе сум цитирал од тебе библија“ или да приложиш соодветен доказОк, по една недела ќе те проверам до кај си со истрагата. Се надевам дека ќе ти биде доволно време за да ги прочешлаш моите постови. Потоа очекувам или доказ или извинување.
Нема проблем. Јас реков:Јас во меѓувреме нема да ти дадам време или ќе се извиниш за тоа „5 пати повеќе сум цитирал од тебе библија“ или да приложиш соодветен доказ
Ајде ти почни да ги броиш моите коментари на темава каде што цитирам библиски цитати, а јас ќе ги бројам твоите и потоа ќе приложиме линкови од местата каде што цитираме библиски стихови, па да видиме дали сум бил во право. Ако немаш пет пати повеќе цитирано библиски цитати од мене со задоволство ќе ти се извинам.Чорбаџија напиша:Ако сакаш можеме да ги преброиме коментарите каде што ти и јас сме цитирале библиски цитати на оваа тема. Ти гарантирам дека ти имаш 5 пати повеќе цитирано библиски цитати од мене на темава.
Не пропагирам, само сведочам за својот Бог и вера, што не е исто со медиумското перење умој, преку кое (перење) публикумот требит да прифатит све што му е насервирано.На сите ни е јасно дека знаеш што пишуваш. И сам знаеш дека пропагираш.
Оооо гнасо подмолна, манипулаторска, мислиш ли дека твоите софистички азно-мазни муабети ќе те апсолвираат од гнасните манипулации со кои се користиш маскиран во руво на верник?Каде пишува на мојот сајт? Ајдеее сега отиде до таму да тврдиш и дека демек порано пишувало, па јас сум избришал. Доста се резилиш. Ти рече дека до пред некој месец сум тврдел дека Земјата е стара 6000 години, а сега го заврте муабетот на тоа дека порано пишувало на мојот сајт така, ама сега е избришано. Резил!
И какви допирни точки имам јас со сајтот на „православна србија“? Сум го цитирал ли некогаш? Сум се повикал ли на него? Аххх што ли нема да излезе од тоа твое перо.
Фер. Не си рекол 6000. Си рекол 10.000 години.Во Библијата не пишува кога е создадена Земјата. Може би се плус минус неколку илјади, можеби плус минус неколку десетици илјади, стотици, милиони, милијарди. Библискиот текст тоа не го кажува.
За човекот и животните кажува дека се создадени симултано и да, се работи за околу 10 илјади години (не може прецизно да се пресмета)
За што кур се сметаш, гнасо, ако не се сметаш за религиозен, тибам копилето манипулаторско, тибам!Не се обидувам да го кажам тоа, ниту напишав нешто што алудира на тоа, ниту пак тоа ми биле мотвите од проста причина што и себе си не се сметам за религиозен.
Не. Јас не сум се родил како христијанин, ниту пак моите ми пренеле таква религија. Јас сосема доброволно и своеглаво, откако ги испитав верите (вклучувајќи го и атеизмот) сиодлучив да верувам во Хритос.
Ne kradi od muslimanite!Имам размислувано и истражувано и тоа многу подолго отколку сите атеисти овде заедно и заклучив дека само Создателот знае кога ја создал Земјата.
А ха.Имам размислувано и истражувано и тоа многу подолго отколку сите атеисти овде заедно и заклучив дека само Создателот знае кога ја создал Земјата.
A postot negov vika razmisluvav i istrazuvav dosta dolgo vreme i zakluciv deka ne znam apsolutno nisto i taka i ke ostane. Eh taa religija...А ха.
А зошто тогаш правеше циркус со идиотски аргументи и се обидуваше да покажеш дека луѓето и диносаурусите живееле заедно?
Немој да бидеш смешен, аман. Имај барем малку интегритет.
Се работи за неверојатен сератор. Само сега е жив фатен како лаже, баш ме интересира што ќе измисли...A postot negov vika razmisluvav i istrazuvav dosta dolgo vreme i zakluciv deka ne znam apsolutno nisto i taka i ke ostane. Eh taa religija...
До некаде и си во право. Можеби тој што е доволно глупав да поверува во такви прикаски и заслужува да биде изманипулиран и излажан. Ќе се појави по некој нов член (како undercover1 i *deki*) кој појма нема и ќе го изеде стапот.OK а да прашам, што се замарате вие дека Чорбачијава манипулирал? Кого може да изманипулира? Кого изманипулира Мики кога тврдеше дека кенгурите стасале во Австралија зошто земјава пред 4000 години била поврзана со копно насекаде...? Па кенгурите стасале пешки, а континентите потоа се формирале...
Мислам, остајте не да уживаме во тие народни мудрости, нека си пишуваат луѓето
За каква стапица зборуваш не те разбирам?Sala na strana, dali sega koga veke sam se fati vo stapica bi potvrdil so sigurnost deka zemjata e postara od 60,000 godini?