I moeto poteklo e od najubaviot , najstariot i najgostoprimniot grad vo Makedonija.....moeto KRATOVO .........prekrasnite serenadi na gitara,nikade u Makedonija neam sretnato kako vo KRATOVO tolku muzikalen narod i najmnogu me raduva koga i dendenes ke otidam ,gledam mladite ne ja zaboravaat tradicijata nokna svirka so gitara pod nasite dva prekrasni UNIKATNI BOROVI vo karsi bavca, mojata kuka vo KRATOVO e nasproti bavcata, koga sum tamu vo letniot period prozorot mi e otvoren po cel nok ,pa dali ima poubavo cuvstvo da zaspivas so zvucite na gitarata i prekrasnite starogradski pesni ispeani od mladite kratovcani ..........veke 10 god ne ziveam vo KRATOVO ama mi nedostasuva najmnogu na svetot , sekogas koga sum slobodna gledam da svratam DOMA
zatoa sto nikade ne e kako doma moze KRATOVO da zastanalo ekonomski , no toa se resava , ama nasite kuli i mostovi sto zastanale so vremeto se nasata gordost ne samo na KRATOVO ............steta e NIKOLA za tebe sto si gi propustil casovite ne samo po geografija tuku i po ISTORIJA zatoa sto sramno za tebe e da ne si ja znaes svojata istorija t.e makedonskata ,a koga ne si cul za KRATOVO ti e ednakvo kako da si propustil se vo zivotot za tvojata tatkovina i istorijata i se.............. zalno za tebe iskreno zalam za mladite vo drzavata koi ostanuvaat nepismeni kako NIKOLA.........a PASTRAMAJKITE ........................mmmmmmmmmmmmmmsamo cekam da im pocne sezonata bidejki se najubavi vo zima koga e mnogu mnogu studeno.................
na kraj sakam da ostavam poraka na site sto iskreno sakaat da go posetat KRATOVO
DRAGI PRIJATELI POVELETE VO KRATOVO PA MAKAR I NA CASA VODA , VERUVAJTE DEKA KE VI BIDE SLATKA ZATOA STO KE VI BIDE PODADENA PRIJATELSKI,RAZGLEDAJTE JA UBAVINATA ,NEMA DA VE OSTAVI RAMNODUSNI VERUVAM,CUVSTVOTO E PREKRASNO DA SE VRATIS SO VEKOVI NAZAD VO MINATOTO
EDNOSTAVNO PRIJATELI
KRATOVO E GRAD MUZEJ
steta sto drzavata ne prevzema nisto da napravi atrakcija od toa nase istorisko gradce ,bi bilo dobro za site ...........................pozzzzz