Кратово

Член од
5 март 2007
Мислења
42
Поени од реакции
0
Сигурно е шупак место. Нешто ко косел или долно дупени.
Некој батал крај, плус ѕинго е цар таму.
Сакам да одам во неразвиени подрачја, да гледам примитивна маса народ.
Ама кратово ќе почека.
Абе поголем примитевец од тебе има ли бе ШУПАК ЕДЕН како можеш да кажеш така имаш ли дојдено некогаш у кратово па погостопримлив народ од кратовци нема никаде у мак. и немој да вреѓаш не е културно од твоја страна.

Член од
26 ноември 2007
Мислења
55
Поени од реакции
3
Сигурно е шупак место. Нешто ко косел или долно дупени.
Некој батал крај, плус ѕинго е цар таму.
Сакам да одам во неразвиени подрачја, да гледам примитивна маса народ.
Ама кратово ќе почека.
Ретардиран кој ти даде тебе да бидеш бе модератор! Имаш ли поим што збориш! Кратово е рај! :baeh:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
181
Поени од реакции
6
Бев летоска во август ,ама само на 1 ден:toe:Плочата(плоштадот за неупатени)беше прекрасна.Пивце моабет со драги пријатели преспивање и утредента назад во пеколот наречен Ск.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Сега ке ви кажам за Кратово.Тоа е убаво малечко градче, но е град каде што нема иднина за младите нема работни места и со тоа нема ни пари.Од ден на ден градот тоне во поголема сиромаштија:toe:.А инаку да има човек пари да е вработен или пак ако е пензионер Кратово е идеално место за живеење тогаш.Има најчист воздух, донекаде супер нокен живот има добра дискотека какава што нема о во некои поголемио градови.Има добри неколку кафулиња кои нудат добра дневна и нокна шема.Во Кратово може да се стигне многу брзо до некое место не е потребно ниту автобус ниту пак такси.Помирно место од Кратово нема.За време на летото е супер затоа што има многу добри летни бавчи и тоа едни од подобрите е таа на плочата и една друга која се наога во место опколена со високи борови стари многу години каде што секојан вечер има живи свирки.Освен тоа Кратовчани се многу гостопримлив народ и секогаш пријателиски расположени.Едноставно Кратово е добро место му фалат некои ситници и пред се му фали нешто што ке ја крене економијата од мртва точка и ке го заживее градот.Секој што не е бил треба да го посети бидрјки има многу ретки и историски споменици кои би требало да се видат.

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Во неделата бев во Кратово на утакмица,и од тоа што го видов сум задоволен чист воздух и така интересно градче,али мислам дека нема некоја иднина за постојан живот таму,туку само така на неколку дена да имаш некоја викендичка и да се одмориш неколку дена

S

sofija mk

Гостин
I moeto poteklo e od najubaviot , najstariot i najgostoprimniot grad vo Makedonija.....moeto KRATOVO .........prekrasnite serenadi na gitara,nikade u Makedonija neam sretnato kako vo KRATOVO tolku muzikalen narod i najmnogu me raduva koga i dendenes ke otidam ,gledam mladite ne ja zaboravaat tradicijata nokna svirka so gitara pod nasite dva prekrasni UNIKATNI BOROVI vo karsi bavca, mojata kuka vo KRATOVO e nasproti bavcata, koga sum tamu vo letniot period prozorot mi e otvoren po cel nok ,pa dali ima poubavo cuvstvo da zaspivas so zvucite na gitarata i prekrasnite starogradski pesni ispeani od mladite kratovcani ..........veke 10 god ne ziveam vo KRATOVO ama mi nedostasuva najmnogu na svetot , sekogas koga sum slobodna gledam da svratam DOMA:)zatoa sto nikade ne e kako doma moze KRATOVO da zastanalo ekonomski , no toa se resava , ama nasite kuli i mostovi sto zastanale so vremeto se nasata gordost ne samo na KRATOVO ............steta e NIKOLA za tebe sto si gi propustil casovite ne samo po geografija tuku i po ISTORIJA zatoa sto sramno za tebe e da ne si ja znaes svojata istorija t.e makedonskata ,a koga ne si cul za KRATOVO ti e ednakvo kako da si propustil se vo zivotot za tvojata tatkovina i istorijata i se.............. zalno za tebe iskreno zalam za mladite vo drzavata koi ostanuvaat nepismeni kako NIKOLA.........a PASTRAMAJKITE ........................mmmmmmmmmmmmmmsamo cekam da im pocne sezonata bidejki se najubavi vo zima koga e mnogu mnogu studeno.................
na kraj sakam da ostavam poraka na site sto iskreno sakaat da go posetat KRATOVO
DRAGI PRIJATELI POVELETE VO KRATOVO PA MAKAR I NA CASA VODA , VERUVAJTE DEKA KE VI BIDE SLATKA ZATOA STO KE VI BIDE PODADENA PRIJATELSKI,RAZGLEDAJTE JA UBAVINATA ,NEMA DA VE OSTAVI RAMNODUSNI VERUVAM,CUVSTVOTO E PREKRASNO DA SE VRATIS SO VEKOVI NAZAD VO MINATOTO
EDNOSTAVNO PRIJATELI
KRATOVO E GRAD MUZEJ
steta sto drzavata ne prevzema nisto da napravi atrakcija od toa nase istorisko gradce ,bi bilo dobro za site ...........................pozzzzz

S

sofija mk

Гостин
pastramajkiiii

POCNAA KRATOVSKITE PASTRAMAJKI......POVELETE SITE KOJ SAKA DA PROBA,

A KOJ PROBAL ......mmmmmmm ..... PAK POSAKAL DA DOJDE ......
p.s NAJDOBRI SEGA ZA SEGA SE VO KANU......
:jaj:SO JAJCE SE NAJDOBRI ZA MOJOT VKUS ,A JAJCETO E BAS VAKVO NA OKO :pos2:
NEMAAT ZAMENA KRATOVSKA PASTRAMAJKA SI E SAMO KRATOVSKA PA KOPIRALE STIPJANI,VELESANI ILI BILO KOJ ,PASTRAMAJKATA SI OSTANUVA ZASTITEN SPECIJALITET NA MOETO KRATOVO
...sekoja kopija e losa:helou:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Приметив дека у Кратово има многу повише женски него машки :pos2:
бев у еден кафиќ и све женско беше

Kajgana Shop

На врв Bottom