Кој е Исус Христос?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

Вистината е како песничка
Вистината е како сказна
кој на Неа и’ се противи
самиот си нанесува казна!

.
Верници малечки
ние сме војска права
кој не поверува
ќе му летне глава

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
covekot nemora da veruva vo toa sto veruval negoviot tatko, dedo, samo zatoa sto e roden vo hrstijansko semejstvo.
covekot mora da studira i da dojde do zaklucok koja e vistinskata religija.
Ај сега кажи дали истово важи и за исламот?!
Ако е така, зошто на овој човек му ја одсекоја главата затоа што го напуштил исламот:
Видеото е страшно и грозоморно, затоа неможе да се објави, а сликата е преземена од самата снимка.
извор:
http://www.kurir.mk/svet/vesti/73561-Tunis-Go-zaklale-oti-si-ja-smenil-verata-vo-hristijanin

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
.

.

Ех, што си ми била и ти некоја љубезна атеистичка тетка!?
Чичко сум јас кој само ти додели 5ка за стихотворбата. Фала ти што не удостои со твоја сликичка, а и навистина поезијата ти одговара на возраста ;)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
pa sigurno ke stane atiest covekot, vo pravo e, covekot nemora da veruva vo toa sto veruval negoviot tatko, dedo, samo zatoa sto e roden vo hrstijansko semejstvo.
covekot mora da studira i da dojde do zaklucok koja e vistinskata religija.
.
Секој човек кој има барем 1 грам здрав ум и консеквентно ја бара Вистината , тој засигурно ќе дојде до констатација дека нема друга крајна и Совршена Вистина освен БОГ(!) и тоа не некој било каков бог, туку Совршениот ОТЕЦ во Името и Срцето Исусово, Чија надприрода е Совршена Љубов!

.
Ај сега кажи дали истово важи и за исламот?!
.

Не, истото тоа не важи за ними, бидејќи 99,99 % од самонаречените муслимани не Го познаваат нити вистинскиот Исус, нити Неговиот вистински Ислам, а најмалку вистинскиот БОГ во Него!

.
Верници малечки
ние сме војска права
кој не поверува
ќе му летне глава
.

Кога не би било толку тажно, веројатно би можел и да се насмеам :(

Сите коишто не соработуваат или дури Му се противат на Совршениот Пат БОЖЈИ во Исус Христос, тие - свестно или несвестно - помагаат на крвожедните патишта! (кликни на плавиот текст)

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.
.

Кога не би било толку тажно, веројатно би можел и да се насмеам :(

.
Едноиот бог ЕЛОКУМ во својата бескрајна МУДРОСТ од само нему знани причини , решил да ти го ускрати смисолот за хумор. ОТЕЦОТ кој преку ЕДНОРОДЕНИОТ СИН му го подари на светот НАЈСКАПОЦЕНИОТ ДАР кој преку МИЛОСТА на СОВРШЕНИОТ ДУХ си рече “СПИРОС, СИНЕ, ЗА ХУМОР НЕ ТЕ БИВА

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

...СПИРОС, СИНЕ, ЗА ХУМОР НЕ ТЕ БИВА

.
Вистинската Радост и насмевка е дар од БОГА, но да се смеам и да се шегувам со тоа (и додека) чедата шејтански на моите браќа и сестри (со кои не сум заслужен нити да се наречам брат) им ги сечат главите, ги затвараат, ги приморуваат на останување во патот и учењето на лажниот пророк, а истовремено шират лажги дека во нивната вера немало присилба, ... итн. ?!?!?! .o_O

Не, таквите шеги и хумор - или сличните на ними, па макар правени од (самонаречени) “христијани" - им го препуштам на слепите копилиња, да се смеат до денот на кој хуморот и насмевката засекогаш ќе им исчезне!

Тешко вам богати, зашто веќе сте ја примиле својата утеха!
Тешко вам презаситени сега, зашто ќе огладните!
Тешко вам што се смеете сега, зашто ќе заридате и ќе заплачете!

(Лука 6)

.

Кликни (тука и) на видеото - сетисе на твојата шега од пост #646 - и ако понатака можеш да се шегуваш, тогаш знај дека и ти си копиле и чедо шејтанско!

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

.
Вистинската Радост и насмевка е дар од БОГА, но да се смеам и да се шегувам со тоа (и додека) чедата шејтански на моите браќа и сестри (со кои не сум заслужен нити да се наречам брат) им ги сечат главите, ги затвараат, ги приморуваат на останување во патот и учењето на лажниот пророк, а истовремено шират лажги дека во нивната вера немало присилба, ... итн. ?!?!?! .o_O

Не, таквите шеги и хумор - или сличните на ними, па макар правени од (самонаречени) “христијани" - им го препуштам на слепите копилиња, да се смеат до денот на кој хуморот и насмевката засекогаш ќе им исчезне!

(Лука 6)

.

Кликни (тука и) на видеото - сетисе на твојата шега од пост #646 - и ако понатака можеш да се шегуваш, тогаш знај дека и ти си копиле и чедо шејтанско!

.
Хуморот и смеата е карактеристика на добрите луѓе. Бог не сака стуткани намуртени фаци.
А сега да те прашам оти ти толку жалиш за секој убиен и заклан низ светот. Бог решил него да го заколат, да не сакаше бог, тоа ќе го спречеше. Ако е тој закланио некој добар и праведен човек тој е сега полн со среќа седнат до исуса и се радува, те гледа тебе одозгора и се чуди “Шо оној спирос туку ме тажи и кука по мене, па јас сум сега со творецот, со МИЛОСТА, на ЕДНОРОДЕНИОТ син на СОВРШЕНАТА БОЖЈАТА МУДРОСТ: Ти кукаш и липаш како да му се случило нешто најлошо на свет. Од една страна верувате во Исус, во вечен живот после смртта, од друга страна се плашите од смртта на секој начин сакате да ја избегнете и плачите по погреби како да е тоа крај а не почеток ??!!

Член од
3 октомври 2008
Мислења
451
Поени од реакции
164
.

.

(Лука 6)

.

.

Пријателе, секогаш сум имал добро мислење за тебе али полека за жал ти паѓа маската. Немаш никакво право мене, членовите муслимани во овој форум а другите муслимани низ светот да ги судиш поради овој ШЕЈТАНСКИ НЕЧОВЕЧКИ ЧИН, кој го направил ЕКСТРЕМИСТ и за жал во име на Исламот.

Нели и самиот водител на емисијата (во Тунис) во која било прикажано скандалозното видео најстрого го осудил овој чин.

А еве ти и стих од Коранот каде Бога јасно вели:

Let there be no compulsion in religion. Truth has been made clear from error.“ (Бекара, 256)

И да, така е, кој сака нека верува, кој не сака нека не верува. Вистината е една, аргументите постојат, патот на вистината постои.

Па затоа Бога истотака вели:

....Вам - верата ваша, а мене - верата моја!.... (Кафирун, 6)

ПС:

Сети се на злоделата кои се направени во име на Христијанството, бидејќи јас верувам дека во Христијанството нема насилство. Но што да правиме ЕКСТРЕМИСТИ постојат секаде.

Јас не сум чедо ШЕЈТАНСКО, јас сум само слуга на Бога.

Поздрав, и те молам смири страсти.

СЕЛАМ АЛЕЈКУМ (нека е Божјиот мир над тебе)
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 16:43 ---
Хуморот и смеата е карактеристика на добрите луѓе. Бог не сака стуткани намуртени фаци.
А сега да те прашам оти ти толку жалиш за секој убиен и заклан низ светот. Бог решил него да го заколат, да не сакаше бог, тоа ќе го спречеше. Ако е тој закланио некој добар и праведен човек тој е сега полн со среќа седнат до исуса и се радува, те гледа тебе одозгора и се чуди “Шо оној спирос туку ме тажи и кука по мене, па јас сум сега со творецот, со МИЛОСТА, на ЕДНОРОДЕНИОТ син на СОВРШЕНАТА БОЖЈАТА МУДРОСТ: Ти кукаш и липаш како да му се случило нешто најлошо на свет. Од една страна верувате во Исус, во вечен живот после смртта, од друга страна се плашите од смртта на секој начин сакате да ја избегнете и плачите по погреби како да е тоа крај а не почеток ??!!
Се согласувам со болдираното. Пророкот Мухамед (нека е Божјиот мир над него) преку еден хадис ни вели:

“Indeed the gates to goodness are many: glorifying God, praising Him, magnifying Him, saying ‘There is no god but God,’ enjoining the good and forbidding the wrong, removing (any source of) harm from the road, making the deaf hear (and understand), guiding the blind, showing the seeker his need, striving as far as your two legs could carry you and with deep concern to give succor to him who asks, carrying with the strength of your arms (the burdens of) the weak. All these are (acts of) charity.” And he added, “And your smiling in the face of your brother is charity, your removing of stones, thorns, and bones from people’s paths is charity, and your guiding a man gone astray in the world is charity for you.”

Поздрав:)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
.

Пријателе, секогаш сум имал добро мислење за тебе али полека за жал ти паѓа маската. Немаш никакво право мене, членовите муслимани во овој форум а другите муслимани низ светот да ги судиш поради овојШЕЈТАНСКИ НЕЧОВЕЧКИ ЧИН, кој го направил ЕКСТРЕМИСТ и за жал во име на Исламот.

...
.

Секој кој што штити и прикрива екстремисти, соучествува и е дел од ними!

Тој екстремист кој што го коле младичот (на видеото) е чедо на шејтанот, кое што го следи примерот на својот духовен отец - ѓаволот!

Тој екстремист делува според учењето и праксата на лажниот пророк мухамед, кој што е идол на сите куранци коишто Го негираат и девалвираат Првороденото Чедо БОЖЈЕ!

За жал, широката заслепена маса или незнае (како што се преставува репортерот) или пак знае но шејтански се преправа и го прикрива фактот дека лажниот пророк мухамед уште на погрозен начин (само на еден единствен ден) им ги исекол главите на неколку стотици луѓе, меѓу кои биле и доста млади деца коишто штотуку влегле во пубертет, а рацете им биле вржани на грб додека тој им ги секол главите!

Единствениот Вистински и Совршен БОГ нека ги отвори срцата, очите и ушите на сите луѓе, та секој да Ја препознае и признае чистата Вистина во Христа!

Амин

п.с. Пријателе, се’ додека поддржуваш или прикриваш убијци, твоето добро мислење (за мене) можеш слободно да го ставиш во крпче и заедно со сите маски на овој свет да го фрлиш по вода, така би имал во своите мисли и срце повеќе место за СовршенатаВистина БОЖЈА и нејзината слобода!

„Ако вие останете во Моето слово, навистина ќе бидете Мои ученици;
и ќе ја запознаете вистината, и вистината ќе ве ослободи.”

(Ев. Јован 8:31+32)

.
.

Има работи за кои е благословено да се смееме и да се шегуваме, но има и смеи и шеги кои се проклети, кадешто е многу подобро да бидеме намуртени и стуткани одколку да се смееме и шегуваме!

Толку ли е тешко едното од другото да се разликува?

.

.

Кога би знаел колку се скапоцени чедата БОЖЈИ и што ги очекува оние коишто ними ги мачат, убиваат или соблазнуваат, тогаш засигурно би дошол и ти да плачеш и да се молиш за душите на чедата шејтански!

.

Член од
3 октомври 2008
Мислења
451
Поени од реакции
164
.

.

Има работи за кои е благословено да се смееме и да се шегуваме, но има и смеи и шеги кои се проклети, кадешто е многу подобро да бидеме намуртени и стуткани одколку да се смееме и шегуваме!

Толку ли е тешко едното од другото да се разликува?

.

.

Кога би знаел колку се скапоцени чедата БОЖЈИ и што ги очекува оние коишто ними ги мачат, убиваат или соблазнуваат, тогаш засигурно би дошол и ти да плачеш и да се молиш за душите на чедата шејтански!

.

.

Секој кој што штити и прикрива екстремисти, самиот им помага и е дел од ними!

Тој екстремист кој што го коле младичот (на видеото) е чедо на шејтанот, кое што го следи примерот на својот духовен отец - ѓаволот!

Тој екстремист делува според учењето и праксата на лажниот пророк мухамед, кој што е идол на сите куранци коишто Го негираат и девалвираат Првороденото Чедо БОЖЈЕ!

За жал, широката заслепена маса или незнае (како што се преставува репортерот) или пак знае но шејтански се преправа и го прикрива фактот дека лажниот пророк мухамед уште на погрозен начин само на еден единствен ден им ги исекол главите на неколку стотици луѓе, меѓу кои биле и доста млади деца коишто штотуку влегле во пубертет, а рацете им биле вржани на грб додека тој им ги секол главите!

Единствениот Вистински и Совршен БОГ нека ги отвори срцата, очите и ушите на сите луѓе, та секој да Ја препознае и признае чистата Вистина во Христа!

Амин

п.с. Пријателе, се’ додека поддржуваш или прикриваш убијци, твоето добро мислење (за мене) можеш слободно да го ставиш во крпче и да го фрлиш (заедно со сите маски на овој свет) по вода, така би имал во своите мисли и срце повеќе место за Вистината БОЖЈА и нејзината слобода!

„Ако вие останете во Моето слово, навистина ќе бидете Мои ученици;
и ќе ја запознаете вистината, и вистината ќе ве ослободи.”

(Ев. Јован 8:31+32)
.
Кажи ми каде виде дека го поддржувам тоа? И јас се согласив со тебе, и го нареков ШЕЈТАНСКИ ЧИН.

Не сакам да те убедам за ништо. Јас само ти дадов факти од Коранот кои го демантираат тоа што ти го велиш. Но ок, твое право е да мислиш што сакаш за Исламот.

Само едно запамти:

Биди внимателен кога судиш, бидејќи тоа што го крие едно човечко срце само Бога го знае.

Поздрав

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Кажи ми каде виде дека го поддржувам тоа? И јас се согласив со тебе, и го нареков ШЕЈТАНСКИ ЧИН.

Не сакам да те убедам за ништо. Јас само ти дадов факти од Коранот кои го демантираат тоа што ти го велиш. Но ок, твое право е да мислиш што сакаш за Исламот.

Само едно запамти:

Биди внимателен кога судиш, бидејќи тоа што го крие едно човечко срце само Бога го знае.

Поздрав
.

Се’ што е добро и вистинито во куранот тоа потекнува од Чистиот Извор, останатото потекнува од нечистиот, чија најважна цел е да Го негира и девалвира Првороденото Чедо БОЖЈЕ!

Селам

п.с. Не, не судам никого од луѓето, туку ја објавувам пресудата кон лагата и гревот, која (за жал) се’уште има заробено многу човечки срца!

.

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Најстара вера е Православната се друго е после неа.
Денешниот календар според кој се водиме е Праволсавен и кажува дека е 2012 година, Католичкиот е различен според него денес е 1712 година А Муслиманскиот е различен од двете според муслиманскиот календар денес е 1412 година.

А тоа е така зашто прва вера е Православната потоа после 300 год никнала Католичката вера а дури 300 години после католичката а 600 од православната никнала Муслиманската вера.
Се она што е напишано во куранот е преземено од библијата и само имињата се променети, во библијата Исус и Исус во куранот Исак, Адам од библијата во куранот е Адем и уште многу останати пророци.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Најстара вера е Православната се друго е после неа.
Денешниот календар според кој се водиме е Праволсавен и кажува дека е 2012 година, Католичкиот е различен според него денес е 1712 година А Муслиманскиот е различен од двете според муслиманскиот календар денес е 1412 година.

А тоа е така зашто прва вера е Православната потоа после 300 год никнала Католичката вера а дури 300 години после католичката а 600 од православната никнала Муслиманската вера.
Се она што е напишано во куранот е преземено од библијата и само имињата се променети, во библијата Исус и Исус во куранот Исак, Адам од библијата во куранот е Адем и уште многу останати пророци.
Денешниот календар не е православен, туку грегорјански и е така наречен по папата Грегорие кој погоди што, бил католик.
И дај те молам читни малку основни работи и не се бламирај.
Еве за почеток листа од календари http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_calendars

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.
.

.

.
Значи тебе не ти е жал за закланиот туку за оној што го коле?

Види Спиро на Господ не му е жал така да џабе се тажиш, да сакаше господ во секој момент можеше да го запре тоа колење, можеше да прати поплава или да го акни со гром или да му пушти 2-3 ангели со огнени мечој свеста да му ја земат или да го ослепи кољачот или да му ја парализира раката или ножот да му го претвори во скуша или да го земе закланио (пред да постани заклан) и да го премести негде далеку на плажа со коктел в рака и поглед на витки моми во топлес шо се сунчаат, или да го стопи ножо на кољачо со некој зрак како ласерски, или да му го поремети умо па самио себе да се закоље или да го прати Исуса да му проповеда на кољачо дека е грев да се коли жив чоек....

Значи ЕЛОКУМ, не најде за потребно во сета СОВРШЕНА МУДРОСТ и БЕСКРАЈНА ЉУБОВ да интервенира во колењето, да го спречи па сега ти кој не можеш да го сфатиш умот на господ ќе ни велиш дали така требало или не требало?!?
Пошто Бог се гледа и се знае се што се случува е со неговото одобрување. Ти кој се противиш на настаните се противиш и на вољата на Бог и ќе гориш во вечниот пекол заедно со тој кољачо за кој жалиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom