Која е разликата помеѓу N73 и N73 ME?

ScArFaCe_K4

Кретенски username, знам.
Член од
29 јануари 2007
Мислења
344
Поени од реакции
16
Јас земав пред 1 месец нокиа н73. Многу убав телефон има добри опции, добра камера, се. Кога го зимав телефонот се двоумев помеѓу N73 и N73 ME (music edition). Се одлучив за N73 бидејќи беше поевтин од МЕ-то. Кога барав на интернет неможев да најдам карактеристики за N73 ME. Па сеа ако може да ми разјасните.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Хардверски на плоча нема ништо. Разликата е нешто слична како мегу К750 и W800 и W700.

Значи освен црна маска, мјузик едишн софтвер - кој наводно има подобри плеери и кодеци и опремата што иде со него - значи некои посебни слушалку кои имаат опција да се поврзат со појачало друго нема ништо разлика.

Или во превод апдејтувај го софтверот, стај си црна маска и ете ти имаш Н73 МЕ. Истата разлика е мегу Н70ОЕ и Н70 МЕ. Маска и софтвер.

аххх... ке забораев. И цената е малку различна. Е сега исто така Мјузик едициите идат со 2гб мемориски картички, ама во некои мобилари имаш опција да го земеш без картичка за некои 20/25 евра поефтино.

ScArFaCe_K4

Член од
29 јануари 2007
Мислења
344
Поени од реакции
16
Епа мене нешто ми мењаа софтвер и сакав да си стаам од 2 гига картичка ама си викам ај да не ми кочи и земав од 1 гига.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
е ок де и еден гига не е малце.
како и да е од 2 гига ми се имаат пожалено луге што стаиле на Н73 и на Н80ки. Картичката норамлно си работи додека не ја наполниш повеке од 70% кога ке ја наполниш знае некад телефонот воопшто да неке да ти влезе во галерија. :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Кај N73 Music Edition разликата е во софтверот за музика, копче за музика и акцесоарите во кутијата. И е во црна боја. Значи, со копчето на тастатурата кај N73 ME директно се пристапува до музичкиот плеер.

Разликата е и во тоа што кај МЕ miniSD картичката која доаѓа фабрички со телефонот е со капацитет од 2GB, како и АD-41 адаптерот за стерео слушалки со 3,5 милиметарски стерео конектор, што во превод значи дека можеш да и збрцаш квалитетни стерео слушалки, наместо тие евтините хендсфри.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
како и да е кога ке се смени софтверот од оригинална едиција во мјузик едишн тоа дугменцето што е за брзо влагање во незнам претходно во што било мислам во галерија или камера ке биде исто како кај мјузик едишн. Значи освен софтвер, маска и додатната опрема ништо друго не е различно.

Член од
29 јануари 2005
Мислења
313
Поени од реакции
3
Јас ги имав двата... и нема некоја посебна разлика освен што МЕ е малку подобра со звукот и малку побрзо работи (со 1Гб картица).Инаку ко што веке кажав веке и новиов си го направив МЕ со апдејт.Ако некој сака.. нек пише ПП ке се договориме :)

Член од
16 март 2006
Мислења
63
Поени од реакции
0
Дечки како можам да направа update на Н70 во Н70 МЕ? Преку софтверот од сајтот на нокиа или другачие?

ScArFaCe_K4

Член од
29 јануари 2007
Мислења
344
Поени од реакции
16
Ја мислам дека треба да го симнеш софтверот од друго место не верувам дека го имаат на ннокиа сајтот. Не би било лошо да провериш на овие сајтовите на хакерите оноа шо имаат фул верзии глупости

Член од
29 јануари 2005
Мислења
313
Поени од реакции
3
Апдејтот се прави строго преку сајтот на Нокиа.Ниеден хакерски софтвер не е препорачлив за тоа.Како и да е.. да те предупредам дека сето тоа се прави на сопствен ризик.Јас мојата Н73 ја правев сам,а во мобилара чини 800 денари ваквото нешто.

ScArFaCe_K4

Член од
29 јануари 2007
Мислења
344
Поени од реакции
16
Треба нешо да се плаќа, регистрира итн?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
се е без - платно. Освен ако не го однесеш во мобилара - таму ке ти наплатат оти освен тоа што губат време, нерви и струја за да го исфлешуваат преку боксот и компјутерот има голем ризик да се заклучи телефонот или да се умртви. Пред се и да ти е успешна операцијата секогаш има шанса да ти има багови и мали мани телефонот - што е едно исто!

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
eve vi tuka se sto ve interesirase za N73 i razlikata pomegju ME serijata, slobodno mozete da si go smenite softwerot vo N73 ME so toa sto treba samo da go simnete od stranata i spored upatstvoto da si go smenite!:salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom