leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.565
See the irony here... ne znam koj pokaza slabost i nemok vo odnos na edna drzava stara 6 godini, pocna detski da se odnesuva so voveduvanje na
patnicki taksi i so kamionxhii da ja blokira granicata demek ne ja blokirame nie, tuku graganite, isto kako i bristol so go blokiraa graganite pa ne mozea da gi secat drvata..
BTW sum ti gi procital i postovite vo prvite strani od temava i silno protestirase na merkite na vladata na rm vo vrska so ovoj spor... sega sto bidna ? te fati grujo sindrom so nacionalizam da se resavaat rabotite ?
Чим си ги прочитал требало досега да го сфатиш мојот став за спорот. Али бидејќи вие гледате секогаш и апсолутно секогаш само една страна, решив да ви ја објаснувам и јас само едната страна. Јас бев за решение пред таксите. Тоа не помина, идеме на второ ниво. Нема што за минати постапки да збориме. И веднаш процвикавте. Немојте така парата увек има две страни. Блокадата со камиони ве изненади и почнавте да плачете. Блокадата не е немоќ, туку кец на десетка мерка за ембаргово. Неможе грујо да не натера блокада да ставаме ако немаме интерес. Интересот на транспортерите кои први се на удар од трговска блокада ви го објаснив. Нема никој да мине на Блаце, никој. И почнавте да се нервирате. Топката се префрли, сега загуби брои Косоваре. Сега Косоваре моли да дојде кај нас. Ние немаме потреба од движење во Косово, Косоварите се зависни од нашето здравство, храна и движење. Зошто сега не ви е интересно и сите не обвинувате за национализам? Вие наместо како граѓани на Македонија да го гледате интересот на Македонија, сите до еден се залепивте на Косовски гз. Е така нема пријатели. Блокадата ќе стои додека не се тргне ембаргото. Мене грујо синдром неможе да ме фати, никад и да сакам.
Каде беше ти Урбан во првите страни да се противиш за ембаргото? Или го преспа тој период од спорот.