Контрола на умот

S

Shellshock nam67

Гостин
најлесен начин да владееш со човештвото е преку контролата на имот многу водачи на култови и водачи на нации се користеле со истата.
Што мислите ја има ли во денешно време ?
колку е актуелна и кој се ја користи денес ?
видео клипот е чисти доказ како еден пропаднат верник со изоачен ум може “благодарение“ на способноста да влијае со своето мислење на други да одведе цела една верска група во пекол.
Па дури и преживеаните се уште веруваат во неговиот верски култ.
nesto info za tipov
http://en.wikipedia.org/wiki/David_Koresh David_Koresh.jpg
tonci malu lici na tebe prijatele :) hah hah ah

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Indoktrinacijata na sirokite masi se vrsi preku tv... mediumi i normalno vladeackata klasa gi promovira onie vrednosti koi i se vo interes masite da nemaat borben moral i revolucionerna klasna svest tuku da bidat konformisti i konzumneti!

S

Shellshock nam67

Гостин
Indoktrinacijata na sirokite masi se vrsi preku tv... mediumi i normalno vladeackata klasa gi promovira onie vrednosti koi i se vo interes masite da nemaat borben moral i revolucionerna klasna svest tuku da bidat konformisti i konzumneti!
zboruvam za onaa vsadena doktrina koja slepo ja sledat clenovite, dozvoluvajki svesno da bidat dovedeni vo zabluda nekoj da upravuva so nivnite misli cuvstva kolku e sugestibilna coveckata priroda ?
video od Children of god
ili pak ova ,
Heaven's Gate Cult

kade svesno clenovite se spremaat za svojot pat na procistuvanje a toa e hale bob kometata kade tie treba da gi napustaat svoite tela i da bidat prezemeni vo forma na energija od ufo mislam do kade se ne odi izopaceniot covecki “Разум“ .

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Vo vrska so ova bi kazal deka takvite luge samite odbiraat da bidat dovedeni vo zabluda, znaci se raboti za tip na luge koi dozvoluvaat da bidat sledaci na nekakov avtoritet, ima takvi luge poznati primeri ima del od niv navede, toa se luge koi samite dozvoluvaat da bidat zavedeni, zabludeni i mora da ima i takvi posto gledame gi ima.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Абе да не беше по овој еден филм правен кога без врска едни лудаци почнуваат да пукаат во обични луѓе?
Го немам гледано филмов цел гледано само мали детали онака како низ магла се сеќавам.

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
најлесен начин да владееш со човештвото е преку контролата на имот многу водачи на култови и водачи на нации се користеле со истата.
Што мислите ја има ли во денешно време ?
колку е актуелна и кој се ја користи денес ?
видео клипот е чисти доказ како еден пропаднат верник со изоачен ум може “благодарение“ на способноста да влијае со своето мислење на други да одведе цела една верска група во пекол.
Па дури и преживеаните се уште веруваат во неговиот верски култ.
Од клипот ама баш ништо не разбрав за типот :) ?

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.670
Поени од реакции
31.584
pogogore shto e napishano neznam ama ., koga adminite i modite ne dozvoluvaat da pishish sho sakash ., ete ti kontrola na umot:LOL:

Kajgana Shop

На врв Bottom