Контакти, огласи

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Па татко и мајка на моја другарка се запознале преку оглас, 22 години се во брак и имаат 2 ќерки. Значи може да запознаете некој кој ќе ви одговара и во кој можете да се заљубите и преку оглас...

Па татко и мајка на моја другарка се запознале преку оглас, 22 години се во брак и имаат 2 ќерки. Значи може да запознаете некој кој ќе ви одговара и во кој можете да се заљубите и преку оглас...
Да, ама ретки се тие случаи.
Баш пред некој ден случајно ги прочитав тие огласи и 90% бараа сексуални партнери за една вечер. И тоа со доста примамлива содржина се најчесто, за да привлечат повеќе внимание.
Имаше и други кои бараа посериозни врски, а тоа најчесто беа мажи/жени од по 40-45 години кои останале немажени/неженети и сега не можат да си најдат партнер па бараат преку оглас. Или пак, како што вика точкест, ги разбрал цел град дека одат со кој ќе стигнат и сега немаат друг начин па мораат така. Само не знам што задоволство им причинува тоа.
А сигурна сум дека има такви кои се јавуваат на тие броеви и договараат состаноци на слепо.

Што се однесува до прашањето дали би побарала партнер преку оглас, одговорот е не. Во никој случај. Па фала богу не сум до толку очајна за да барам партнер на таков начин. А и да немам, повеќе преферирам да сум сама отколку на таков начин да се “понижувам“. :toe:

Toa bea oglasi "Ziva" koe na krajot idese obavezno ova ....................

Pozelna e fotografija koja na baranje ja vrakam

Едно време бев убедена и во тоа дека не може да се роди љубов помеѓу интернет познаници, па испадна на крај мене да ми се случи таква љубов. “Никогаш не вели никогаш“, можеби и ќе го најдат вистинскиот преку оглас, никогаш не се знае.
Не ги осудувам тие луѓе, кој знае дел од нив низ што се` поминале и се разочарале, па дошле до тој стадиум да бараат љубов преку оглас.

Има некои што се сметаат за стари и дека немаат време да запознаат некој, да имаат неколкугодишна врска и на крај да оформат семејство, па решиле да фатат шорткат, за нив можеби и не е толку битна љубовта, колку тоа да оформат семејство.

Некои го прават тоа чисто поради забава и бараат само искуство повеќе.

Која и да е причината, најголем дел од нив не ни помислиле какви се` последици може да им донесе тој оглас.
Некои може ќе се усреќат, но на некои може уште повеќе да им се згорчи животот, никој не е свесен во каква игра се впушта кога го праќа огласот и какви се` луѓе постојат кои можат уште толку да изманипулираат со нив, да ги повредат и не дај боже да им се погоди некој апла мрднат.

Јас немам некој познајник кој има вакво искуство, ниту па јас би одела на толкав ризик. Сепак, не се сметам за грда, неинтелегентна или неспособна да си најдам некој на old fashion way.
Немам ништо против, а немам ни право да ги осудувам тие кои се решиле на таков чекор, секој има право да си ја проба среќата.

Баш пред некој ден случајно ги прочитав тие огласи и 90% бараа сексуални партнери за една вечер. И тоа со доста примамлива содржина се најчесто, за да привлечат повеќе внимание.
Имаше и други кои бараа посериозни врски, а тоа најчесто беа мажи/жени од по 40-45 години кои останале немажени/неженети и сега не можат да си најдат партнер па бараат преку оглас. Или пак, како што вика точкест, ги разбрал цел град дека одат со кој ќе стигнат и сега немаат друг начин па мораат така. Само не знам што задоволство им причинува тоа.

Ќе ти објаснам,ама не знам дали ќе ја сватиш поентата.
На Скопје као една ебена "метропола" мај есс му фалат оние куќи шо ги викаат јавни..рецимо ко ред лајт дистрикт и слично.
Мора да имаш кај да испукаш куршум после неуспешна вечер или муабет со исфрутрирана цуца.
Едноставно тоа е...така функционира светот и организмот на луѓето колку и вие да филозофирате.

Лични контакти

Сигурно сите сте налетале по весниците со огласи на оние огласи со лични контакти во кои лугето бараат обично секс-партнери а поретко и некои сериозни врски и дружења.

Е сеа што мислите колку тие контакти се остваруваат и колку влијаат истите на сексуалниот живот кај истите луге. На добро или на лошо.

Едноставно ваша проценка за нив колку и како влијаат на лугето кои ги поставуваат огласите и на тие кои се јавуваат на истите.
И на крај дали би или сте се јавиле до сега на таков оглас.

Искрено ме интересираше шо мислат лугево за овие огласи и колку ги користат...онака информативно :)

sve e to, ojdeno...so narushen socijalen zivot, i osakateni chustva donekade, zabegano od realnosta i svetot okolu...abe slichno nesho ko po forumive...:pos2:

videte me interesira dali nekoj na forumov imal potreba da se javi vo agencija za licni kontakti i kakvo iskustvo imal od toa ?
bidejki moe mislenje e deka nema nisto od toa tuku samo ti gi zimaat parite a od sredba nema ni S...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom