Конкурс за пилот на Република Македонија

Член од
11 декември 2008
Мислења
396
Поени од реакции
212
пред скоро недела дена беше објавено дека се отвара школа за пилоти на Р.М, ме интересира дали некој досега се пријавил на конкурсот, како да конкурирам и што се бара од него за пилот барав низ интернетов и ништо не најдов ако знае некој нешто за оваа нека каже фала однапред
п.с им пишав порака е-маил на овиа од ВЛАДА НА Р.М официјалната страна од петокот и сеуште немам одговор,,,или има некој албанец задолжен за пораките па не сака да има МАКЕДОНЦИ за пилоти воопшто не возвраќа одговор или ич не ги боли к*р за нас од владата

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Мал сум..неостварен сон ми е...да се надеваме во иднина..:(

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
А каде виде дека е за пилот? И полот на што хеликоптер, авион, или ти даваат со пердуви да пафташ? Пишува само за усовршување во родот на авијација, а што кур подразбираат под тоа, господ знае... Ако има некој подетална информација нека пише

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
- предност ако си учел у Приштин и Тиран
ебати државата ве научивме веќе
Кај пишува предност ако си учел во Приштина или Тирана, само вика имаш право на учество и ако си завршил прв циклус (мислам дека тоа е факултет до дипломски) во странство. Не гледам што е проблем тоа, јас имам завршено надвор (и отидов надвор баш поради тоа што решија на крај нема да имаме воена авијација) и ако е стварно за воен пилот на авион (јебеш хеликоптер) би се вратил

Член од
16 октомври 2011
Мислења
371
Поени од реакции
408
Се си пишува убаво во конкурсот, какви Приштини какви Тирани . . :facepalm:

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Колку време трае и колку се плаќа, не пишува такво нешто?
Или можда пошто е државен конкурс, државата ги обезбедува средствата?
A за колку време се вади уверението од судот, за забрана за вршење професија?

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Член од
16 октомври 2011
Мислења
371
Поени од реакции
408
Не пишува што уствари ќе правиш. Пишува за условите ама за што те школуваат / што потоа ништо не пишува
Ти биди жив и здрав па отиди положи приемните, а за после, за пилоти не си чул. . ? Што има врска дали ќе биде на хеликоптер, дали на авион. . Ние имаме 5 Сухои кои се ,,кондензирани,, . . и да биде за пилоти на авиони ќе почекаш малце па да возиш вистински авион, а за почеток ќе се задоволиш со оние школските . . Него за тоа не се замарај, ако си заинтересиран првин помини приемните . . за да станеш пилот треба да учиш и да учиш ;)

Член од
11 декември 2008
Мислења
396
Поени од реакции
212
Колку време трае и колку се плаќа, не пишува такво нешто?
Или можда пошто е државен конкурс, државата ги обезбедува средствата?
A за колку време се вади уверението од судот, за забрана за вршење професија?
не знам али за тоа ве прашав што и како се пријавува на тој конкурс оние што се од Скопје нека се распрашаат ако живеат близу касарната или од некој роднини што работат во касарната

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Ти биди жив и здрав па отиди положи приемните, а за после, за пилоти не си чул. . ? Што има врска дали ќе биде на хеликоптер, дали на авион. . Ние имаме 5 Сухои кои се ,,кондензирани,, . . и да биде за пилоти на авиони ќе почекаш малце па да возиш вистински авион, а за почеток ќе се задоволиш со оние школските . . Него за тоа не се замарај, ако си заинтересиран првин помини приемните . . за да станеш пилот треба да учиш и да учиш ;)
А ако ти кажам дека имам GPL И PPL? И се мислам дали да зимам теорија за CPL/ATPL? И не ми е проблем да летам на „оние школските“ (вајда мислиш злиновите) ама ич ама овде нигде не пишува нигде за летање него унапредување во авијацијата. Башка од кај да знам може бараат и пилоти за UAVињата / хеликоптери и ако тебе не ти е битно мене ми е. А башка што може да биде и за инжињер/механичар и ред други работи. Ко што реков не сум во Македонија ама за ова би размислил да се вратам.

BTW Како што знам имаме 4 сухои не 5 ама може грешка сум и колку се „кондезирани“ (се надевам не се кондезирани него се соодветно складирани во хангар каде нема да има услови за кондезација ;)) незнам ама последен пат коа летав стенковец - петровец си седеа и си скапуваа на стојанка.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Утре ке појдам ако најдам слободно време и ке се распрашам.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Е па вака дечки, вие што сакате да кконкурирате, треба покрај другите документи да се извади и уверение за неизречена казна за забрана на дејност. Тие што се од скопје идат во судот кај градски парк, кај евн што е, и таму уплаќаат 320 денари за уверение најкасно до 14.30h. Уверението се издава наредниот ден после 13.00h, а бидејки утре е последна шанса пошто до петок е конкурсот, ке морате утре да поднесете барање таму во судот, за во петок да ви биде готово.
Документите потоа мора лично да се достават до Воената академија во Скопје која се наоѓа кај базенот Бисер во населба Аеродром.
Толку од мене за денес, утре повеќе, втор дел.

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Епа значи годинава нема шанси, поготово ако мора лично. Ај можда нареден пат. И те молам информирај не подетално за што станува збор кога ќе дознаеш

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Вчера бев во Воената академија, и таму имаше плаката со наслов "Конкурс за обука за пилоти".
Е сега јас сите документи ги носев, ама треба од факултет и двете уверенија да ги носиме, и она што е без оценки и она што е со оценките, и поради тоа ме вратија и ми рекоа да дојдам во вторник пошто не ми е комплетна документацијата и до тогаш бил продолжен конкурсот поради неработниот петок.
Но оние кои до сега не извадиле уверение за неосуденост во суд нема да стигнат до вторник пошто утре (сабота) и во понеделник не работат ради велигден.
Јас во вторник одам со целосни документи и се пријавувам.
Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom