Конкурс: Слободни работни места во Царина

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Уапсени педесетина македонски цариници и полицајци
Макфакс
23.02.2007

Најмалку 33 цариници и 13 полицајци се уапсени утрово во полициска акција, изјавија извори во МВР. Уапсените биле следени со посебна опрема подолго време, при што било утврдено дека ја злоупотребиле службената должност и земале мито.

Цариниците и полицајците работеле на неколку гранични пунктови, а од МВР додаваат дека акцијата се уште трае и дека конечната бројка на уапсени би можела да биде поголема.

Македонското МВР закажа прес конференција за попладне, на која ќе бидат изнесени дополнителни детали за акцијата.

Заинтересирани пријавете се.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ех што убава информација,повеќе слободни работни места мх мх ,сите до еден да ги избркаат,апаши пу пу:pos2:

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
А кој висок функционер од МВР или Царина е уапсен...има ли можеби таква информација ?:raz:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
sagaqua напиша:
А кој висок функционер од МВР или Царина е уапсен...има ли можеби таква информација ?:raz:
Крупните риби никој не ги пипка, освен ако на некого од власта не му згрешиле (=

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
sagaqua напиша:
Имало еден, некој си Зоран, 195см.

едит извини Сагаква.

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
После вакво „бламирање„....или ЏА или БУ...нема друго за власта:)

Немате претстава што значи еден (значи само ЕДЕН) а не пак 30-тина да „паднат„ на вакви места...ЕДЕН (џандар или цариник, без оглед) линиски повлекува најмалку тројца, повисоко Јаков од 19 см :wink:
Се надевам искрено дека нема да остане на „секое чудо за три дена„...и најновата од Неда „Оддужи ми се пољупцима....„:helou:

Член од
7 февруари 2007
Мислења
227
Поени од реакции
0
МОРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ја открија АМЕРИКА!
Тие мајка е*аа па сега со некое милионче под берница и без работа се можи....

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Роди ме мајко цариник, сам ќе се фрлам на буниште...

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
TpH_Bo_OkO напиша:
Роди ме мајко цариник, сам ќе се фрлам на буниште...
.....а другите ќе ме фрлат во Идризово.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Абе видете гарант од овие кои аргументирано ја злоупотребиле својата положба биле дел од таа холандската програма за цариници, за чии отпуштања многу проквичеа од ЕУ, без да проверат какви кадри образуваат. А со ова и Власта да си го обели образот ради отпуштањето на тие цариници.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
А вчера у весник имаше оглас.
Царина распишува конкурс за 31 слободно место. Еве кои биле празните места. Уште вчера им ”кажале” ама глупаци не им текнало да си киднат у Србија со време. Зелки у Пасати тоа ти е.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Чекај, не ми иде нешто тука....ухапсале 46 души(чки) а се отворило работно место само за 31....Ми мириса на непотизам овдека :raz:

КАДЕ СЕ УШТЕ 15 СЛОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА?!?!?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
TpH_Bo_OkO напиша:
Чекај, не ми иде нешто тука....ухапсале 46 души(чки) а се отворило работно место само за 31....Ми мириса на непотизам овдека :raz:

КАДЕ СЕ УШТЕ 15 СЛОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА?!?!?
Леле непотизам у Македонија,а посебно во царината,немој молим те со вакви коментари,некој ќе помисли вистина е.:wink:

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...svako chudo za tri dana...sto mislite ako propejat tie carinici i policajci sto rabotele na granica...sto ke bide???...greshka napravile sto gi izbrkale...golema greshka vo smisla na toa deka nekoj ke go plati toa so pari koga ke ja tuzat drzavata za nanesena kleveta)...ke bide belja golema ako propejat za se i seshto...zivi bili pa videli ali slushajte mi go zborot ke gi vratat na rabota sigurno po nekolku meseci i toa so oshteta od drzavata a oni doma ke si sedat i ke si odmaraat...e taka...ova ne e na pamet kazano...sum videl dosega vakvi sluchaevi.-"sad but true"...

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Време беше да ги фатат, незнам колку има врска ова со крупни ѕверки или ситни, ама едно знам, овие што ги фатија сигурно работат организирано, не крупните. Овие царинициве и џандариве се организирани, за да шверцоваш нешо покрупно (комбе, камионче) на оваа група требаше пари да им даеш за да те пуштат.
Можеш да бираш - 2000 евра царина - 1500 мито. После тие си ги делат.

Не за џабе викаат „Комшијата во царина пред една година се вработи, до сега 3 коли смени, а јас не можам ни точаче да си купам“.

Од плата тоа не е.

А тоа дека некоја „голема“ ѕверка е вмешана, не држи вода. Овие се самоорганизираат, што помалце знаат, тоа поубаво за сите.

Kajgana Shop

На врв Bottom